Vijf redenen om samen met andere gezinnen op familiereis te gaan.

Elk seizoen word je als reisbegeleider op een aantal reizen ingedeeld. In de zomervakantie is dat vaak een familiereis en dat is hartstikke leuk. Je bereid je voor, vliegt naar de bestemming, regelt wat je moet regelen en zorgt dat je op tijd op het vliegveld staat om de families te verwelkomen. En dan begint het familieavontuur! Waarom dit zo leuk is en reisbegeleidster Michele dit vele reislustige gezinnen kan aanraden, legt ze uit in dit blog.

Een maatje in dezelfde leeftijdscategorie
De familiereizen van Sawadee zijn ingedeeld naar leeftijd (7, 12 en 16 jaar). Hierdoor reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten en beleven ze de reis en de bestemming op een andere manier. Vriendschappen worden op reis makkelijk gesloten en dat draagt bij aan een onvergetelijke vakantie-ervaring voor zowel de ouders als de kinderen.

speelhal japan familiereis

Lekker actief & lekker relaxt
Familiereizen bieden veel ruimte voor het ondernemen van leuke activiteiten zoals safari’s, fietstochten, surfen en canopy tours (tokkelen). Overnachten doe je meestal in hotels met zwembad en soms ook op een boerderij, in een lokale gemeenschap of bij mensen thuis. Daarnaast zijn er veel rustmomenten ingepland en worden er per dag niet al te veel kilometers afgelegd. Veel van de familiereizen van Sawadee hebben ook nog eens directe vluchten en een Nederlandse reisbegeleid(st)er.

Familiereis kano

Quality-time voor het gezin
Thuis hebben we het druk; school, werk, boodschappen, sporten, vrienden etc. De dagen en weken vliegen vaak voorbij. Samen op reis gaan is hét moment om echt even tijd met elkaar door te brengen, uit de dagelijkse sleur te breken en gezamenlijk vele nieuwe indrukken op te doen. Een bijzonder reisavontuur brengt je als gezin dichter bij elkaar. Voordeel: op reis ben je veel buiten (alleen wifi in de accommodatie) en wordt de smartphone met al zijn afleiding minder belangrijk en ‘ouderwets ’communiceren juist belangrijker!

Familiereis Java Indonesie

Geef dingen uit handen
Heb je minder tijd of gewoon zin om alles zelf uit te zoeken en te regelen? Hier gaat soms best veel tijd in zitten.. Kies dan voor een reisorganisatie. Sawadee heeft een uitgebreid aanbod familiereizen naar bestemmingen over de hele wereld. Zo houden jullie extra tijd over om te genieten.

Machu Picchu familiereis

Reizen is een leerproces
Op reis komen de kinderen in aanraking met andere culturen, gebruiken en eetgewoontes. In het begin is het soms een beetje wennen, maar kinderen passen zich snel aan. Het is leuk om te zien hoe kinderen gemakkelijk contact leggen met lokale kinderen; tijdens een potje voetbal in Tanzania, een bezoek aan een homestay of een wandeling door een dorpje op het platteland van Vietnam. Aan het einde van de reis zijn veel kinderen zich bewust van het dankbare feit dat hun bedje in Nederland staat.

Familiegroepsreis afrika

Sawadee heeft zo’n 60 familiereizen naar alle uithoeken van de wereld. Succes met het uitzoeken van jullie familieavontuur!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!