Artikelindex

NickImkeTessa en Sjors met peuter en kleuter naar Florida
31 mei - 15 juni 2013

Ze hebben de smaak te pakken. Nog maar net een paar maanden thuis na hun lange reis door Australië, reizen Tessa en Sjors met Nick (4) en Imke (2) nu alweer door Amerika. Toen de kids hoorden dat dit het land van Mickey en Minny is, was de keuze voor deze bestemming snel gemaakt. Florida, here they come!

door Tessa van de Pol


Voorbereiding
Woensdag 27 maart 2013. Nederland.

Onze lange reis naar Australië zit er nog maar net op. Dit vinden we altijd een lastige periode. Het heeft ook leuke kanten; nagenieten van Australië is heerlijk. Een fotoalbum maken, herinneringen ophalen (ook met de kinderen), verhalen vertellen en video bekijken. Maar als we even mogen klagen... we werken weer volop, het is druk, het weer zit in Nederland niet mee, we hebben moeite met de kou en we hebben geen vooruitzicht op een nieuwe vakantie. Daarnaast hebben we ook een rotperiode gehad en ben ik nog steeds herstellende van mijn operatie.

Vanaf 1 oktober 2013 geldt voor ons de leerplicht en dit geeft reden om na te denken of we nu nog willen afwijken van de zomervakantie. We hebben eens zitten rekenen wat een vakantie in onze zomervakantie gaat kosten. Eenentwintig dagen Frankrijk in een klein huisje is al snel meer dan 3900 Euro! Dit geldt alleen maar voor een stacaravan. Daar komen de kosten van verblijf, reis ernaar toe, eventuele excursies enzovoort nog bij. Omdat we deze zomer nog net geen leerplicht hebben besluiten we toch om van het hoogseizoen en schoolvakanties af te wijken en iets anders te zoeken.

Nick heeft het steeds over twee landen waar hij graag naar toe op vakantie wil. Amerika (van het liedje) en Spanje (hoe kan het ook anders... omdat Sinterklaas daar woont). Toen we Nick en Imke vertelden dat Mickey en Minni Mouse in Amerika wonen was de keuze snel gemaakt. Het wordt Amerika.
Uiteindelijk tickets gevonden van 450,- Euro per persoon en we vliegen rechtstreeks naar Orlando, Florida. We vertrekken vrijdag 31 mei en komen zaterdag 15 juni weer aan in Amsterdam. Ook de kosten voor autohuur vallen mee, we hebben de gehele periode de auto ter beschikking. We hebben een Ford Escape gehuurd. We hebben inmiddels een week een villa met zwembad gehuurd. Al met al een stuk goedkoper dan drie weken in Frankrijk met z'n vieren. We moeten nog wel een visum regelen en de overige nachten verblijven we in hotels rondom Miami en Key West.

We hebben de volgende planning:
Orlando
Disney World drie dagen - Magic Kingdom, Disney studio,
Kennedy Space Centre
Cape Canaveral. Is dit leuk voor kleine kinderen?
Sea world, twijfel. Het is vast leuk maar zo duur, vraag me af of dit de moeite waard is?
Via Tampa naar Cape Coral
Everglades
Miami
Key Largo - duiken
Key West
En weer terug via Miami en Palm Beach naar Orlando

We hebben nog twee maanden om daar naar toe te leven al krijgen we erg veel commentaar dat we alweer weggaan. Soms zoveel dat we het bijna niet meer durven te zeggen. Maar goed wij hebben er in ieder geval wel zin in.


Warm welkom in Amerika
Zaterdag 1 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Gisterochtend zijn we vertrokken naar Orlando. Het lijkt nu al of we hier heel lang zijn en we hebben de vakantiestemming goed te pakken. De periode voor aanvang van de vlucht duurde gevoelsmatig een eeuwigheid. De deur van de gate naar het vliegtuig kon niet open. Ze konden de storing niet vinden waardoor ze alle passagiers naar Orlando twee uur lieten wachten. Uiteindelijk moesten we naar een andere gate honderd meter verder om vervolgens honderd meter met een bus terug naar het vliegtuig te rijden. De logica ontging iedereen maar het resultaat was een behoorlijke vertraging en veel geïrriteerde passagiers. De vlucht verliep goed, al blijft tien uur op een stoel zitten een lange zit. Maar de kinderen hebben het super goed gedaan! Niet geklaagd en ze waren lief (daar droegen de cadeautjes onderweg ook aan bij).

144815 1370131644 500

Eenmaal in Amerika was de rij van de douane erg lang. De kinderen waren enorm moe en konden niet meer lopen. Maar Nick en Imke hebben van de aardige douanebeambte een mooi stempel van Mikey Mouse in hun paspoort gekregen. Onze kinderen hebben nu al stempels in hun paspoort die wij dus niet hebben.
De auto ophalen verliep vlekkeloos en zelfs de route naar het huis verliep, dankzij de navigatie, ook goed (behalve dat Imke flink moest overgeven). Eenmaal bij het huis aangekomen bleek de code van het huis niet te kloppen. Hierdoor waren we niet in staat om naar binnen te gaan. Dat viel even goed tegen. We konden de eigenaar van de woning niet direct te pakken krijgen, in Nederland is het laat in de nacht. Uiteindelijk was de keuze of een hotel zoeken of de buren 's avonds laat storen om te vragen om hulp. Dat laatste hebben we gedaan. De buren bleken enorm aardig en behulpzaam. Via het telefoonnummer (met goede landcode dit keer) is het snel gelukt de goede code van het huis te krijgen. Super warm welkom in Amerika dankzij onze lieve buren. Het huis is geweldig. Groot, netjes, van alle gemakken voorzien, de bedden liggen heerlijk en het zwembad valt zeker bij de kinderen goed in de smaak.

144815 1370131691 500144815 1370131715 500

De nacht verloopt wat moeizaam. Nick is om drie uur wakker en kan niet meer slapen. Het hele huis moet geïnspecteerd worden en hij wordt maar niet rustig. Om zes uur ben ik met Imke ook maar op gaan staan. Sjors volgt na zeven uur. Een ochtend duik is heerlijk. Iedereen geniet...

We besluiten naar het visitor centre te gaan. Die valt tegen maar we zijn dan ook Australië gewend en verwend want daar zijn de visitor centers echt geweldig. We kunnen een aantal folders meenemen en we kopen een ticket voor Wet n Wild, een waterpretpark. Dat ticket voor één dag blijft veertien dagen geldig en we kunnen de komende veertien dagen zo vaak gaan als we willen. Leuk.

144815 1370131774 500144815 1370131752 500

De boodschappen halen we en we ontbijten in het huis. Daarna naar Wet n Wild. Het is erg warm dus lekker in een zwembad. Wet n wild is een zwemparadijs met veel glijbanen, watersplash, golfslagbad en zo nog meer attracties. Nick zijn we meer kwijt dan dat we hem zien. Hij rent enthousiast overal heen en is nergens bang voor. We proberen hem bij te houden en Imke durft van veel glijbanen af. Ze is super trots! Het blijkt in Florida een public holiday en lang weekend te zijn en het is overal druk. Veel files en lange rijen. Maar wij zijn relaxt en vermaken ons goed! Morgen willen we naar het strand daarna krijgen we een aantal dagen regen.

 

Zee en Magic Kingdom
Maandag 3 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Op zondag is het wederom vroeg dag. Nick is om vijf uur wakker en kan niet meer slapen. In zijn enthousiasme maakt hij iedereen wakker waardoor Imke ook niet meer kan slapen. We staan dus vroeg op. We gaan vandaag naar het strand en nu we vandaag toch zo vroeg zijn kunnen we veel zien en rustig aan doen. We rijden naar Clearwater Beach. Hier spelen de kinderen in de zee en maken een zandkasteel. Er zijn ook veel schelpdieren die over het strand kruipen. Dit vindt met name Imke geweldig maar ook erg eng.

145019 1370351116 500145019 1370351172 500

We rijden na een aantal uren verder naar Fort de Soto. Dit is een prachtig schiereiland met mooie witte stranden waar we ineens meerdere dolfijnen langs de kust zien. We lopen fishing pier op en we kunnen de dolfijnen nu echt goed zien. Imke heeft hier jammer genoeg snel genoeg van en wil naar de auto, het is erg warm en daar hebben we allemaal wat last van. We rijden terug via Sunshine Skyway Route. Hier is de Sunshine Skyway Bridge. Een indrukwekkende hoge brug. Uiteindelijk zijn we om half zes terug bij het huis waar we nog zwemmen en koken. Na het eten gaan de kinderen moe maar zeker voldaan naar bed. We hebben een heerlijke dag gehad!

En op maandag is het dan dé dag, we gaan naar Mickey en Minni Mouse. We vertrekken vroeg want we hebben gelezen dat de rijen enorm kunnen zijn. We zijn rond half negen bij Magic Kingdom. Maar uiteindelijk zijn we om kwart over negen in het park. We lopen wat rond en de kinderen gaan in het carrousel. We krijgen al snel door dat de dag niet kan beginnen zonder Mickey en Minni Mouse te hebben gezien. We bekijken daarom de eerste show Dreams Come True, net op dat moment gaat de zon volop schijnen waardoor het mooi maar enorm warm is.

Daarna is het wat zoeken naar wat voor de kinderen en ook voor ons leuk is. We merken dat veel toch te herleiden is naar attracties die we kennen vanuit de Efteling. Zo gaan we naar Pirates of the Caribbean, wat lijkt op Fata Morgana, Its a Small World heeft zeker wat weg van Carnaval en Peters Pan's Flight is vergelijkbaar met Droomvlucht (al was 75 minuten wachten voor deze vlucht niet de moeite waard). Het lange wachten op een drie minuten durende achtbaan (The Barnstormer) was gek genoeg wel de moeite waard.

145019 1370351241 500145019 1370351290 500

Nick heeft de grootste lol in de attractie Tomorrowland Speedway. Dit zijn echte raceauto's waar hij bij mag sturen. We racen alle kanten op en hij vindt het enorm stoer. Imke is erg onder de indruk van de 3D show Mickey 's PhilharMagic waarbij Donald Duck door de zaal in de muur vliegt... Echt geweldig. Als laatste attractie gaan we naar Monsters Inc Laugh Floor. We zijn alle wachtrijen wat zat en hier is de wachtrij maar tien minuten. We twijfelen wel als we de omschrijving lezen 'a live comedy show', dit is voor de kinderen waarschijnlijk wat moeilijk te volgen omdat het in het Engels is maar het is, ook voor de kinderen, erg leuk want... Papa is de hele show heel veel te zien op een heel groot beeldscherm. En aan het einde van de show is papa de enige die een sticker krijgt met de tekst 'I was THAT guy at monsters Inc Laugh Floor'. Tja... grote lol dus.

145019 1370351412 500145019 1370351473 500

Als afsluiter zien we moe maar voldaan de verlichte parade. Imke valt vlak voor de parade in slaap maar Nick maakt zelf veel foto's en vindt het erg indrukwekkend. Een vermoeiende maar geslaagde dag.

 

Storm op komst
Woensdag 5 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Op dinsdag doen we het iets rustiger aan. We genieten na van Disney World. Zelf ga ik naar Florida Mall om wat kleding te kopen. Sjors zwemt met Nick en Imke in het zwembad. In de middag rijden we naar downtown Disney. Dit is een boulevard waar veel restaurants, winkels en allerlei uitgaansactiviteiten zijn die gerelateerd zijn aan Disney. De kinderen krijgen een cadeautje en genieten volop. Al met al een rustig dagje dus.

145196 1370553156 500

Woensdag starten we rustig op. We willen naar het strand aan de oostkust. Uiteindelijk komen we uit bij Kennedy Space Centre. Het weer is niet heel goed. Geen zon maar gelukkig ook geen regen. Voor de kinderen is er een speelplek maar raketten en NASA vinden onze kinderen nog niet echt leuk. We weten de kinderen wel te vermaken en Sjors gaat alleen de lancering simulatie in. De bustour gaat goed want achterin een bus zitten is altijd leuk. We vonden Kennedy Space Centre interessant, groots en indrukwekkend. Langs de weg hebben we ook nog twee alligators gezien en meerdere adelaars hebben we zien vliegen.

145196 1370553184 500145196 1370553228 500

Door alle leuke dingen die we doen hebben we geen nieuws meer gevolgd. Maar dan lezen we op een Nederlandse nieuwssite, dat er op donderdag een tropische storm over Florida raast. Dat is even schikken want dit hadden we niet door. We zetten de TV aan en ja hoor, het nieuws gaat alleen maar over de eerste tropische storm van het jaar. De storm heeft de naam ‘Andrea’ gekregen. De waarschuwingen houden niet op. Nou, we zijn gewaarschuwd alleen dwarsboomt het onze zwemplannen, maar dat is niet erg. Eerlijk gezegd zien de weerbeelden er onheilspellend uit. We zullen moeten afwachten.

Andrea
Donderdag 6 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Na klaar te zijn met mijn reisverslag is mijn iPad gecrasht. Nadat de iPad aan de oplader van de auto heeft gelegen heeft hij het begeven. Behoorlijke tegenvaller dus. Nu dan nogmaals een verkorte versie van ons verslag.

De tropische storm 'Andrea' hebben we doorstaan. Wel zijn we de vele regen meer dan zat. We hadden het idee om naar de outlet shopping mall te gaan. Daar aangekomen was het zelfs met paraplu niet te doen om van winkel naar winkel te lopen. Daarom zijn we maar naar de Florida Mall gegaan. Dit is een geheel overdekte mall met speeltuin voor de kinderen. Op deze dag denken meerdere mensen hetzelfde waardoor de drukte in de mall enorm is.


Everglades
Vrijdag 7 juni 2013. Clewiston, Florida, Verenigde Staten.

Vandaag verlaten we het huis om verder te reizen. We hebben het zo naar ons zin gehad waardoor we hebben kunnen regelen om de laatste drie nachten ook nog in dit huis te verblijven. We vertrekken richting de Everglades. We rijden naar Billie Swamp Safari. We lopen de Nature Trail waar we de eerste alligators tegen komen. We worden zelfs achtervolgt door eentje waardoor we het idee krijgen dat ze wel eens gevoerd worden. We moeten snel schuilen voor een stortbui.

145390 1370866077 500145390 1370866663 500

Het contrast met de luxe van het eerste huis en ons onderkomen nu kan niet groter. We verblijven in een huisje met wat gaas en een rieten dak. We hebben het voor elkaar gekregen om vier bedden te plaatsen, waardoor de deur nog maar moeilijk open kan. De wc, douche en elektriciteit is een paar honderd meter verder. We slapen in de middle of nowhere tussen de alligators, buffels, herten, vele kikkers, muggen en vogels. Maar het uitzicht is echt prachtig. En ja de zon is even gaan schijnen waardoor zonsondergang met alle dierengeluiden en kleuren onvergetelijk is. De alligators vangen de vissen wat een indrukwekkend kabaal maakt.


Zwemmiddag
Zaterdag 8 juni 2013. Key Largo, Florida, Verenigde Staten.

Tot nog toe waren alle tours afgezegd door de vele regen. Deze ochtend kunnen we een tour doen maar daar moeten we lang op wachten. Dat doen we niet, we rijden door. Bespaart ons kosten en het is al mooi genoeg geweest. We rijden naar Key Largo. Omdat het zaterdag is hebben we moeite om een hotel te vinden. Dat lukt uiteindelijk voor een behoorlijk bedrag. Wel kunnen we nu zwemmen in de zee en hebben we een zwembad bij het hotel. De zon schijnt weer en het wordt een lekkere zwemmiddag. Het slapen is voor de eerste keer moeilijk voor de kinderen. Ze weigeren in te slapen en het duurt lang en geeft de nodige irritatie. Morgen willen we een bootje huren en weer richting Orlando rijden. Mooie strand afsluiting!

145390 1370781395 500145390 1370781171 500


Miami South Beach
Zondag 9 juni 2013. Naples, Florida, Verenigde Staten.

De dag begin met veel wind. We eten snel een broodje en gaan vroeg op pad. We willen graag met de boot de zee op. We beginnen al wat te twijfelen als we door krijgen hoe hard het waait. Eenmaal bij de verhuurder van de boot wil hij ons de boot wel verhuren maar geeft daar een stevige waarschuwing bij. Ons gebrek aan vaarervaring is een manco. Het is als de eerste keer autorijden in een sneeuwstorm, zo vertelt de verhuurder. We besluiten voor onze veiligheid af te zien van het varen. De kinderen zijn erg teleurgesteld.

We rijden weer richting Miami en komen uit op Miami South Beach. Echt een geweldig strand. Veel palmbomen op het strand wat voor veel schaduw zorgt. Het water is heerlijk. Een heuse stranddag gehad. Op de dag wisselen de zon en kleine buien elkaar af. We kunnen de kinderen maar niet uitleggen hoe het komt dat hier in Florida geen regenbogen zijn. Iemand een idee? Heeft het met de luchtvochtigheid te maken? We bevinden ons in ieder geval regelmatig in de regen met zon erbij. De kinderen zoeken wat af op een dag.

Aan het einde van de middag rijden we verder en komen uit in Naples. Hier huren we een standaard motel en gaan eten bij een echt Italiaans restaurant (geen Pizzahut). De kinderen eten eindelijk weer eens goed want zij eten het liefste brood met wat fruit en snoep.


Speedboot, dolfijnen en zeekoeien
Maandag 10 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

We weten we niet goed wat we willen vandaag. We stellen een soort wensdoel: we willen zeekoeien/manatee gaan bekijken. Hoe en wat weten we nog niet. Uiteindelijk rijden we door Fort Myers Beach en huren daar een speedboot. Tijdens de boottocht hebben we geluk en zien we een dozijn dolfijnen en op het einde ook nog eens drie zeekoeien. Een goed geslaagde boottocht kunnen we zeggen.

We rijden door richting Orlando. Rechts van ons ontwikkelen de wolken zich in een enorme zwarte wolkenmassa met onweer. We willen snel ergens naar binnen om te schuilen. We belanden in Mannys een echt Amerikaans restaurant. Kids eat free en de porties zijn te groot en dan hebben we het maar niet over gezond eten. Wel grappig om al de Amerikanen zo te zien. We overnachten een extra nachtje in het huis waar we eerder ook bleven. Dat beviel erg goed. De kinderen zijn direct blij weer in Davenport/Orlando te zijn.

 

Regenseizoen
Dinsdag 11 juni 2011. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Vandaag gaan we weer naar Wet 'n Wild. We gaan meerdere glijbanen af en vermaken ons goed. Dan dreigt er weer een onweersbui en mogen we het water niet meer in. Jammer, we kunnen wachten tot het dreigende onweer voorbij is maar we gaan uiteindelijk terug naar huis. Daar zwemmen we nog wat in het zwembad en doen het rustig aan. Ook al schijnt de zon nog erg vaak het regenseizoen met tropische stormen is duidelijk (helaas voor ons) te vroeg begonnen.

145950 1371364262 500

Zonder zwembandjes
Woensdag 12 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Het is erg warm en zonnig. Goed weer om wederom te zwemmen. Sjors en de kinderen gaan naar Wet ' n Wild. Gisteren konden we niet lang blijven in verband met het onweer maar vandaag ziet het er goed uit. De vele glijbanen, watersplash, golfslagbad en stroomversnellingen bevallen goed. Zelf ga ik naar de airco shopping mall. In de middag zwemmen we nog bij ons huis en Nick zwemt nu ook zonder zwembadjes. We hebben het idee om morgen naar Seaworld te gaan. Maar het is ook morgen erg warm (35 C en erg vochtig) waardoor een zwembad wat meer aantrekt.

145950 1371364063 500145950 1371364231 500

Enorm warm
Donderdag 13 juni 2013. Orlando, Florida, Verenigde Staten.

Het is het inderdaad enorm warm. Om kwart over zeven in de ochtend leek het me een goed idee om te gaan wandelen of hard te gaan lopen. Het warme en benauwde weer vielen me goed tegen. Uiteindelijk kwam ik oververhit en behoorlijk beroerd terug van de wandeling. Nu begrijp ik waarom ik niemand in Amerika zie sporten, veel te warm en benauwd. Het lijkt dus niet slim en verantwoord om vandaag nog naar Seaworld te gaan. We zoeken het water weer op. We gaan wederom naar Wet 'n Wild. We gaan in glijbanen waar we eerder niet in durfden. En eerlijk gezegd vind ik de glijbanen spannender dan de kinderen. Zeker diegene in het donker. We vermaken ons wederom erg goed en zijn laat in de middag terug in het huis. Ook in het huis zwemmen we nog wat om toch maar weer af te koelen. De dag eindigt weer met een onweersbui. Vandaag wel de eerste regenboog gezien. Een minimale regenboog maar dat geeft niet. We konden de kinderen gerust stellen: 'bij regen en zon is er een regenboog'.


Memories begin
Vrijdag 14 juni 2013. Nederland.

Vandaag vertrekken we richting Nederland. We vliegen pas om zeven uur 's avonds en we hebben geregeld dat we om een uur 's middags uit het huis kunnen. De ochtend vermaken ons dus met opruimen, pakken en zwemmen. Eenmaal ingecheckt en door de douane heen blijkt de vlucht minimaal anderhalf uur vertraagd te zijn. Op het vliegveld zelf is geen faciliteit te bekennen voor de kinderen. Jammer maar het is niet anders. De nachtvlucht verloopt goed en de kinderen slapen prima.

Deze vakantie was zeker anders dan onze reis door Australië. In Australië hebben we echt rond getrokken en stond de natuur centraal terwijl de tijd in Amerika een groot pretpark was, met een klein beetje natuur. Maar wat wel hetzelfde is, we hebben wederom een geweldige tijd met de kinderen gehad. Om in World Disney taal te spreken: 'dreams come true and the memories begin'.

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!