Naar het land van Aung San Suu Kyi
Donderdag 16 mei 2013. Nederland.

Het aftellen is alweer een beetje begonnen, naar onze wel heel bijzondere reisbestemming van 2013: Myanmar, of Birma zoals het ook nog steeds genoemd wordt. In 1989 werd de naam van het land gewijzigd van Birma (of Burma) naar Myanmar door het toenmalige militaire regime. De nieuwe naam wordt alleen door veel dissidenten en door de Verenigde Staten niet geaccepteerd. Ook sommige media en veel westerse landen gebruiken sinds kort weer de oude naam Birma.

Maar goed, op weg naar Birma. We kennen nog niet heel veel mensen die hier geweest zijn. Het toerisme komt nu de grenzen ook geopend zijn voor individuele reizigers toch goed op gang. Het grote probleem hierbij is dat er meer reizigers arriveren dan er hotels voorhanden zijn. Daarom hebben we besloten om alle accommodatie dan maar vooraf vast te leggen. Iets minder avontuurlijk, en anders dan we gewend zijn, maar er blijft vast nog genoeg avontuur over.

bagan-temples

We vertrekken op 28 juni om een maand later, op 28 juli weer terug te keren op het vertrouwde Schiphol. We vliegen met Etihad, met een tussenstop in Abu Dhabi (United Arab Emirates), dezelfde maatschappij waarmee we ook naar Maleisië vlogen in 2010. In Myanmar volgen we een route vanaf de hoofdstad Yangon (voormalig Rangoon), naar het noorden langs het Inle meer, dan naar een bergdorp. Vervolgens door naar de hoogvlakte van Bagan, gelegen aan de Ayeyarwady rivier. We eindigen in de stad Mandalay om na bijna drie weken terug te vliegen naar Bangkok. Hier ontmoeten we onze dochter Iris en haar vriend Danny en gaan we uitrusten op het tropische eiland Koh Chang in de golf van Siam.

We staan aan de vooravond van een nieuw avontuur, een nieuw land waarvan we hopen dat het ons zal doen verbazen. Het land van Aung San Suu Kyi, het land van de mensen met de witte thanaka op hun gezicht. We gaan het zien!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!