Anna en Arno op wereldreis met dreumes, Polynesië 2011-2012
13-augustus 2011 – mei 2012

Heerlijk om te fantaseren over verre reizen, parelwitte stranden, palmbomen en leven bij de dag. En omdat je sommige dromen móet waarmaken, zegden Anna en Arno hun banen op en maken ze met Sascha (bijna 2) een wereldreis. In negen reizen ze door Thailand, Australië, Nieuw Zeeland, Tahiti en de USA.

Door Anna Schouten


Niets doen
Woensdag 14 maart 2012. Tahiti, Polynesië.

Reizen vanuit Nieuw Zeeland naar Tahiti is toch een hele speciale onderneming. Om vier uur ‘s middags (08-03-2012) kregen we plots de verhoging van het toerental van de straalmotoren te horen. We werden in onze stoelen gedrukt en na enkele seconden waren we airborn. Alles werd kleiner onder ons en we stegen op naar grote hoogte, Nieuw Zeeland achter ons latend. Sascha viel direct in slaap alsof ze onder hypnose was van het gezoem van de straalmotoren. Zo konden papa en mama gezellig een filmpje kijken.

Met een duizelingwekkende snelheid (890km/u) en hoogte (11.200m) is na vijf uur Tahiti in zicht. We minderen snelheid en de welvingklepjes worden uitgezet om uiteindelijk te kunnen landen op Papeete FAAA Airport om tien uur ‘s avonds (07-03-2012). Samenvattend is het net science fiction: ‘Back to the Future!’, om een dag eerder te arriveren.

We zijn op Tahiti. Dit land binnen onze wereldreis is onze ‘we gaan niets doen’ bestemming. Een huisje in Tahiti met een jacuzzi en het strand aan onze voeten… Wat anders kan je doen dan lezen, zwemmen, eten, kajakken, slapen en drinken? Héérlijk!

file118096283_sprfile118096305_spr

Na drie dagen niets doen kregen we een creatieve brainwave. ‘Laten we een auto huren.’ Dus een auto voor drie dagen gehuurd om het eiland rond te scheuren, maar dan wel in tempo slów! De omgeving is erg mooi, subtropisch, blauw water en veel palmbomen. We bezoeken grotten, Tahiti Iti en rijden een rondje op het eiland. Anna durft te rijden want ze rijden net als in Nederland rechts. Het is de eerste dag best wennen hoor, om na zeven maanden als bijrijder weer aan de andere kant van de weg in het ‘echie’ te rijden. Op zich verandert de plek in de auto zelf niet. Dat is dan weer een meevaller. We rijden rustig het eiland rond en stoppen als we daar zin in hebben. Zonder enig plan, heerlijk! Want niks doen is ons doel!

file118096300_sprfile118096301_spr

In deze maand is het erg warm en vochtig hier, wat betekent dat het weer zeer wisselvallig is per dag. Niet qua temperatuur met zo’n 30 °C maar qua regen, wolkjes en zonneschijn. Deze afwisseling is wel erg prettig. Kunnen we gewoon in de jacuzzi zitten als het regent, weer een zorg minder.

Morgen vertrekken we naar ons huis op Moorea. Geen idee of we dan online kunnen komen. Dus vandaar hierbij een kort verslag met wat foto’s. Eindelijk eens een kort verslag, want tja we doen hier weinig.

Tot slot nog wat wist-je-dat-jes:
- Sascha weer heerlijk de helft van de vlucht heeft geslapen en de rest rustig een film heeft gekeken;
- Sascha op het potje begint te plassen, er is een begin;
- Ook bij mama wordt geklapt als ze geplast heeft op het potje;
- Arno het heerlijk vond om een keer niet te hoeven rijden;
- We genieten van de zonsondergangen hier.

file118096286_sprfile118096294_spr


Na na Tahiti
Maandag 26 maart 2012. Moorea, Polynesië.

We zijn zojuist aangekomen in de USA, LA! Het is hier nu dertien graden en de regen komt met bakken uit de hemel. Niet eerder op onze reis zulk slecht weer gehad. Zo stap je met 25°C in een vliegtuig net na middernacht en stap je in de ochtend uit met een koude wind en regen. Aagh! Sascha had het na een jasje nog steeds koud, dus die doen we nog een T-shirt van Arno aan. Een super grappig gezicht.

De afgelopen anderhalve week op Moorea waren heerlijk. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat toen we op Moorea aankwamen de regen ook met bakken uit de hemel kwam alleen was de temperatuur iets hoger (30 °C). We dachten heel even dat we het eiland ook met de fiets konden ontdekken. Maar nadat Arno in de stromende regen boodschappen ging doen in z’n zwembroek besloten we anders. Hij kwam volledig zeiknat over de zeik met boodschappen terug. Boodschappen doen in een moesson is niet zo heel erg alleen het lopen langs een provinciale weg in Moorea zonder voetpad dat gebruikt wordt als de vijfbaans A2 is effe wat anders. Naast dat de regen ook verticaal Arno weet te bereiken is het bij lopen op zo’n weg wijs om deze al nee-schuddend af te lopen. Zo weet je wat voor en achter je gebeurt. Mocht je zoiets op de A2 werkelijk van plan zijn, neem dan effe contact met mij op, Arno heeft nog wat tips. Dus we besloten direct ook op Moorea een auto te huren voor de rest van de periode.

file118165803_sprfile118165831_spr

Tja en wat doen we dan met zo’n autootje op een eilandje wat in een dik uur is rond gereden: boodschappen, toeren en eigenlijk niet veel meer. Want ons huis op Moorea heeft ook het een en ander te bieden. We hebben aldaar namelijk een privéstrand met privékrabbetjes. Van hier kunnen we prima snorkelen, kajakken, kokosnoten plonzen, lezen, spelletjes spelen en luieren. We doen ook niet veel meer want dan wordt het als snel te druk.

file118165806_sprfile118165807_spr

Arno plant nog een ochtendje duiken met lemonsharks, blacktipsharks, triggerfish en schildpadden en de VanLubeck-Schouten familie gaat ook nog snorkelen (betaald) met stingrays, blacktipsharks etc. Het snorkelen doen we bij het Langoonarium. Een soort onderwaterkoraaltuin. Maar voordat aan het snorkelen begonnen wordt gaan we eerst wat mensen redden. Het zit namelijk zo: voordat we bij de lagoon zijn worden we opgehaald met een typisch Polynesisch bootje. We varen richting de lagoon en zien nog zo’n typisch Polynesisch bootje in twee stukken. Een bootsman en zijn dames dobberen rond bij hun half gezonken boot. De bootsman en een aantal van zijn dames tillen we in onze boot. Een aantal andere dames weet de lagoon op eigen kracht te bereiken. Helaas krijgen we niet eenzelfde show als captain Cook hier had mogen ervaren een paar eeuwen geleden, maar ze waren ons wel dankbaar.

file118165814_sprfile118165810_spr

Op de lagoon hebben we werkelijk een ‘Finding Nemo’ ervaring. We zien daar al snorkelend enorm veel vis zoals de eerdergenoemde en schitterend koraal. Alleen pappie en mammie zijn vergeten zonnebrand op te smeren en kunnen zich al snel een verbrande kreeft noemen. Ze kleuren zo wel mooi tussen al dat koraal.

file118165822_sprfile118165830_spr

Maar je bent niet op Frans Polynesië geweest als je geen resort hebt bezocht. Dus de laatste twee dagen zijn we in het Sofitel te vinden nabij Papeete. Heerlijk gerelaxt en gedobberd in het zwembad. Sascha heeft daar haar zwemtechniek bijgevijld. Met armbandjes om kan Sascha zwemmen als een hondje. Ze laat nu ook duidelijk merken dat ze nu alles in het zwembad zelf kan. Papa en mama moeten weg want ‘Sascha zelf doen!’ Zo laat ze de laatste tijd blijken dat ze al een hele grote meid is want ze kan ook al op het potje plassen.

file118165841_sprfile118165836_spr

Als afsluiter eten we nog in het Japanse Terayaki restaurant van het hotel en Sascha vind het super spannend dat er aan tafel gekookt wordt. Ze is totaal gefixeerd en laat blijken met ‘Sascha héél erg leuk’ dat ze het super vindt. Ze lust wederom alles en vooral de gebakken groenten zijn favoriet.

Nu zitten we in LA. Morgen halen we de campervan op voor een nieuw hoofdstuk in onze reis in het land van de American Dream. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte!

Tot slot nog wat wist-je-dat-jes:
- Sascha het liefst de gehele dag kokosnoten in zee gooit, plónseuh!;
- Ze hier hele moten verse tonijn verkopen die zó lekker zijn!;
- Voor Anna het een hele overwinning is om met grote vissen te zwemmen;
- Arno tijdens het duiken al zijn duiktechnieken vergat bij het zien van haaien en zowat naar de bodem zonk;
- Sascha een stingray heeft geaaid;
- Sascha in Moorea het potje heeft ontdekt (we moeten haar geregeld erop zetten en dan blijft ze de gehele dag droog);
- Sascha zich zo goed gedraagt tijdens een vlucht dat dit wederom is opgemerkt door medepassagiers.

Inhoudsopgave

  1. Tahiti
  2. Moorea
Altijd gesloten?

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!