Het lijkt steeds moeilijker om tijd voor elkaar te maken. We zijn druk met social media en verliezen onze telefoon nauwelijks uit het oog. Op safari in het prachtige Afrika vinden we die tijd wel. In het hoge savannegras gaan we terug naar de basis. Overdag hebben we alleen oog voor de rijke natuur overal om ons heen. ’s Avonds kijken we naar de ondergaande zon, terwijl we rond het kampvuur verhalen vertellen en een potje kaarten. En als de volgende ochtend de dierenwereld ontwaakt, staan ook wij op. We beginnen aan een nieuwe dag, vol onvergetelijke indrukken.

Groepssafari met kinderen afrika

De magie van de stilte

We kunnen onze tent pas uit als we het gekletter van pannen horen. Dan zijn de koks op, wordt ons ontbijt klaar gemaakt en zijn de roofdieren geschrokken van het gerammel van borden en kopjes. Maar nu is het nog muisstil: we horen alleen het ruisen van de wind over het legergroene tentdoek. De eerste zonnestralen prikken door het wolkendek. Er schuifelt iets in de buurt van ons tentenkamp. Een stokstaartje? Een gazelle? Een paar brutale bavianen?

Plotseling trekt onze kok de enorme zak met keukengerei open. Onze groep komt tot leven. De eerste tenten worden open geritst. Er wordt opgewonden gediscussieerd over de dierengeluiden die tijdens de nacht te horen waren. “Ben jij ook wakker geworden van het gelach van een hyena?” vraagt een stoere jongen van tien met een brede grijns op zijn gezicht. Ons avontuur kan beginnen.

Safari met familie

Spanning op de savanne

Het moment dat je voor het eerst met de safaritruck de weidse savanne in rijdt is onbeschrijflijk. Je kan een speld horen vallen. Iedereen is alert, aan het speuren. Oren en ogen gespitst. Gaan we iets zien? En wanneer dan? De hele Big Five? De Afrikaanse wildparken barsten van het leven, dus we weten dat we veel moois gaan zien. Aan de andere kant: de natuur is soms onvoorspelbaar. Soms wordt ons geduld op de proef gesteld. Maar wie bereid is te wachten, wordt zeker beloond.

Buiten het grote wild, zijn juist ook de kleine dieren de moeite waard. Heb je wel eens een kraanvogel van dichtbij gezien? Of een kolonie felgele wevervogeltjes? Nieuwsgierige mangoesten zoeken naar etensresten tussen onze tenten en hongerige jakhalzen liggen op de loer tot een leeuw succesvol jacht maakt op een nietsvermoedende zebra. Op de savanne zien we de beroemde beelden uit de natuurdocumentaires met onze eigen ogen, vanuit een safaritruck, jeep, tent of comfortabele lodge. 

Safari met gezin big five

De echte spotters

De chauffeur trapt op de rem. We staren naar een verlaten acaciaboom. Een vader begint te lachen: “Waarom stopt hij nou?” Twee moeders staren vertwijfeld naar buiten en beginnen dan hun foto’s van die ochtend te bekijken. We blijven stil staan. De chauffeur gebaart dat we naar de boom moeten kijken. Nuchter schudt menig ouder zijn hoofd: “Er is niets te zien,” verzucht een achttienjarige jongen verveeld. De zon wint inmiddels aan kracht.

Dan staat het kleinste meisje uit de groep op. Ze begint te springen van opwinding: “Kijk dan, daar!” zegt ze met wijd opengesperde ogen: “Een luipaard!” Er ontstaat onrust in de truck, geroezemoes. Iedereen is maar met één ding bezig. Een paar minuten later zien we opeens een staart. En dan een bewegend oor. Het luipaard besluit in beweging te komen. Het majestueuze dier strekt zich uit in al haar glorie en komt achter de boom vandaan. We zien haar lopen op de vlakte. Het is een moment om nooit te vergeten.

Safari met kinderen luipaarden

Hakuna matata

Ondanks dat we soms vroeg op moeten staan, komen we helemaal tot rust in de wildernis. De drukke en digitale westerse wereld is hier even ver weg. ’s Avonds proosten de ouders met een rood wijntje op weer een geslaagde dag. De kinderen werken bevlogen hun safari checklists bij: “Welke dieren hebben we vandaag gezien?” De lucht kleurt langzaam rood en de krekels beginnen te zingen. Het houtvuur knispert, terwijl de nacht langzaam valt. Hoog aan de hemel lichtten de eerste sterren op. “Hakuna matata”, fluistert onze chauffeur, terwijl we de laatste keukenspullen opbergen. Niet lang daarna vallen we in een diepe slaap.

Safari met gezin zebra

Onze Family-safarireizen

Geïnspireerd om op safari te gaan? Djoser Family organiseert verschillende safari-reizen! De natuur in Afrika is ontzettend divers, dus iedere reis heeft zijn eigen karakter:

    Tijdens onze 21-DAAGSE REIS DOOR TANZANIA EN ZANZIBAR geniet je van uitgestrekte savannes en een kleurrijke lokale bevolking, zoals natuurlijk de beroemde Masaai. In de wilde natuur is de kans bovendien erg groot dat je de big five ziet! Aan het einde van de reis kun je heerlijk ontspannen in een hangmat aan de witte stranden van Zanzibar.

    In ZUID-AFRIKA EN SWAZILAND (15- OF 21-DAAGSE REIS), geniet je via comfortabele wegen van afwisselende landschappen: de groene kliffen en wijngaarden rond Kaapstad staan in schril contrast met de droge steppes van het Krugerpark. In het bergachtige Swaziland ervaar je een authentiek stukje Afrika.

    Op zoek naar een echte wildernis, maar wel met comfortabele lodges, campings en natuurparken? Dan is de 22-DAAGSE REIS NAAR NAMIBIË & BOTSWANA een uitstekende keuze! In de buitenaardse woestijn van Namibië in Etosha en in de moerassige Okavangodelta heb je een grote kans om wild te spotten. De indrukwekkende Victoriawatervallen aan het eind van de reis zijn de klap op de vuurpijl!

Safari met kinderen giraffen

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!