Het begin... de bestemming!
Woensdag 7 mei 2014. Nederland.

Camperreis USA, Zuid Afrika, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka en India, zomaar een aantal landen die we ook hebben bekeken om naar toe te reizen, uiteindelijk viel toch de keuze op onze eerste gedachte: China! Twijfels over de reis hebben we wel gehad, heel veel en vaak zelfs, maar dat kwam mede door reisverslagen van anderen. Veel reizigers ondervinden namelijk hinder van de taalbarrière die er is tussen Westerse toeristen en de 1,4 miljard (!) Chinezen! Hallo, 1400000000 inwoners! Dat zijn er een hoop en ze geloven allemaal dat slijm slecht is voor je gezondheid, ofwel ze spugen en rochelen wanneer het hun uitkomt. Daarnaast heb je natuurlijk nog de explosieve groei van de Chinese economie waardoor bepaalde steden last hebben van behoorlijk wat smog. Maar goed, zijn dat redenen om niet naar een land te gaan waar je graag heen wilt? Nee, dat lijkt ons niet, want aan de andere kant zijn er teveel dingen in China die je moet zien! Tenminste, wie wil er nou niet een deel van de Chinese muur beklimmen of oog in oog staan met het wereldberoemde terracottaleger?

Na onze keuze gemaakt te hebben was het tijd om kennis te maken met de Chinese bureaucratie, ofwel het aanvragen van het visum. Dat kon op verschillende manier, wij besloten om een afspraak te maken bij CVASC (Chinese Visa Application Service Center) in Den Haag. Voordat je daarheen kon diende je echter wel wat formulieren in te vullen, je vliegtickets geboekt te hebben en een reisschema van dag tot dag mee te nemen. Na tien minuten konden we weer richting huis om vervolgens vijf dagen later weer naar Den Haag te reizen om ons visum op te halen. Totale kosten? 210 Euro plus de nodige benzine, maar de visa waren binnen! We vliegen trouwens met FinnAir, hier vlogen we ook mee naar Thailand en dat beviel ons uitstekend!

Nu, bijna dertien dagen voor ons vertrek beginnen de (gezonde) spanningen toe te nemen, zeker gezien het feit dat China nog niet zo toeristisch ontwikkeld is als de andere landen die we hebben bezocht bij onze vorige reizen. Op één of andere manier trekt Azië ons toch, waarschijnlijk komt dit door de combinatie van het goedkope dagelijks leven, hotels en vervoer en de vriendelijkheid van het Aziatische volk zelf. Reizen door China is al een hele uitdaging op zich, maar hoe dat zal gaan met onze kleine meid is nog maar de vraag. We hebben natuurlijk al uitstekende ervaringen gehad in Vietnam (maart 2013) en Thailand (september 2013), maar China is toch opeens weer iets heel anders, maar niets houdt ons meer tegen!

Misschien komt het wel door het grote onbekende waarom wij juist nu China willen bezoeken, nu het allemaal nog niet zo toeristisch is... We gaan het zien! Het aftellen is begonnen! Cindy is haar koffer al aan het inpakken en Denny? Die doet dat vast weer één dag voor we vertrekken!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!