Nationale Parken
Zaterdag 13 augustus 2011. Grand Canyon, Verenigde Staten.

Salt Lake City was niet echt aan ons besteed, de mormonen die hier veelal de dienst uitmaken drinken geen koffie, thee en alcohol. Een geloof waar wij niet echt in geloven. Het is een mooie stad hoor, maar afgezien van de mormoonse kerk invloeden heeft het niet zo veel te bieden. Wat het wel te bieden heeft is, dat het op de route ligt naar Moab, waar we misschien wel de mooiste interstate gereden hebben. Interstate 70 was een nationaal park op zich, maar is er een waar je niet voor betaalt en waar geen naam aan gegeven is. Het uitzicht op de vele uitzichtpunten was echter prachtig.

Op de camping in Moab
Moab is de uitvalbasis naar Arches en Canyonlands NP, de eerste twee dagen van ons verblijf hier zijn we naar Arches NP geweest. Ongelofelijke rotsformaties in vormen van bruggen en beelden. Je hebt hier bogen met namen als Delicate Arch, Double Arch en Window Arch. De namen spreken al voor zich. Delicate Arch is bekend doordat deze boog in reclames, op nummerborden etc gebruikt wordt. De wandeling erheen was prachtig en het uitzicht op de boog was waanzinnig. Niet klagen over het weer natuurlijk, maar toch waren we blij dat er die dag wat wolken in de lucht hingen, want lopen met de temperaturen hier is al een uitdaging op zich.

De derde dag in Moab reden we naar Canyonlands. Maar voordat je dit park in gaat kan je eerst de weg linksaf nemen naar Dead Horse Point State Park. Dit is geen onderdeel van het Nationale Park en je betaalt hier tien dollar voor, maar dat was het meer dan waard. Het uitzicht vanaf Dead Horse Point zag je later in Canyonlands nergens zo mooi meer. In de wijde omgeving alleen maar canyons met in het midden de Colorado River. Canyonlands daarna was ook nog steeds heel mooi hoor, met zijn arches en canyons, maar het mooiste plaatje van die dag was toch het state park.

Onbekendheid
Al zijn we beide al vaker in Amerika geweest er was een plek waar we allebei nog niet geweest waren en dat was Mesa Verde. Dit nationale park ligt beneden in Colorado en is nog lang niet zo bekend als de andere parken hier in Arizona en Utah.

Mesa Verde is een park waar je indianenhuizen vind die in kloven van bergen zijn gebouwd. Het is lastig om te omschrijven maar de foto's spreken boekdelen. Er zijn drie tours te doen binnen het park en daarnaast kan je ook twee kloven met huizen op eigen houtje bekijken. Voor elke tour betaalden we drie dollar per persoon, ongelofelijk maar waar. Als je nagaat wat je ziet, hadden ze er veel meer voor kunnen vragen, maar dat is misschien toch de schoonheid dat het nog niet door massatoerisme is ontdekt.

Omdat we meerdere dagen in het park hadden, deden we alle drie de tours en kregen zo een goed beeld van de indianen die hier leefden. Al is de ware geschiedenis voor iedereen een mysterie gebleven, daar deze indianenstam weinig bekend heeft gemaakt over hoe ze leefde en wat ze deed.

Via - een voor ons ander onbekend - Nationale Park, Natural Bridges reden we door Monument Valley richting de Grand Canyon, maar hier schrijven we de volgende keer meer over.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!