Artikelindex

Arnout, Saskia, Simon en Felix

Saskia en Arnout lange reis met dreumes en peuter India
21 augustus 2009 - eind februari 2010

Samen maakten Arnout en Saskia al meerdere lange reizen. Van Caïro naar Sulawesi over land en dwars door Afrika van Kaapstad naar Amsterdam. Nu trekken ze samen met Simon (3) en Felix (2) voor zes maanden door Indonesië, Australië, Nieuw Zeeland, China, Filippijnen, Sri Lanka en India. Arnout heeft zijn baan bij Microsoft opgezegd en Saskia neemt een sabbatical van haar werk bij Ahold. Het nieuwe avontuur kan beginnen!

Door Arnout en Saskia Hemel


Laatste stop: Mumbai
Woensdag 3 maart 2010. Mumbai, India.

De afgelopen paar dagen hebben we meegeleefd met Carel, Matthea & Anne. Zij wonen anderhalf jaar in Mumbai, waar Carel voor Accenture werkt.

Het was voor ons tien jaar geleden dat we in India waren en in onze herinnering was het kleurrijk, geurend, chaos, vies en overvol met glimlachende mensen. Veel is er niet veranderd. Er rijden wat meer moderne auto’s rond, maar verder is alles nog steeds zoals het was. Prachtig!

altaltalt

We hebben Mumbai wel in ongekende luxe beleefd. De chauffeur van Carel & Matthea reed ons overal naartoe, de hulp in de huishouding zorgde dat het eten klaarstond en in hun luxe appartement kan je makkelijk verdwalen. Ontzettend leuk om op deze manier niet alleen een stad te zien, maar ook tijd met je vrienden door te brengen en te zien hoe zij hier leven.

Ons verblijf in Mumbai viel samen met Holi, een feestdag om de lente te vieren. Een dag lang loopt iedereen buiten met water en verfpoeder te gooien, natuurlijk gepaard met veel alcohol. Ook Saskia & Matthea ontkwamen er niet aan.

altaltalt

De reis zit erop. Zoals je hebt kunnen lezen in voorgaande verhalen hebben we het erg naar onze zin gehad. We kijken er naar uit om jullie allemaal weer te zien in Amsterdam. Veel dank aan iedereen die we onderweg zijn tegengekomen of die ons onderdak hebben geboden: Marjolein & Roeland (Lombok), Anjet (Dili), Marc & Ingrid (Auckland), Remco (Melbourne), Klaas & Anna (Sydney), Mark (Guangzhou), George & Roos (Hong Kong), Henriëtte (Hong Kong) en natuurlijk Carel & Matthea. Bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid!

Tot slot onze hoogtepunten:

1. Sri Lanka: heel erg divers, zeer geschikt met kinderen, kleine afstanden, lekker eten.
2. De Guangzhou TV Tower van Mark & Barbara in Guangzhou
3. De grote steden: Sydney, Mumbai & Hong Kong. Heerlijk die levendigheid!
4. Australië: vooral het noorden van Australië en Ayers Rock hebben grote indruk gemaakt. En natuurlijk de Australiërs zelf: heerlijk relaxed.
5. Flores & Komodo: behoorlijk zwaar reizen, maar erg de moeite waard.

Sri LankaGuangzhou TV TowerGrote stedenAyers RockFlores & Komodo

See you in Amsterdam!
Arnout, Saskia, Simon & Felix


Welkomstdrankje in Amsterdam
Vrijdag 12 maart 2010. Amsterdam, Nederland.

We zijn inmiddels alweer een week thuis in Amsterdam en hebben ons huis weer heroverd op de tijdelijke bewoners Marjolein (Saskia’s zus), Roeland en Eva die er zo goed op hebben gepast tijdens onze afwezigheid. Eva is in ons huis geboren en het was een echt meisjeshuis geworden met roze kaartjes, een box en baby kamer.

Hoezeer het reizen in het bloed van Simon en Felix is gaan zitten blijkt wel uit de vraag van Simon in de taxi vanaf Schiphol naar huis: ‘Mama, krijgen we zo een welkomstdrankje?’, waarop Felix aanvulde ‘met een kersje’. Doelend op de eeuwige ‘welkomstdrankjes met een kersje’ die je in elk middenklasse hotel krijgt.

Simon heeft de eerste dagen ook meerdere malen gevraagd hoeveel nachtjes we hier gaan slapen… ‘Je hele leven jongen’, is daarop meestal ons antwoord.

alt

Al met al is het thuiskomen goed verlopen. De jongens spelen zich een ongeluk met hun trein en duplo en afgezien van de verkoudheid die ieder van ons heeft opgepikt, genieten we weer met volle teugen van ons huis, vers brood en het fietsen door de stad. Simon is inmiddels op school begonnen en Felix is weer terug naar de crèche. Oftewel, het Amsterdamse leven is alweer opgepakt en de reis heel ver weg.

 

 

Inhoudsopgave

  1. Mumbai
  2. Weer thuis
Altijd gesloten?

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!