We zijn weer thuis
Woensdag 26 februari 2014. Nederland.

En dan is het woensdag 26 februari. Een week geleden is er een einde gekomen aan onze verre vakantie. De onrust in Bangkok maakten we niet live mee, gelukkig maar. Vanuit de sky train zagen we wel de kampementen van de demonstranten (de ochtend na ons vertrek, ontruimt de oproerpolitie dit kamp en vallen er doden en gewonden). De terugvlucht terug verliep prima. Voordeel van de nachtvlucht met Emirates vanaf Bangkok, is die nacht. We sliepen allen een groot deel. Ook nog het stuk naar Schiphol.

Op Schiphol direct paspoortcontrole aan de gate en toen richting de bagageband. 'Mama, die meneer praat Nederland'. Een opmerking van Rens, die we de afgelopen week nog vaker gehoord hebben. De buggy liet op zich wachten, en wij dus de opa's en oma's. Hey, waar is Rens nou? Trots liep hij op hen af, dolblij met zijn ballonnen vliegtuig. Koffie drinken met elkaar en daarna naar huis. Rens kletste volop, over van alles, maar bijna niet over de vakantie, haha. Thuis lag in no time al het speelgoed op de vloer, en klonk er regelmatig een kreet van opluchting dat ook die ene auto er toch ook nog was.

De eerste nacht thuis, werd het begrip jetlag weer werkelijkheid. Rens was om half drie alweer wakker. Half negen Aziatische tijd, goed bezig. Een uur nog aanrommelen, en toen toch maar naar beneden. gelukkig was Rens wel gezellig. De ochtenden daarna verschoof Rens zijn ´ik ben wakker tijd´, en werd hij zondag om zeven uur wakker. Daar zijn we blij mee. Want zelf voelen we het tijdsverschil ook wel.

We zijn weer thuis, en dat voelt goed. Rens is in zijn sas, dus wij ook. René heeft alweer een paar dagen gewerkt, dat levert hem weer twee vakantiedagen op voor later in het jaar. Rens went weer op het kinderdagverblijf en brengt zijn vriendje Puk naar huis en neemt afscheid van hem met een dikke knuffel en dank je wel (nou ja, wennen? alsof hij niet weg is geweest) en Ilse rommelt thuis en naait voor de carnaval. Daar ronden we komend weekend deze vrije maanden mee af, maandag werken we weer alle drie.

We kijken terug op een mooie reis, die boordevol afwisseling zat. Een terugblik op aantal praktische zaken:
-Met de zelfvoorzienende 2+1 premier camper van United in Nieuw Zeeland naar de accommodaties in Zuidoost Azië. Waar we meestal weer de deur uit moesten voor ons eten en drinken. De formule van pleisterplaatsen in Zuidoost Azië, pakte goed uit. De jetlag verwerkend in Chiang Mai, wetend dat we daar een week waren was fijn. Toen een paar reisdagen, met bus naar Chiang Khong, twee dagen slowboat en toen zeven dagen Luang Prabang, daarna zeven dagen Siem Reap, bus naar Battambang, een dag daar, met taxi en boot richting Koh Chang, vier dagen daar en afsluitend met taxi naar Bangkok voor vier dagen. Een contrast met Nieuw Zeeland waar we met ons huis op wielen, bijna dagelijks en-route waren op de bonnefooi.
-We hadden accommodaties vooraf geboekt, op één nacht na. Dat was prettig, om te weten dat de kamer en omgeving geschikt was voor ons drie.
-De buggy hadden we niet willen missen. Het bood Rens een eigen plekkie, om te eten, te slapen, om te turen, om afstand te bewaren.
-We gingen met twee grote tassen op pad, North Face duffel met L, trolley met rugbanden Human Nature. Die laatste niet op de rug gedragen. En drie stuks handbagage. Kleding hadden we voor vier seizoenen bij ons. Volgende keer, toch minder shirts en een dunne fleece én een vestje hoeft niet.
-Patapum, deze rugdrager hebben we in Nieuw Zeeland regelmatig gebruikt, vooral de laatste kilometers. In Zuidoost Azië was het te warm voor deze drager en werd Rens ook te zwaar. Mooie natuur door kunnen beleven, niet willen missen.

Deze ervaringen nemen we mee voor een volgende reis. Wanneer en hoe en wat? Dan horen jullie het! Dank voor het volgen van onze avonturen, tot ziens in levende lijve, groet RIR.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!