Naar Zuid Afrika
Zondag 30 maart 2014. Nederland.

Na twee jaar Thailand is het tijd om een nieuw continent te ontdekken. We gaan op safari naar Zuid Afrika! Voor Emiel (bijna 7) de vijfde 'verre reis', na Bali, het Zuidwesten van de States en twee maal Thailand, en voor Louis (bijna 4) de derde reis buiten Europa. En voor ons allemaal de eerste keer Afrika...
De jongens zijn gek op dieren en kijken enthousiast uit naar ons vertrek binnen drie maanden. Emiel leest elke dag een stukje in een boek over dieren in de savanne en heeft een lijst gemaakt van diegene die hij absoluut wil zien. En ook Louis van bijna vier kent alle dieren van de big five.

Eind juni vliegen we over Frankfurt naar Johannesburg, en vier weken later vliegen we terug vanuit Kaapstad, over Johannesburg en Londen naar Brussel. De reis is uitgestippeld, we rijden met een huurwagen en bezoeken de volgende plaatsen: Blyde River Canyon - Kruger NP - Swaziland - Hluhluwe NP - St Lucia - Drakensbergen - Addo - Tsitsikamma NP - Knysna - Heidelberg - Hermanus - Stellenbosch – Kaapstad, met een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth.

De overnachtingsplaatsen zijn geboekt, waar kan self catering lodges en een tuin. Zo kunnen de jongens zich uitleven tussen het reizen door. In tegenstelling tot de vorige jaren verwachten we geen tropische temperaturen en is elke dag een zwembad minder essentieel, het is in Zuid Afrika immers winter in juli. Het is gelukt om accomodatie te boeken waarin we met vier kunnen slapen, overal zijn er wel family units e.d. te vinden.

De komende maanden denken we verder na over de must do's onderweg. Eens ter plaatse is het doel om regelmatig een reisverhaaltje te posten.

Louis, Emiel, Dirk en Kaat

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!