Die o-zo-heerlijke zomervakantie komt langzaamaan dichterbij en de vakantieplannen worden definitief gemaakt. Het Zuidoost-Aziatische Thailand biedt volop mogelijkheden voor zowel kinderen als ouders! Wandel door het interessante Bangkok, bezoek mooie tempelcomplexen, ga de jungle in en kom tot rust op een hagelwit strand…

Thailand Locals

Must-see: de hoofdstad Bangkok 
Tijdens een rondreis door Thailand mogen jullie het bruisende Bangkok uiteraard niet overslaan. De Thaise hoofdstad is tevens de grootste stad van het land en heeft haar inkomsten voor een groot deel te danken aan toerisme. Eenmaal in Bangkok kunnen jullie naast de vele levendige straten ook héél veel tempels verwachten. 

Denk bijvoorbeeld aan de boeddhistische tempel Wat Arun, de heilige tempel Wat Phra Kaew en de ‘tempel van de liggende Boeddha’ Wat Pho.Deze laatste is de grootste én oudste tempel van de stad. Naast het bezoeken van bijzondere tempels is er uiteraard nog veel meer te doen in Bangkok. Geniet bijvoorbeeld van een mooie tocht over de Chao Phraya Rivier of een van de vele kanalen om het lokale leven te zien, bezoek het koninklijk paleis of drink een lekkere cocktail (appelsap voor de kids) in de beroemde Sirocco Skybar! 

Thailand   Bangkok (4)

Wat te doen in Chiang Mai?
Tijdens de familiereis is een zogenaamde olifant farm in en rond Chiang Mai een uitstekende plek om kinderen meer te leren over het leven en gedrag van de olifanten. Het Elephant Jungle Sanctuary is bijvoorbeeld zo’n farm waar het beschermen van de olifant voorop staat. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier.

Thailand   Chiang Mai   Elephant Nature Park Olifanten voeren

Op avontuur in de jungle 
Genoeg cultuur gesnoven? Ga dan de jungle in! Het nationale park Khao Sok in de provincie Surat Thani staat bekend als één van de mooiste natuurparken van heel Thailand en heeft een oppervlakte van 739 km2. Van watervallen en heldere stroompjes tot een enorm stuwmeer omringd door steile kalkrotsen; iedereen kijkt zijn ogen uit! En wat dacht je van het oude regenwoud en de grote diversiteit aan wilde dieren? Wanneer jullie per boot naar dit park worden gebracht, wachten de aapjes in de bomen jullie al vol enthousiasme (en nieuwsgierigheid) op! 

Thailand  Khao Sok  boot

Bijkomen aan het strand 
Tip: sluit de familiereis in Thailand af met een paar dagen op een van de vele eilanden in het zuiden van Thailand. Denk bijvoorbeeld aan het tropische Ko Samet. Dit relatief kleine eiland ligt in de Golf van Thailand, een kleine 170 kilometer van Bangkok vandaan, en het is dé plek om even bij te komen van alle opgedane indrukken. Bereid je voor op parelwitte stranden en een helderblauwe zee; het is er prachtig! Zonnen, duiken, snorkelen; alles kan. 

Thailand   Ko Samet   Samed Club (3)

Wist je dat je tegenwoordig ook zelf kunt bepalen met wie en wanneer je op reis gaat? Je kunt bij Sawadee nu ook kiezen voor een privéreis. Zonder zorgen, zonder al te veel inspanning en uitzoekwerk jullie droomreis naar Thailand maken!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!