Daar gaan we weer!
Zaterdag 9 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Nog maar een dikke maand terug van een geweldige mooie reis naar Costa Rica en het begon weer te kriebelen. Oorspronkelijk dachten we eraan om een wereldreis te maken, maar financieel en organisatorisch (werk/school) is dat niet echt ideaal. We wisten sowieso dat wij nu naar Azië zouden trekken en Indonesië stond redelijk hoog op het lijstje om in de zomer van 2014 aan te doen. We begonnen wat rond te kijken en kwamen tot de conclusie dat het misschien toch beter was om weer de Kerstvakantie te spenderen in warmere oorden. Beter voor het hoogseizoen ter plekke én ook voor het verlof van Jimmy (deels in 2013 deels in 2014).

KirstenJimmy

We begonnen wat vluchten in het oog te houden en kwamen ze op een zeer aantrekkelijke prijs uit: voor ons allen samen 2755 euro, heen en terug van Brussel naar Bangkok. Omdat het weer de feestdagen zijn, willen we toch – net zoals afgelopen Kerst – graag wat tijd met de familie doorbrengen dus vliegen we op 21 december van Wenen naar Brussel. Onze heenreis is op 23 december en wij komen op 14 januari terug naar België om diezelfde avond verder te vliegen naar Wenen. Nu maar plannen en vergelijken!

 

Onze route
Maandag 11 februari 2013. Trnava, Slowakije.

We zijn er nog niet helemaal uit hoe we gaan reizen, deze keer stippelen we alles zelf uit en gaan zelf in onderhandeling met de hotels ed. We weten wel wat we zeker willen doen/zien en dat is: Bangkok – Kanchanaburi – Ayuttaya – Sukothai – Chiang Mai – Mae Hong Son – Chiang Mai – Krabi – Bangkok. We zullen de transfers grotendeels met een minivan, trein, bus doen en van Chiang Mai naar Krabi en van Krabi naar Bangkok nemen we binnenvluchten. Om de Mae Hong Son loop te doen vanuit Chiang Mai gaan we een auto huren, zelf rijden is perfect mogelijk in Thailand (enkel in BKK is het af te raden qua chaos en drukte). Over Krabi zijn we nog niet zeker, het kan evengoed zijn dat we voor Phuket of Koh Samui gaan, maar ik moet nog eens uitzoeken wat het meest bij ons past hiervan.

 

De eerste accommodatie is geboekt!
Maandag 11 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Ik las van verschillende mensen dat het Oriental Kwai Resort een aanrader is in Kanchanaburi en zo mailde ik met de eigenares – een Nederlandse dame gehuwd met een Thai – en kreeg ik net de bevestiging dat het voor de periode die wij in onze gedachten hebben nog vrij is dus werd dit onmiddellijk vastgelegd. En communiceren in het Nederlands is toch net iets makkelijker. Van 27 tot en met 31 december verblijven wij hier in de Family Cottage met riverview.

Wat zullen we waarschijnlijk van hieruit bezoeken?
• Kanchanaburi stad
• de beroemde River Kwai en de bijhorende bridge over the River Kwai
• Killing Fields
• Elephant World
• Erawan National park met watervallen
• Afhankelijk van de tijd kunnen we nog gaan gaan varen met de canoe of kayak en een fietstochtje langs de river is ook een aanrader!

De Kerstvakantie is hoogseizoen in Thailand, daarom moeten we niet te lang wachten met het vastleggen van accommodaties zeker als je weet dat je graag in een bepaald hotel/hostel terecht kan.

 

Het moet blijkbaar snel gaan
Dinsdag 12 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Oorspronkelijk had ik het idee dat wij onze vliegtickets voor de internationale vlucht zouden boeken en dan verder gedurende het jaar wat zouden plannen aan onze route, maar blijkbaar is dat niet echt mogelijk en moet je je accommodaties – als je toch een bepaalde vereiste hebt (met vijf personen is dat bijvoorbeeld kamers in elkaars buurt, een zwembadje eraan, goede commentaren van mensen die ons voorgingen) – tijdig vastleggen.

Gisterenavond werd er gekeken naar binnenlandse vluchten en de prijzen waar redelijk aantrekkelijk (Ryan Air prijzen). We kozen om op 10 januari met Air Asia van Chiang Mai naar Phuket te vliegen omdat dat financieel drie keer aantrekkelijker was dan naar Krabi vliegen en gezien het toch vooral 'strand' is, maakt het niet zo veel uit. Van Phuket vliegen we dan vervolgens op 13 januari naar Bangkok waar we dan de volgende dag naar Brussel zullen vliegen (met een overstap in Cairo).
Onze hotels in Bangkok en Phuket zijn bijgevolg ook al geboekt, het was toch even zoeken naar nog een vrij hotel waar wij ons goed bij voelden en dat niet te duur was. In Bangkok verblijven we drie nachten (24 dec-27 dec) in Abloom (http://www.abloombangkok.com/) waar we een twee-slaapkamer appartement hebben.

In Phuket kozen we ervoor om niet aan het strand een hotel te kiezen, maar eerder dichterbij een National Park zodat wij nog iets extra te doen hebben, naar het strand kunnen we nog altijd. Daar verblijven we in The Kiri Villas Resort (http://www.thekirivillas.com/csssite_kirivillaresort/index.html) in een Kanaalvilla met twee slaapkamers en een eigen zwembad. Niet de grandchique hoor, het klinkt alleszins duurder dan dat het is, zeker als je vergelijkt met de hotels aan het strand!
Verder ben ik aan het communiceren – in het Nederlands wederom – met een guesthouse in Chiang Mai wat ons aangeraden is door verschillende mensen die er al geweest zijn met kinderen. Hier zouden we graag logeren in Liam Suan Dok Mai (http://www.liamsuandokmai.com/page.php?id_mnu=104) voor drie of vier dagen (niet aaneensluitende, ik denk eerst drie nachten, dan de Mae Hong Son loop te doen en vervolgens nog een nachtje vooraleer we onze auto terug inleveren en verder vliegen naar het zuiden).

Om in Sukothai te logeren heb ik ook al een antwoord ontvangen van een hotel, maar hier zijn we nog wat aan het rondkijken qua ligging bij station, bezienswaardigheden ed. We weten dus wat we gaan doen en de voorpret is bijna even leuk!

 

Ik maakte kennis met PayPal
Vrijdag 22 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Dan vraag ik mij ergens af hoe mensen vijftien jaar geleden een reis boekten of uitstippelden. Al onze reizen, vakanties, tripjes en aankopen worden via het internet gedaan of op zijn minst bekeken. Heb je een nieuwe wasmachine nodig: dan vergelijk je op het internet. Wil je vliegtickets kopen, dan kijk je via het internet en als het even kan schaf je ze even aan via het internet. PC-banking, visa, overschrijven... alle bankzaken worden via het internet geregeld (behalve geld afhalen dan).
Nu wou ik een hotel in Chiang Mai vastleggen en mij werd gevraagd om een aanbetaling (het zijn Nederlanders) te doen via PayPal. Ik heb ooit al gehoord over Paypal, maar er nog nooit mee gewerkt en nu was het dus nodig. Ik sta enigszins nog wat wantrouwig tegenover je bankgegevens op het net te gooien, maar ze garanderen de veiligheid en ik wou dat hotel vastleggen, dus ja dan maar een accountje maken. Poepsimpel, je maakt een 'rekening' aan, je linkt het aan je creditkaart, je voert een emailadres in van de persoon/het bedrijf dat je geld wil storten en enkele seconden later krijg je een emailtje van die persoon dat het geld aangekomen is. Enorm snel dus.

Soit accommodaties in Bangkok, Phuket, Kanchanaburi, Chiang Mai, Mae Saraing zijn geregeld. Nu nog 'iets' zoeken in Ayuttaya, Sukothai, Mae Hong Son en Pai en dan zijn we zo goed als rond.

 

Stilte
Woensdag 10 juli 2013. Trnava, Slowakije.

Het is enkele maanden stil geweest, maar ik was volop bezig met studeren en vond het nog wat te vroeg om nog wat concretere plannen door te drukken, vandaar de 'stilte'. Vandaag nog eens beginnen nakijken met alles en noteren wat er nog allemaal geregeld moet worden, maar we gaan nog altijd met evenveel enthousiasme ertegenaan!

 

De nachttrein
Donderdag 18 juli 2013. Trnava, Slowakije.

Ik ben volop bezig met ons traject uit te stippelen en aan het bekijken wanneer we de nachttrein zullen nemen (van BKK naar ChiangMai met tussenstops in Sukothai en Ayuttaya) en dan lees je gelijktijdig over een ongeval met deze nachttrein. Tja treinongevallen gebeuren ook in België, Frankrijk, Canada... maar toch is het even raar om te lezen. En nu maar hopen dat de 'oude rails' tegen januari vernieuwd zijn.

 

We zijn weer vertrokken
Dinsdag 22 oktober 2013. Trnava, Slowakije.

Nog niet naar Thailand, maar wel met de voorbereidingen, die toch wel even hebben stilgelegen. Ik legde deze ochtend nog een volgende accommodatie vast nabij Pai. Deze werd ons aangeraden door iemand die er jaren geleden te gast was en vol lof over deze lodge, de Australische eigenaar én de omgeving vertelde. We tellen af, nog twee maanden en een dag en we zijn weer vertrokken voor enkele weken qualitytime als gezin.

 

Geannuleerde vlucht
Zondag 10 november 2013. Trnava, Slowakije.

Twee weken geleden kreeg ik telefoon van mijn papa, de vliegtuigmaatschappij had naar daar gebeld om te melden dat onze heenvlucht geannuleerd was. Ik neem vervolgens contact op met de vliegtuigmaatschappij en ze stellen mij voor om een dag eerder te vliegen. Die mogelijkheid is er gezien we twee dagen eerder naar België vliegen, maar de zondag had ik eigenlijk in gedachten om bij de familie te zijn. Een andere optie is er niet onmiddellijk want twee dagen later vliegen zou ons heel programma in de war sturen, dan zouden we immers maar twee dagen in Bangkok zijn (inclusief aankomstdag) en dat is volgens mij niet voldoende. Het werd geregeld, een dagje eerder, exact dezelfde vlucht (tussenstop in Cairo), onze nieuwe vliegtickets werden opgestuurd en nu moest er dan nog een dagje hotel extra geboekt worden.

 

De reis begint meer vorm te krijgen
Donderdag 14 november 2013. Trnava, Slowakije.

Onze route:
• Bangkok
Verblijf in Oak Hotel in een appartement met twee slaapkamers. Overnachting 23 t/m 26 december.
• Kanchanaburi
Verblijf in Oriental Kwai. Overnachting 27 t/m 30 december.
• Ayuttaya
Verblijf in Somjai Place. Overnachting 31 december en 1 januari.
• Nachttrein
Geen accommodatie op 2 januari want dan zouden we het traject doen van Ayutthaya naar Chiang Mai per nachttrein, deze moet nog gereserveerd worden. Weet niet of we eerste of tweede klas gaan reizen (afhankelijk van de beschikbaarheid), maar het zal wel een avontuur zijn.
• Chiang Mai
Verblijf in Liam Suan Dok (overnachting 3, 4 en 5 januari)
• Mae Hong Son loop
We huren een auto in Chiang Mai en gaan vier dagen doen over de loop.
• Overnachten in Pai
Verblijf Cave Lodge (overnachting 6 en 7 januari)
• Overnachten in Mae Sariang
Verblijf in River House (overnachting 8 januari)
• Chiang Mai Na de loop komen we weer aan in Chiang Mai waar we de auto inleveren en vervolgens nog een nachtje doorbrengen in de accommodatie van eerder Liam Suan Dok (overnachting 9 januari)
• Phuket 's Morgens vliegen we naar Phuket Verblijf Kiri Villa (overnachting 10, 11, 12 januari)
• Bangkok
de 13e januari vliegen we vervolgens van Phuket naar Bangkok en diezelfde avond nog naar huis.

Wat moet ik nog vastleggen? Regelen? Kopen?
• Reisbijstandsverzekering (is zo goed als in orde)
• Auto vastleggen (weten ook al hoe en wat, enkel nog bevestigen (en betalen))
• Wandelschoenen voor Jimmy en mezelf (kinderen zijn al in orde)
• Nog wat uitstappen, maar kunnen we ter plekke ook regelen.
• Deet en andere medicatie
• Etc.

Daar gaan we weer!
Zaterdag 9 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Nog maar een dikke maand terug van een geweldige mooie reis naar Costa Rica en het begon weer te kriebelen. Oorspronkelijk dachten we eraan om een wereldreis te maken, maar financieel en organisatorisch (werk/school) is dat niet echt ideaal. We wisten sowieso dat wij nu naar Azië zouden trekken en Indonesië stond redelijk hoog op het lijstje om in de zomer van 2014 aan te doen. We begonnen wat rond te kijken en kwamen tot de conclusie dat het misschien toch beter was om weer de Kerstvakantie te spenderen in warmere oorden. Beter voor het hoogseizoen ter plekke én ook voor het verlof van Jimmy (deels in 2013 deels in 2014).

We begonnen wat vluchten in het oog te houden en kwamen ze op een zeer aantrekkelijke prijs uit: voor ons allen samen 2755 euro, heen en terug van Brussel naar Bangkok. Omdat het weer de feestdagen zijn, willen we toch – net zoals afgelopen Kerst – graag wat tijd met de familie doorbrengen dus vliegen we op 21 december van Wenen naar Brussel. Onze heenreis is op 23 december en wij komen op 14 januari terug naar België om diezelfde avond verder te vliegen naar Wenen. Nu maar plannen en vergelijken!

 

Onze route
Maandag 11 februari 2013. Trnava, Slowakije.

We zijn er nog niet helemaal uit hoe we gaan reizen, deze keer stippelen we alles zelf uit en gaan zelf in onderhandeling met de hotels ed.  We weten wel wat we zeker willen doen/zien en dat is:
Bangkok – Kanchanaburi – Ayuttaya – Sukothai – Chiang Mai – Mae Hong Son – Chiang Mai – Krabi – Bangkok.

We zullen de transfers grotendeels met een minivan, trein, bus doen en van Chiang Mai naar Krabi en van Krabi naar Bangkok nemen we binnenvluchten. Om de Mae Hong Son loop te doen vanuit Chiang Mai gaan we een auto huren, zelf rijden is perfect mogelijk in Thailand (enkel in BKK is het af te raden qua chaos en drukte).

Over Krabi zijn we nog niet zeker, het kan evengoed zijn dat we voor Phuket of Koh Samui gaan, maar ik moet nog eens uitzoeken wat het meest bij ons past hiervan.

 

De eerste accommodatie is geboekt!
Maandag 11 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Ik las van verschillende mensen dat het Oriental Kwai Resort een aanrader is in Kanchanaburi en zo mailde ik met de eigenares – een Nederlandse dame gehuwd met een Thai – en kreeg ik net de bevestiging dat het voor de periode die wij in onze gedachten hebben nog vrij is dus werd dit onmiddellijk vastgelegd. En communiceren in het Nederlands is toch net iets makkelijker. Van 27 tot en met 31 december verblijven wij hier in de Family Cottage met riverview.

Wat zullen we waarschijnlijk van hieruit bezoeken?

 • Kanchanaburi stad
 • de beroemde River Kwai en de bijhorende bridge over the River Kwai
 • Killing Fields
 • Elephant World
 • Erawan National park met watervallen
 • Afhankelijk van de tijd kunnen we nog gaan gaan varen met de canoe of kayak en een fietstochtje langs de river is ook een aanrader!

De Kerstvakantie is hoogseizoen in Thailand, daarom moeten we niet te lang wachten met het vastleggen van accommodaties zeker als je weet dat je graag in een bepaald hotel/hostel terecht kan.

 

Het moet blijkbaar snel gaan
Dinsdag 12 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Oorspronkelijk had ik het idee dat wij onze vliegtickets voor de internationale vlucht zouden boeken en dan verder gedurende het jaar wat zouden plannen aan onze route, maar blijkbaar is dat niet echt mogelijk en moet je je accommodaties – als je toch een bepaalde vereiste hebt (met vijf personen is dat bijvoorbeeld kamers in elkaars buurt, een zwembadje eraan, goede commentaren van mensen die ons voorgingen) – tijdig vastleggen.

Gisterenavond werd er gekeken naar binnenlandse vluchten en de prijzen waar redelijk aantrekkelijk (Ryan Air prijzen). We kozen om op 10 januari met Air Asia van Chiang Mai naar Phuket te vliegen omdat dat financieel drie keer aantrekkelijker was dan naar Krabi vliegen en gezien het toch vooral ‘strand’ is, maakt het niet zo veel uit. Van Phuket vliegen we dan vervolgens op 13 januari naar Bangkok waar we dan de volgende dag naar Brussel zullen vliegen (met een overstap in Cairo).

Onze hotels in Bangkok en Phuket zijn bijgevolg ook al geboekt, het was toch even zoeken naar nog een vrij hotel waar wij ons goed bij voelden en dat niet te duur was. In Bangkok verblijven we drie nachten (24 dec-27 dec) in Abloom (http://www.abloombangkok.com/) waar we een twee-slaapkamer appartement hebben.

In Phuket kozen we ervoor om niet aan het strand een hotel te kiezen, maar eerder dichterbij een National Park zodat wij nog iets extra te doen hebben, naar het strand kunnen we nog altijd. Daar verblijven we in The Kiri Villas Resort (http://www.thekirivillas.com/csssite_kirivillaresort/index.html) in een Kanaalvilla met twee slaapkamers en een eigen zwembad. Niet de grandchique hoor, het klinkt alleszins duurder dan dat het is, zeker als je vergelijkt met de hotels aan het strand!

Verder ben ik aan het communiceren – in het Nederlands wederom – met een guesthouse in Chiang Mai wat ons aangeraden is door verschillende mensen die er al geweest zijn met kinderen. Hier zouden we graag logeren in Liam Suan Dok Mai (http://www.liamsuandokmai.com/page.php?id_mnu=104) voor drie of vier dagen (niet aaneensluitende, ik denk eerst drie nachten, dan de Mae Hong Son loop te doen en vervolgens nog een nachtje vooraleer we onze auto terug inleveren en verder vliegen naar het zuiden).

 

Om in Sukothai te logeren heb ik ook al een antwoord ontvangen van een hotel, maar hier zijn we nog wat aan het rondkijken qua ligging bij station, bezienswaardigheden ed. We weten dus wat we gaan doen en de voorpret is bijna even leuk!

 

Ik maakte kennis met PayPal
Vrijdag 22 februari 2013. Trnava, Slowakije.

Dan vraag ik mij ergens af hoe mensen vijftien jaar geleden een reis boekten of uitstippelden. Al onze reizen, vakanties, tripjes en aankopen worden via het internet gedaan of op zijn minst bekeken. Heb je een nieuwe wasmachine nodig: dan vergelijk je op het internet. Wil je vliegtickets kopen, dan kijk je via het internet en als het even kan schaf je ze even aan via het internet. PC-banking, visa, overschrijven… alle bankzaken worden via het internet geregeld (behalve geld afhalen dan).

Nu wou ik een hotel in Chiang Mai vastleggen en mij werd gevraagd om een aanbetaling (het zijn Nederlanders) te doen via PayPal. Ik heb ooit al gehoord over Paypal, maar er nog nooit mee gewerkt en nu was het dus nodig. Ik sta enigszins nog wat wantrouwig tegenover je bankgegevens op het net te gooien, maar ze garanderen de veiligheid en ik wou dat hotel vastleggen, dus ja dan maar een accountje maken. Poepsimpel, je maakt een ‘rekening’ aan, je linkt het aan je creditkaart, je voert een emailadres in van de persoon/het bedrijf dat je geld wil storten en enkele seconden later krijg je een emailtje van die persoon dat het geld aangekomen is. Enorm snel dus.

Soit accommodaties in Bangkok, Phuket, Kanchanaburi, Chiang Mai, Mae Saraing zijn geregeld. Nu nog ‘iets’ zoeken in Ayuttaya, Sukothai, Mae Hong Son en Pai en dan zijn we zo goed als rond.

 

Stilte
Woensdag 10 juli 2013. Trnava, Slowakije.

Het is enkele maanden stil geweest, maar ik was volop bezig met studeren en vond het nog wat te vroeg om nog wat concretere plannen door te drukken, vandaar de ‘stilte’. Vandaag nog eens beginnen nakijken met alles en noteren wat er nog allemaal geregeld moet worden, maar we gaan nog altijd met evenveel enthousiasme ertegenaan!

 

De nachttrein
Donderdag 18 juli 2013. Trnava, Slowakije.

Ik ben volop bezig met ons traject uit te stippelen en aan het bekijken wanneer we de nachttrein zullen nemen (van BKK naar ChiangMai met tussenstops in Sukothai en Ayuttaya) en dan lees je gelijktijdig over een ongeval met deze nachttrein.

Tja treinongevallen gebeuren ook in België, Frankrijk, Canada… maar toch is het even raar om te lezen. En nu maar hopen dat de ‘oude rails’ tegen januari vernieuwd zijn

 

We zijn weer vertrokken
Dinsdag 22 oktober 2013. Trnava, Slowakije.

Nog niet naar Thailand, maar wel met de voorbereidingen, die toch wel even hebben stilgelegen.

Ik legde deze ochtend nog een volgende accommodatie vast nabij Pai. Deze werd ons aangeraden door iemand die er jaren geleden te gast was en vol lof over deze lodge, de Australische eigenaar én de omgeving vertelde.

http://cavelodge.com/index.html

We tellen af, nog twee maanden en een dag en we zijn weer vertrokken voor enkele weken qualitytime als gezin.

 

Geannuleerde vlucht
Zondag 10 november 2013. Trnava, Slowakije.

Twee weken geleden kreeg ik telefoon van mijn papa, de vliegtuigmaatschappij had naar daar gebeld om te melden dat onze heenvlucht geannuleerd was. Ik neem vervolgens contact op met de vliegtuigmaatschappij en ze stellen mij voor om een dag eerder te vliegen. Die mogelijkheid is er gezien we twee dagen eerder naar België vliegen, maar de zondag had ik eigenlijk in gedachten om bij de familie te zijn. Een andere optie is er niet onmiddellijk want twee dagen later vliegen zou ons heel programma in de war sturen, dan zouden we immers maar twee dagen in Bangkok zijn (inclusief aankomstdag) en dat is volgens mij niet voldoende. Het werd geregeld, een dagje eerder, exact dezelfde vlucht (tussenstop in Cairo), onze nieuwe vliegtickets werden opgestuurd en nu moest er dan nog een dagje hotel extra geboekt worden.

 

De reis begint meer vorm te krijgen
Donderdag 14 november 2013. Trnava, Slowakije.

Onze route:

 • Bangkok
  Verblijf in Oak Hotel in een appartement met twee slaapkamers. Overnachting 23 t/m 26 december.
 • Kanchanaburi
  Verblijf in Oriental Kwai. Overnachting 27 t/m 30 december.
 • Ayuttaya
  Verblijf in Somjai Place. Overnachting 31 december en 1 januari.
 • Nachttrein
  Geen accommodatie op 2 januari want dan zouden we het traject doen van Ayutthaya naar Chiang Mai per nachttrein, deze moet nog gereserveerd worden. Weet niet of we eerste of tweede klas gaan reizen (afhankelijk van de beschikbaarheid), maar het zal wel een avontuur zijn.
 • Chiang Mai
  Verblijf in Liam Suan Dok (overnachting 3, 4 en 5 januari)
 • Mae Hong Son loop
  We huren een auto in Chiang Mai en gaan vier dagen doen over de loop.
 • Overnachten in Pai
  Verblijf Cave Lodge (overnachting 6 en 7 januari)
 • Overnachten in Mae Sariang
  Verblijf in River House (overnachting 8 januari)
 • Chiang Mai Na de loop komen we weer aan in Chiang Mai waar we de auto inleveren en vervolgens nog een nachtje doorbrengen in de accommodatie van eerder Liam Suan Dok (overnachting 9 januari)
 • Phuket ‘s Morgens vliegen we naar Phuket Verblijf Kiri Villa (overnachting 10, 11, 12 januari)
 • Bangkok
  de 13e januari vliegen we vervolgens van Phuket naar Bangkok en diezelfde avond nog naar huis.

Wat moet ik nog vastleggen? Regelen? Kopen?

 • Reisbijstandsverzekering (is zo goed als in orde)
 • Auto vastleggen (weten ook al hoe en wat, enkel nog bevestigen (en betalen))
 • Wandelschoenen voor Jimmy en mezelf (kinderen zijn al in orde)
 • Nog wat uitstappen, maar kunnen we ter plekke ook regelen.
 • Deet en andere medicatie
 • Etc.

 

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!