Artikelindex

Els en Klaas lang op vakantie met kids naar China en Thailand (China)
21 juli - 1 september 2012

Na de reis in 2010 hebben Klaas, Els, Jente (9) en Imme (6) er nog lang geen genoeg van gekregen. Dus deze zomer start hun ontdekkingstocht door het zuiden van China in Shanghai. Op zoek naar draken, kastgebergten en bergvolkeren. Voor hun portie 'chill' maken ze ook nog een uitstapje naar Thailand.

door: Els den Butter en Klaas van Dijk

Reacties  

#10 RE: Els en Klaas lang op vakantie met kids naar China en Thailand: China 2012Guest 17-04-2016 09:13
Goedemorgen Els en Klaas,

zit net jullie reisverslag te lezen.
kwam heel toevallig op jullie site, omdat ik informatie over Zhenyuan zocht.
Wij gaan over 10 dagen daar naar toe omdat onze dochter daar vandaan komt.
Wij hebben haar 9 jaar geleden geadopteerd en gaan nu een soort rootsreis maken.
Hoe vonden jullie Zhenyuan en heb je nog tips?
Alvast bedankt.

Groetjes Mariska Derlagen
#9 Geïnspireerd - nu verder...Guest 30-01-2016 21:11
Hoi, mede door jullie heerlijke verhalen hebben afgelopen kerstvakantie ook gekozen voor China. Bedankt! Onze oudste wordt november 5, het is deze zomer dus een soort van de laatste kans om met z'n vier lang weg te gaan. Ookal is de jongste dan net 1,5. We nemen dus dik drie maanden verlof.
Het plannen is begonnen, en we zijn op zoek naar een aantal tips. Is het in augustus niet veel te warm, via welke kanalen boeken we hotels en zeker belangrijk, welke fijne hotels (resort achtig) hadden jullie gevonden?
Geen idee of je nog zit te wachten op het uitwisselen van ervaring na di paar jaar, horen we graag. Bedankt alvast!
Groet hanneke en mattijs
#8 RE: Els en Klaas lang op vakantie met kids naar China en Thailand: China 2012Cindy 23-01-2015 23:13
Hartelijk dank voor je reactie! De Giggling Tree ligt al vast, :-) We twijfelden alleen of we nu de andere hotels ook al moesten vastleggen. We wachten nog maar eventjes, we vertrekken pas eind juli.
#7 hotels boekenKlaas 18-01-2015 09:04
Hoi Cindy,
Wij hebben destijds de hotels voor de eerste 10 dagen ongeveer een maand van tevoren geboekt. De rest van de overnachtingen onderweg maar steeds wel een paar dagen vooruit. In de zomer zijn de Chinezen zelf ook op vakantie en lopen de accommodaties snel vol, vooral rond de bekende highlights. De Gigling Tree in Yangshuo moet je zeker maanden van tevoren boeken. Verder hebben de Chinezen zelf nauwelijks interesse voor hun minderheden. In de provincies waar je deze aantreft kun je zelfs op de bonnefooi nog wel voldoende vinden. Een maar, zwembaden bij resorts/hotels zijn schaars. Wij moesten er echt naar zoeken en legden die accommodaties daarom vroeger vast. Veel reisplezier.
Hartelijke groet,
Klaas
#6 Hotels boekenCindy 17-01-2015 09:40
Beste Els en Klaas,
Dit jaar gaan wij ook naar China, met onze kinderen van 6 en 4. Jullie reisverhalen zijn bijzonder inspirerend, we hebben ervan genoten. We zitten volop in de voorbereidingen en hebben een vraag. Is het slim om de hotels nu al te boeken of pas net voor vertrek? Wat is jullie ervaring daarmee?
Hartelijke groet,
Cindy

Partners

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!