IlseReneRens (200x200)

Ilse en René elf weken op verre vakantie door Oceanië en Zuidoost Azië met kleuter - Australië
december 2013 - februari 2014

René en Ilse leerden elkaar kennen tijdens een reis. Dat bleef niet zonder gevolg, hun reisgezelschap is inmiddels uitgebreid met Rens, een lekker ventje van 3,5 jaar. Ze oefenden in Zuid-Afrika en Curacao en gaan nu écht lang weg: 11 weken naar Nieuw Zeeland, Australië en Zuidoost Azië.

door Ilse en René


De stad van Finding Nemo
Vrijdag 10 januari 2014. Sydney, Australië.

Op het vliegveld van Christchurch speelt Rens wat langer in de speeltuin, want de aankomende vlucht heeft wat vertraging. Vlucht EK419 van Emirates brengt ons naar Sydney. Kort na vertrekt krijgt Rens een magnetisch tekenbord, hij is er blij mee. Op de heen weg vanaf Europa kreeg hij fleecedekentjes met knuffel erbij. Daar deed hij toch niet zoveel mee. Met dit tekenbord tekenen we de brug van Sydney, Nemo en de draak van de Efteling.

We zijn vlot uit het vliegtuig en lopen even door, zodat we bij de douane al snel aan de beurt zijn. Onze online visa die Rene een tijd terug al aangevraagd heeft, blijken oké en binnen een half uur zijn we er door. Dan nog even een voedsel- en grondstoffencheck. Dat valt mee, de schoenzolen zijn schoon genoeg en we kunnen de bagage ophalen. Het is wachten op de buggy, daarna gaan we richting de taxi. We kiezen voor gemak, in plaats van goedkoop. De taxi dropt ons in Darling Harbour bij het Novotel. Een comfy kamer, veel ruimte en de luxe van een ruime eigen badkamer na vijf weken camper. De bedden staan precies ver genoeg uit elkaar voor Rens om te springen. Cool. We lopen vanuit het hotel, zo de Harbourside in. Rens en Ilse moeten wennen, wat een mensen, drukte, lichtjes en mensen die iets willen. Na een snelle hap van een foodcourt gaan we terug naar het hotel.

Donderdag ontbijten we uitgebreid, en gaan daarna de stad in. Via Pyrmont Bridge lopen we George Street af richting The Rocks. Rens krijgt er niets van mee, die slaapt in de buggy. Iets voor de Harbour Bridge strijken we neer met onze take away lunch. Als Rens wakker wordt, is het eerst wat hij zegt: 'Hey, dat is de brug van Finding Nemo'. Even later Rent hij achter de meeuwen aan.

Met de ferry varen we vanaf Circular Quay naar Darling Harbour. In de playground daar hebben we rond drie uur 's middags een catch up met Tamara en haar twee dochters, een kennis van Rene. Lily, Bianca en Rens gaan los in het watergedeelte. Daarna ook nog op de Slide en de Flying Fox. Als de draaiende kopjes al vroeg sluiten is Rens erg verdrietig. Hij is moe, en moet wennen aan opnieuw een tijdverschil. In Nieuw Zeeland is het twee uur later. Rohan, Tamara's man schuift aan bij het diner, en hebben we een gezellige etentje. De kinderen staan te dansen bij live music bij een tentje verder op, dus daar drinken we nog wat.

Sydney Summer Festival is gestart en op weg terug naar het hotel, gaan Rens en Rene nog op een podium liggen in de vorm van een huis. Daar staat schuin een spiegel boven, dus lijkt het net met de juiste positie dat Rene uit een raam valt en Rens hem vasthoudt. Dolle pret. Een optreden van een straatartiest is de afsluiter van de dag. Liggend op een spijkerbed, jonglerend met drie brandende fakkels, zit de dag erop. Rens slaapt al snel in het hotel.

De volgende dag willen we de flying foxes in de botanische tuin zien en Rens wil echt in de draaiende theekopjes. We onderhandelen, eerst het park dan de tuin. Op weg naar de tuin, lopen we door Hyde Park waar een ook het summer festival is. Rens bouwt daar met grote kapla planken. En ruziet met andere jongens, ook dat hoort erbij. Delen is soms een hele kunst.

In de botanische tuin horen we al snel dat de flying foxes weg zijn, jammer. Rens vindt het wel oké, want hij vind het toch wel spannend. We struinen door de tuin richting Opera House. Eerst klimmen en klauteren we nog op een partij namaak rotsen. Bij een foodcourt lunchen we en langzaam lopen we terug richting de speeltuin. Daar gaat Rens eerst in de draaiende kopjes; want stel dat ze straks weer dicht zijn, haha!

Bij het hotel zwemmen we nog, en daarna ff chillen. 's Avonds eten we rustiger met zicht op alle lichtjes bij Darling Harbour. Rens herkent het logo van de Nederlandse banken, ING en Rabo. Puk is die avond ook mee, en die wil daar ook wel op de foto. Zo gezegd zo gedaan. Sydney, een hernieuwde kennismaking voor Ilse en Rene. Daarom ook niet de drive om van alles te moeten zien, en dat is fijn.


Op bezoek bij Cobi
Woensdag 15 januari 2014. Wyong, Australië.

We zijn op tijd wakker en vertrekken met de trein naar Cobi. We hebben de Express Train voor wat het waard is, echt snel gaat deze niet. Toch komen we in Wyong aan, daar gaat het om. Cobi staat op het perron al te wachten. Buurvrouw Pat neemt Rene en de bagage mee, ilse en Rens gaan met Cobi mee. Rens kletst Cobi de oren van haar hoofd, wie de opa van die, en de oma van die? Bij haar huis is Rens direct thuis. Fijn om te zien. Het is wel warmer dan we de afgelopen weken gehad hebben, dus we doen kalm aan. We lopen nog naar een speeltuin, daar speelt Rens niet want hij slaapt, haha! 's Avonds is hij druk met al het speelgoed en vindt het spannend in zijn slaapkamer. Daar kunnen we ons iets bij voorstellen, na vijf weken bij pa en ma om de hoek. Toch slaapt hij, en zoekt 's ochtends direct Cobi op om van alles te vertellen. Hij heeft al een speurtocht gedaan, voordat Rene en Ilse op zijn. We skypen met Dick en Riet, in verband met de verjaardag van Dick. En gaan dan naar de rockpool! Yes!

Daar speelt en zwemt Rens, met kickboard en bodyboard en op het strand. Onderweg naar huis valt hij in de buggy in slaap. Een rustige middag volgt, wat wil je met deze hitte. Dat is wennen. Rens speelt met de driewieler, en speurt naar de hagedisjes in de tuin. In de late middag wil hij niet eens naar de speeltuin, hij vermaakt zich goed. Dat maakt dat Rene de dvd speler installeert.

Maandag wandelen we op ons gemak naar de vuurtoren van Norah Head. Rens is excited dat hij de wenteltrap naar boven mag klimmen. Het is mooi weer, dus kijken we ver over de mooie kustlijn. We lunchen bij de Mexicaan in Norah Head, met de hoop op wifi. Helaas niet maar het eten is lekker.

Later die middag gaan we met Rens naar de dokter, vanwege vlekken achter op de tong en in zijn keel. Voor de zekerheid toch een kuur, die we nu niet direct starten. Na wat boodschappen stoppen we even bij Lake Tuggerah waar Rens in no time een natte broek heeft. Daarna lekker spelen thuis en gaan we naar Steakhouse @the Club. Rens breekt af vlak voor vertrek. Hij schreeuwt, schopt, slaat en is niet voor rede vatbaar. Toch draait hij bij en gaan we. Soms is het niet anders. We eten buiten onze steak aan het water. Fijne stek. Rens speelt er lekker. Terug in de auto valt hij in slaap, als we hem eruit halen is er opnieuw paniek. De vermoeidheid eist zijn tol. Laat naar bed, vroeg op. De tv brengt uitkomst voor het slapen gaan.

Dinsdag rommelen we de hele ochtend, en beginnen met inpakken. Een aantal zaken blijven hier, zoals presentjes van Emirates. Rond het middaguur rijden we naar The Entrance. We vinden een mooie stek in de schaduw met zicht op speeltuin en waterpark. Rens gaat helemaal los. De Murell familie schuift aan, en de kinderen spelen samen. We hebben fish and chips voor de lunch en alle rauwkost crunchies gaan er ook in. Daarna nog in de merry go round oftewel draaimolen, en het feest is bijna compleet. Het is hier nog summer holiday en het is dan ook druk bij het voeren van de pelikanen. Dan merken we hoe warm het is, en na een tijdje gaan we dan ook terug naar onze stek. Met watermeloen en een ice cream sluiten we de middag af. Rens mist Lily en Bianca al voordat we gedag gezegd hebben.

Take care, see you next time, don't know where, don't know when. Wel komen we er die middag achter dat het dertig jaar geleden is dat Rene en Tamara elkaar voor de eerste keer ontmoet hebben tijdens een vakantie hier in Australië.

Voldaan komen we thuis bij Cobi. Daar sjouwt Rens met de driewieler en de kindergrasmaaier door de tuin. Die laatste is een soort karretje voor de wasmand. De spullen pakken we ondertussen verder in. Rens sluit de dag af met de Teletubbies. Zelfs die spreken hier Nederlands volgens hem. Hij boft met die allerliefste tante Cobi, want zo noemt hij haar als hij iets gedaan wil hebben. Hij is hier niets tekort gekomen, kaassticks, zakjes yoghurt, smeerworst, beschuitje, cracker... Dank je wel voor alle gastvrijheid!

Toch gaan we woensdag verder, Zuidoost Azië wacht op ons. Na onze vlucht naar Bangkok vanaf Sydney, slapen we een nacht dichtbij het vliegveld om daarna door te vliegen naar Chiang Mai. Daar zijn we een week om te acclimatiseren en kennis te maken met de cultuur en natuur van Noord Thailand.

Vervolg reis in Thailand

 

Inhoudsopgave

  1. Sydney
  2. Wyong
Altijd gesloten?

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!