Leuk en verantwoord op reis: zo leer je de locals kennen op je bestemming 

Van veel reizigers horen we dat die ene spontane ontmoeting met een local achteraf een van de mooiste momenten van de reis was. Een hapje eten bij iemand thuis, een drankje in een lokale bar, dat ene feest waar het hele dorp uitliep of dat nachtje in die kleinschalige homestay. 

Bij Local Hero Travel geloven we in dit soort lokale ontmoetingen. Deze momenten zijn niet alleen onvergetelijk, maar ook nog eens verantwoord en hebben een positieve impact. Jij als reiziger maakt nieuwe vrienden en raakt positief betrokken bij de lokale community. Voor de locals betekent het kans op werk, inkomen en op een kennismaking met jou als reiziger. 

Bij Local Hero Travel geloven we dat je rondreis pas echt bijzonder wordt als je de locals écht ontmoet. Daarom helpen we je graag bij het plannen van je rondreis, met zo'n 'local touch'. We tippen je zes lokale activiteiten, waar je niet alleen je bestemming op een toffe manier leert kennen, maar óók de mensen die er wonen. 

Een nachtje bij de locals in Zuid-Afrika
De Big 5 spotten, Kaapse wijntjes proeven, de Tuinroute en het bruisende Kaapstad. Allemaal highlights tijdens je reis door Zuid-Afrika. Maar maak je reis nog bijzonderder, en slaap een nachtje bij een gastvrije Xhosa familie. Pas dan maak je mee hoe een groot deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking leeft. Een echte eye-opener om in een township te slapen. Als gast van het dorp, wandel je naar de school en het dorpshuis en maak je al snel een praatje met de mensen. Naast Xhosa spreken de mensen er Engels, dus je hoort al snel meer over hun gewoontes, tradities, geloof en geschiedenis. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt? Local hero Tanja regelt je Zuid-Afrika reis met zo’n local touch.

zuid afrika homestay lokaal rondreis

Een potje cricket in Sri Lanka 
Cricket is overgenomen van de Britten maar dé sport van Sri Lanka geworden. Geen Sri Lankaan die er niet enthousiast over is, (bijna) geen buitenlander die de regels kent. En dat is nu net het leuke: bezoek een match, laat je alles uitleggen en dompel je onder in de feestvreugde. Doe net als de locals en ga op een zaterdag of zondag middag naar het cricket stadion. Installeer je met een koel drankje op de tribune en let the match begin. Oh, je mag eerder weg, een match kan namelijk uren maar ook nog wel eens dagen duren.. En overdrijven hoeft nu ook weer niet. Wil jij dit in je Sri Lanka reis plannen? Neem via de website van Local Hero Travel contact op met Sri Lanka reisexpert Shasheen. In alle grotere steden worden wekelijks wedstrijden gehouden. Top is het Nationale team The Lions, dat in Colombo speelt. 

Struinen door de souks in Marrakech
Marrakech heeft iets magisch, maar je moet wel even door de drukte heen kijken en de verborgen hoekjes weten te vinden. Een stadswandeling met een lokale gids maakt het een stuk leuker en makkelijker. De souks zijn namelijk een waar doolhof, met smalle steegjes, hoge roodstenen muren, verrassende doorkijkjes en kleine winkeltjes. Er wordt van alles te koop aangeboden, van schalen tot leren tassen, maar vooral ook geurige kruiden in alle kleuren. Je gids legt je uit wat je ziet, laat je proeven en helpt je afdingen. Zo krijg je al snel een idee van de stad en weet je zeker dat je de leukste plekjes niet overslaat. Liever een Marrakesh stadssafari per fiets? Ook dat kan. Neem contact op met local hero Abdellatif, Marokko reisspecialist.

marokko familie avontuur thumble

Kookworkshop Cuba
Het klinkt al snel hoogstaand, als je zegt dat je arroz congris, de cerdo asado, frijoles negros en de yuca con mojo gaat bereiden. Maar nee, Cuba staat niet bekend om haar bijzondere keuken. Wel om die kleurrijke Oldtimers, de Cubaanse sigaren, mojito’s en de salsa. Toch is het verrassend leuk om samen met je Cubaanse chef bij hem of haar thuis de handen uit de mouwen te steken en een lokaal diner te maken. Je leert de fijne kneepjes van de Cubaanse keuken al snel, en als je de ingrediënten ziet is het al snel geen mysterie meer wat je gaat eten. Maar het leukste: je raakt aan de praat met elkaar,  krijgt een inkijkje in elkaars leven en kletst al snel over van alles en nog wat. Voor je het weet zit de arroz congris, cerdo asado, frijoles negros en de yuca con mojo achter je kiezen. Vraag je lokale Cuba reisexpert Dariel naar de mogelijkheden en laat het in je Cuba reis inplannen.

cuba rondreis farm tour locals

Pineapple pret in Costa Rica
Niet het eerste waar je aan denkt bij een gezinsreis naar Costa Rica, maar een insider tip van onze local hero Wil, je lokale Costa Rica reisspecialist: breng een bezoekje aan een lokale ananas farm. Laat je rondleiden door de velden vol met dit tropische fruit, proef en laat de Tico farmers hun passie met je delen. Zo zie je hoe het boerenleven er in Costa Rica aan toe gaat, dat is toch wat anders dan ons Hollandse plaatje van koeien in de wei. Eventjes ben je Tico met de Tico’s en lijkt Holland heel ver weg. Bekijk de Costa Rica voorbeeldreizenen neem contact op met Wil. 

LHT ananas workshop costarica

Fietsen door de rijstvelden van Ubud
Een van de leukste en fijnste activiteiten tijdens je Bali rondreis: fietsen door de rijstvelden. Zo ontdek je Bali van een andere kant, maar wel op een manier die goed bij ons Hollanders en Belgen past. Geen betere manier om de groene omgeving van Ubud te verkennen. Onderweg zie je de boeren ploegen met hun waterbuffels, stop je bij kleine familietempels en werkplaatsjes. Je gids weet de weg en laat je plekjes zien die je zelf niet snel gevonden had. En overal Balinese gastvrijheid, het gevoel dat je echt welkom bent. Ook Bali per fiets ontdekken? Ami, reisspecialist in Indonesië, helpt je graag bij het plannen van je Indonesië rondreis. Via de website van Local Hero Travel kun je eenvoudig contact met haar opnemen.

Andere vakantiebestemming in gedachten? Local Hero Travel biedt familiereizen aan naar ruim 30 bestemmingen. Kijk voor het actuele aanbod aan familiereizen op de familiereizen pagina en ontvang een reisvoorstel op maat van je reisspecialist ter plaatse. 

rijstvelden bali

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!