Droom jij ook van een heerlijke familievakantie? Met het coronavirus dat ons in de greep houdt, ga je dit jaar misschien niet ver weg, maar ook dichtbij huis is allerlei moois te ontdekken. Wat dacht je van Griekenland...? Griekenland heeft veel meer te bieden dan alleen lekker eten en mooie stranden.
In deze blog nemen we je mee op avontuur naar het land van de moussaka, wit met blauwe huizen en archeologische overblijfselen en ontdek je het mooiste dat Griekenland te bieden heeft.

Griekenland groepsreis met kinderen

Athene
Het Parthenon is hét symbool van Griekenland, het wereldberoemde monument waakt al lang trots over de stad en je kunt prachtig wandelen op dit terrein. Ook de wisseling van de wacht bij het parlement is indrukwekkend; statige soldaten met pluimbollen op hun schoen en strak gestreken rokken. Zin in wat gezelligheid? Breng dan een bezoek aan de levendigste wijk van Athene: Plaka. Het is een doolhof van smalle, knusse straatjes. Probeer hier maar eens niet te verdwalen!
Nog meer van Athene zien? Wandel dan langs alle geheimpjes van de stad. Je zwerft door smalle steegjes op zoek naar kleine lokale traditionele winkeltjes; een hapje op de vleesmarkt, fruit op de markt, typisch Griekse zoete lekkernijen, we bezoeken de plekjes die alleen bekend zijn bij de locals.

Mycenae
Met restanten van wel 3400 jaar oud, is Mycenae een van de oudste opgravingen van Griekenland. Ooit was dit immense terrein de hoofdstad van een machtig rijk. Van hieruit vertrok koning Agamemnon richting Troje.

Griekenland familievakantie

Olympia
In Olympia zijn ooit de Olympische Spelen begonnen. En nog steeds wordt hier elke vier jaar de olympische fakkel ontstoken. De renbaan is toegankelijk en kan nog steeds worden gebruikt. Trek hier dan ook gerust een sprintje en ervaar het gevoel dat de olympische helden ook ervaren (al moet je het dan helaas zonder publiek doen)! Het terrein bevat verder oude tempels, badhuizen en stadia. Ook kun je een bezoek brengen aan het museum.

Ithaka
Elke reiziger moet ooit eens voet aan wal hebben gezet op dit mythische eiland. Het is bekend van de Odyssee, een eeuwenoud gedicht van Homerus. Ooit zou hier koning Odysseas gewoond hebben.

Ithaka met kinderen vakantie

Schildpadden spotten
Ten zuiden van Zakynthos bevinden zich zandstranden waar je de Caretta Caretta-schildpadden kunt bewonderen. Marathonisi, het schildpaddeneiland, heeft toevalligerwijs zelfs de vorm van een schildpad. Hier leggen grote zeeschildpadden ’s nachts in het warme zand hun eieren.

Zakynthos
Mocht je meer van het binnenland van Zakynthos willen zien, dan kun je kiezen uit diverse wandel- en fietsroutes. De mooiste wandelroute loopt naar de heuveltop van Ano Gerakari, met een geweldig uitzicht over het gehele eiland. Je zult je verbazen over de groenheid van het eiland, met een pallet aan wilde kleurige bloemen.

Griekenland vakantie met gezin


Nieuwsgierig geworden? Maak dan een mooie Chill & Adventure familiereis van twee weken naar Griekenland met Sawadee. Dit is een mooie combinatiereis waarin strand, zwemmen en het ontdekken van de geschiedenis en de cultuur van Griekenland centraal staan.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!