Zee en Magic Kingdom
Maandag 3 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Op zondag is het wederom vroeg dag. Nick is om vijf uur wakker en kan niet meer slapen. In zijn enthousiasme maakt hij iedereen wakker waardoor Imke ook niet meer kan slapen. We staan dus vroeg op. We gaan vandaag naar het strand en nu we vandaag toch zo vroeg zijn kunnen we veel zien en rustig aan doen. We rijden naar Clearwater Beach. Hier spelen de kinderen in de zee en maken een zandkasteel. Er zijn ook veel schelpdieren die over het strand kruipen. Dit vindt met name Imke geweldig maar ook erg eng.

145019 1370351116 500145019 1370351172 500

We rijden na een aantal uren verder naar Fort de Soto. Dit is een prachtig schiereiland met mooie witte stranden waar we ineens meerdere dolfijnen langs de kust zien. We lopen fishing pier op en we kunnen de dolfijnen nu echt goed zien. Imke heeft hier jammer genoeg snel genoeg van en wil naar de auto, het is erg warm en daar hebben we allemaal wat last van. We rijden terug via Sunshine Skyway Route. Hier is de Sunshine Skyway Bridge. Een indrukwekkende hoge brug. Uiteindelijk zijn we om half zes terug bij het huis waar we nog zwemmen en koken. Na het eten gaan de kinderen moe maar zeker voldaan naar bed. We hebben een heerlijke dag gehad!

En op maandag is het dan dé dag, we gaan naar Mickey en Minni Mouse. We vertrekken vroeg want we hebben gelezen dat de rijen enorm kunnen zijn. We zijn rond half negen bij Magic Kingdom. Maar uiteindelijk zijn we om kwart over negen in het park. We lopen wat rond en de kinderen gaan in het carrousel. We krijgen al snel door dat de dag niet kan beginnen zonder Mickey en Minni Mouse te hebben gezien. We bekijken daarom de eerste show Dreams Come True, net op dat moment gaat de zon volop schijnen waardoor het mooi maar enorm warm is.

Daarna is het wat zoeken naar wat voor de kinderen en ook voor ons leuk is. We merken dat veel toch te herleiden is naar attracties die we kennen vanuit de Efteling. Zo gaan we naar Pirates of the Caribbean, wat lijkt op Fata Morgana, Its a Small World heeft zeker wat weg van Carnaval en Peters Pan's Flight is vergelijkbaar met Droomvlucht (al was 75 minuten wachten voor deze vlucht niet de moeite waard). Het lange wachten op een drie minuten durende achtbaan (The Barnstormer) was gek genoeg wel de moeite waard.

145019 1370351241 500145019 1370351290 500

Nick heeft de grootste lol in de attractie Tomorrowland Speedway. Dit zijn echte raceauto's waar hij bij mag sturen. We racen alle kanten op en hij vindt het enorm stoer. Imke is erg onder de indruk van de 3D show Mickey 's PhilharMagic waarbij Donald Duck door de zaal in de muur vliegt... Echt geweldig. Als laatste attractie gaan we naar Monsters Inc Laugh Floor. We zijn alle wachtrijen wat zat en hier is de wachtrij maar tien minuten. We twijfelen wel als we de omschrijving lezen 'a live comedy show', dit is voor de kinderen waarschijnlijk wat moeilijk te volgen omdat het in het Engels is maar het is, ook voor de kinderen, erg leuk want... Papa is de hele show heel veel te zien op een heel groot beeldscherm. En aan het einde van de show is papa de enige die een sticker krijgt met de tekst 'I was THAT guy at monsters Inc Laugh Floor'. Tja... grote lol dus.

145019 1370351412 500145019 1370351473 500

Als afsluiter zien we moe maar voldaan de verlichte parade. Imke valt vlak voor de parade in slaap maar Nick maakt zelf veel foto's en vindt het erg indrukwekkend. Een vermoeiende maar geslaagde dag.

 

Storm op komst
Woensdag 5 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Op dinsdag doen we het iets rustiger aan. We genieten na van Disney World. Zelf ga ik naar Florida Mall om wat kleding te kopen. Sjors zwemt met Nick en Imke in het zwembad. In de middag rijden we naar downtown Disney. Dit is een boulevard waar veel restaurants, winkels en allerlei uitgaansactiviteiten zijn die gerelateerd zijn aan Disney. De kinderen krijgen een cadeautje en genieten volop. Al met al een rustig dagje dus.

145196 1370553156 500

Woensdag starten we rustig op. We willen naar het strand aan de oostkust. Uiteindelijk komen we uit bij Kennedy Space Centre. Het weer is niet heel goed. Geen zon maar gelukkig ook geen regen. Voor de kinderen is er een speelplek maar raketten en NASA vinden onze kinderen nog niet echt leuk. We weten de kinderen wel te vermaken en Sjors gaat alleen de lancering simulatie in. De bustour gaat goed want achterin een bus zitten is altijd leuk. We vonden Kennedy Space Centre interessant, groots en indrukwekkend. Langs de weg hebben we ook nog twee alligators gezien en meerdere adelaars hebben we zien vliegen.

145196 1370553184 500145196 1370553228 500

Door alle leuke dingen die we doen hebben we geen nieuws meer gevolgd. Maar dan lezen we op een Nederlandse nieuwssite, dat er op donderdag een tropische storm over Florida raast. Dat is even schikken want dit hadden we niet door. We zetten de TV aan en ja hoor, het nieuws gaat alleen maar over de eerste tropische storm van het jaar. De storm heeft de naam ‘Andrea’ gekregen. De waarschuwingen houden niet op. Nou, we zijn gewaarschuwd alleen dwarsboomt het onze zwemplannen, maar dat is niet erg. Eerlijk gezegd zien de weerbeelden er onheilspellend uit. We zullen moeten afwachten.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!