De reizende Hillies
September 2011

Wij zijn Marcel, Esther, Jelmer (4) en Tjarda (4) Hilversum. Na onze geweldige reis naar Australië en Maleisië in 2010 kriebelt het reizen bij ons nog steeds. Omdat Jelmer en Tjarda nog niet leerplichtig zijn, gaan we in oktober drie weken naar Thailand. De verslagen van onze reis naar Australië en Maleisië hebben we ook op onze website staan, net als een paar voorgaande vakanties.

Hillies-kalbarri320

Op donderdag 6 oktober vliegen we met EVA Air rechtstreeks van Amsterdam naar Bangkok. De vlucht duurt ongeveer elf uur en we landen daar op vrijdag omstreeks 14.40 uur. We zullen de eerste drie nachten in Bangkok doorbrengen. We gaan fietsen met Ko van Kessel in de achtertuin van Bangkok, wat tempels bekijken, shoppen en genieten van het Thaise eten. Hierna vertrekken we naar Kanchanaburri, beter bekend als the Bridge on the River Kwai. Hier verblijven we vier nachten en zullen we de omgeving gaan verkennen. We willen naar de Erawan Watervallen en een bezoekje aan Elephant World zal niet ontbreken. Hier gaan we helpen met de verzorging van de olifanten en zal Tjarda zijn lievelingsdier van héél dichtbij kunnen bewonderen. Na deze paar dagen gaan we naar Ayutthaya alwaar we met de nachttrein naar Chiang Mai gaan. Hier blijven we vier nachten en zullen we onder andere de omgeving gaan verkennen per fiets, relaxen en eventueel een Thaise kook-cursus volgen en de rest zien we wel. Onze vakantie sluiten we af met een strandvakantie in Hua Hin.

Om de jongens op de reis voor te bereiden, bladeren we veel door reisgidsen en lezen we de boekjes ‘Ikke in Thailand’ en ‘Bono en Skip in Thailand’. Dit zijn twee hele leuke boekjes die op een leuke manier aan kinderen laten zien wat er allemaal te zien en te doen is in Thailand.

Veel leesplezier en groetjes van de reizende Hillies!

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!