Andrea
Donderdag 6 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Na klaar te zijn met mijn reisverslag is mijn iPad gecrasht. Nadat de iPad aan de oplader van de auto heeft gelegen heeft hij het begeven. Behoorlijke tegenvaller dus. Nu dan nogmaals een verkorte versie van ons verslag.

De tropische storm 'Andrea' hebben we doorstaan. Wel zijn we de vele regen meer dan zat. We hadden het idee om naar de outlet shopping mall te gaan. Daar aangekomen was het zelfs met paraplu niet te doen om van winkel naar winkel te lopen. Daarom zijn we maar naar de Florida Mall gegaan. Dit is een geheel overdekte mall met speeltuin voor de kinderen. Op deze dag denken meerdere mensen hetzelfde waardoor de drukte in de mall enorm is.

 

Everglades
Vrijdag 7 juni 2013. Clewiston, Florida, Verenigde Staten.

Vandaag verlaten we het huis om verder te reizen. We hebben het zo naar ons zin gehad waardoor we hebben kunnen regelen om de laatste drie nachten ook nog in dit huis te verblijven. We vertrekken richting de Everglades. We rijden naar Billie Swamp Safari. We lopen de Nature Trail waar we de eerste alligators tegen komen. We worden zelfs achtervolgt door eentje waardoor we het idee krijgen dat ze wel eens gevoerd worden. We moeten snel schuilen voor een stortbui.

145390 1370866077 500145390 1370866663 500

Het contrast met de luxe van het eerste huis en ons onderkomen nu kan niet groter. We verblijven in een huisje met wat gaas en een rieten dak. We hebben het voor elkaar gekregen om vier bedden te plaatsen, waardoor de deur nog maar moeilijk open kan. De wc, douche en elektriciteit is een paar honderd meter verder. We slapen in de middle of nowhere tussen de alligators, buffels, herten, vele kikkers, muggen en vogels. Maar het uitzicht is echt prachtig. En ja de zon is even gaan schijnen waardoor zonsondergang met alle dierengeluiden en kleuren onvergetelijk is. De alligators vangen de vissen wat een indrukwekkend kabaal maakt.

 

Zwemmiddag
Zaterdag 8 juni 2013. Key Largo, Florida, Verenigde Staten.

Tot nog toe waren alle tours afgezegd door de vele regen. Deze ochtend kunnen we een tour doen maar daar moeten we lang op wachten. Dat doen we niet, we rijden door. Bespaart ons kosten en het is al mooi genoeg geweest. We rijden naar Key Largo. Omdat het zaterdag is hebben we moeite om een hotel te vinden. Dat lukt uiteindelijk voor een behoorlijk bedrag. Wel kunnen we nu zwemmen in de zee en hebben we een zwembad bij het hotel. De zon schijnt weer en het wordt een lekkere zwemmiddag. Het slapen is voor de eerste keer moeilijk voor de kinderen. Ze weigeren in te slapen en het duurt lang en geeft de nodige irritatie. Morgen willen we een bootje huren en weer richting Orlando rijden. Mooie strand afsluiting!

145390 1370781395 500145390 1370781171 500

 

Miami South Beach
Zondag 9 juni 2013. Naples, Florida, Verenigde Staten.

De dag begin met veel wind. We eten snel een broodje en gaan vroeg op pad. We willen graag met de boot de zee op. We beginnen al wat te twijfelen als we door krijgen hoe hard het waait. Eenmaal bij de verhuurder van de boot wil hij ons de boot wel verhuren maar geeft daar een stevige waarschuwing bij. Ons gebrek aan vaarervaring is een manco. Het is als de eerste keer autorijden in een sneeuwstorm, zo vertelt de verhuurder. We besluiten voor onze veiligheid af te zien van het varen. De kinderen zijn erg teleurgesteld.

We rijden weer richting Miami en komen uit op Miami South Beach. Echt een geweldig strand. Veel palmbomen op het strand wat voor veel schaduw zorgt. Het water is heerlijk. Een heuse stranddag gehad. Op de dag wisselen de zon en kleine buien elkaar af. We kunnen de kinderen maar niet uitleggen hoe het komt dat hier in Florida geen regenbogen zijn. Iemand een idee? Heeft het met de luchtvochtigheid te maken? We bevinden ons in ieder geval regelmatig in de regen met zon erbij. De kinderen zoeken wat af op een dag.

Aan het einde van de middag rijden we verder en komen uit in Naples. Hier huren we een standaard motel en gaan eten bij een echt Italiaans restaurant (geen Pizzahut). De kinderen eten eindelijk weer eens goed want zij eten het liefste brood met wat fruit en snoep.


Speedboot, dolfijnen en zeekoeien
Maandag 10 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

We weten we niet goed wat we willen vandaag. We stellen een soort wensdoel: we willen zeekoeien/manatee gaan bekijken. Hoe en wat weten we nog niet. Uiteindelijk rijden we door Fort Myers Beach en huren daar een speedboot. Tijdens de boottocht hebben we geluk en zien we een dozijn dolfijnen en op het einde ook nog eens drie zeekoeien. Een goed geslaagde boottocht kunnen we zeggen.

We rijden door richting Orlando. Rechts van ons ontwikkelen de wolken zich in een enorme zwarte wolkenmassa met onweer. We willen snel ergens naar binnen om te schuilen. We belanden in Mannys een echt Amerikaans restaurant. Kids eat free en de porties zijn te groot en dan hebben we het maar niet over gezond eten. Wel grappig om al de Amerikanen zo te zien. We overnachten een extra nachtje in het huis waar we eerder ook bleven. Dat beviel erg goed. De kinderen zijn direct blij weer in Davenport/Orlando te zijn.

 

Regenseizoen
Dinsdag 11 juni 2011. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Vandaag gaan we weer naar Wet 'n Wild. We gaan meerdere glijbanen af en vermaken ons goed. Dan dreigt er weer een onweersbui en mogen we het water niet meer in. Jammer, we kunnen wachten tot het dreigende onweer voorbij is maar we gaan uiteindelijk terug naar huis. Daar zwemmen we nog wat in het zwembad en doen het rustig aan. Ook al schijnt de zon nog erg vaak het regenseizoen met tropische stormen is duidelijk (helaas voor ons) te vroeg begonnen.

145950 1371364262 500

 

Zonder zwembandjes
Woensdag 12 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Het is erg warm en zonnig. Goed weer om wederom te zwemmen. Sjors en de kinderen gaan naar Wet ' n Wild. Gisteren konden we niet lang blijven in verband met het onweer maar vandaag ziet het er goed uit. De vele glijbanen, watersplash, golfslagbad en stroomversnellingen bevallen goed. Zelf ga ik naar de airco shopping mall. In de middag zwemmen we nog bij ons huis en Nick zwemt nu ook zonder zwembadjes. We hebben het idee om morgen naar Seaworld te gaan. Maar het is ook morgen erg warm (35 C en erg vochtig) waardoor een zwembad wat meer aantrekt.

145950 1371364063 500145950 1371364231 500

 

Enorm warm
Donderdag 13 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Het is het inderdaad enorm warm. Om kwart over zeven in de ochtend leek het me een goed idee om te gaan wandelen of hard te gaan lopen. Het warme en benauwde weer vielen me goed tegen. Uiteindelijk kwam ik oververhit en behoorlijk beroerd terug van de wandeling. Nu begrijp ik waarom ik niemand in Amerika zie sporten, veel te warm en benauwd. Het lijkt dus niet slim en verantwoord om vandaag nog naar Seaworld te gaan. We zoeken het water weer op. We gaan wederom naar Wet 'n Wild. We gaan in glijbanen waar we eerder niet in durfden. En eerlijk gezegd vind ik de glijbanen spannender dan de kinderen. Zeker diegene in het donker. We vermaken ons wederom erg goed en zijn laat in de middag terug in het huis. Ook in het huis zwemmen we nog wat om toch maar weer af te koelen. De dag eindigt weer met een onweersbui. Vandaag wel de eerste regenboog gezien. Een minimale regenboog maar dat geeft niet. We konden de kinderen gerust stellen: 'bij regen en zon is er een regenboog'.

 

Memories begin
Vrijdag 14 juni 2013. Nederland.

Vandaag vertrekken we richting Nederland. We vliegen pas om zeven uur 's avonds en we hebben geregeld dat we om een uur 's middags uit het huis kunnen. De ochtend vermaken ons dus met opruimen, pakken en zwemmen. Eenmaal ingecheckt en door de douane heen blijkt de vlucht minimaal anderhalf uur vertraagd te zijn. Op het vliegveld zelf is geen faciliteit te bekennen voor de kinderen. Jammer maar het is niet anders. De nachtvlucht verloopt goed en de kinderen slapen prima.

Deze vakantie was zeker anders dan onze reis door Australië. In Australië hebben we echt rond getrokken en stond de natuur centraal terwijl de tijd in Amerika een groot pretpark was, met een klein beetje natuur. Maar wat wel hetzelfde is, we hebben wederom een geweldige tijd met de kinderen gehad. Om in World Disney taal te spreken: 'dreams come true and the memories begin'.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!