Thailand is de perfecte bestemming voor een verre reis met kinderen. Dit kleurrijke en tegelijkertijd groene, Aziatische land is enorm divers en gastvrij. Wie houdt van een licht avontuurlijke bestemming, met toch het nodige comfort, zit in Thailand goed. Ook als je nog nooit eerder een rondreis buiten Europa hebt gemaakt met het gezin is Thailand een mooie eerste kennismaking. De reisafstanden zijn niet al te lang en er is zoveel te zien dat de kinderen zich zeker niet hoeven te vervelen. Bezoek kleurrijke tempels, ga op zoek naar wilde olifanten of apen en sluit je vakantie af aan een wit zandstrand met een kokosnoot in je hand. En heb je al gehoord dat je in Thailand verrukkelijk kan eten? Bekijk de tips van Seb, de reisexpert die al jaren in Thailand woont en je kan helpen bij het samenstellen van je rondreis op maat.

Neem de tijd voor een rondreis Thailand met kinderen

Thailand ligt niet naast de deur. Een directe vlucht er naartoe duurt toch zo’n elf uur. Gelukkig hoeven je kinderen echt niet de hele tijd stil te zitten, in een vliegtuig is meer bewegingsruimte dan je denkt. En dankzij de geweldige entertainment-systems van tegenwoordig is die vlucht voorbij voordat je het weet. Na aankomst is het dan nog wel even wennen aan de hogere temperatuur en luchtvochtigheid én het tijdsverschil. Geef jezelf en je gezin dus zeker een paar dagen de tijd om te acclimatiseren. Kies daarom voor een periode van minimaal drie weken als je een rondreis door Thailand wilt maken. Op die manier kan je het reistempo relaxt houden en toch veel zien. Naast de highlights ontdek je zo ook de fijnste leukste lokale plekjes. 

Rondreizen met kinderen in Thailand

Kies voor een relaxte aankomst
De geluiden, geuren en kleuren van wereldstad Bangkok kunnen na een lange vliegreis met kinderen nogal overweldigend zijn. Om die eerste dagen van wennen aan de nieuwe omgeving zo relaxt mogelijk te maken laat je Bangkok daarom het best eerst even achter je. Vanuit het vliegveld ben je in een dik uur in Ayutthaya, een oase van rust en de perfecte plek om het nuttige met het aangename te combineren. Hier kan je lekker bijkomen en alvast wat van het mooie Thailand te zien. Er zijn in Ayutthaya verschillende fijne hotels met zwembad en op de fiets kan je de indrukwekkende, eeuwenoude tempelruïnes in de omgeving verkennen. Onderweg wordt je vriendelijk toegezwaaid door de lokale bevolking, die aan het werk is op de akkertjes. Oudere kinderen fietsen natuurlijk zelf, maar er zijn ook fietsstoeltjes beschikbaar voor de jongste reizigers.

BP Thailand tempel

De eerste wilde dieren
Niet ver van Ayutthaya is een nationaal park dat perfect geschikt is om met kinderen te bezoeken. Hier kan je een niet al te lange wandeling maken met een ranger, waarbij vooral kleine dieren gevonden worden. Over elk die weet de gids wel iets interessants te vertellen. Je krijgt de spinnen, gekko’s en duizendpoten zelfs op je hand, als je durft! Ook korte jungletreks of een jeepexcursie zijn mogelijk in Kao Yai. Onderweg zie je neushoornvogels, verschillende soorten apen en met een beetje geluk zelfs olifanten. Hoe mooi is het om deze machtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. 

Zit het niet mee en houden de olifanten zich voor jullie verborgen? Dan is het een idee om in de omgeving van Chiang Mai een bezoek te brengen aan ChangChill (http://changchill.com/), een olifantenopvang waar je alles kan leren over het leven van de Thaise olifant en waar je ze kunt zien in hun natuurlijke omgeving. In de omgeving van Chiang Mai kan je nog meer leren over olifanten. Wist jij bijvoorbeeld dat je van olifantenpoep papier kan maken? Het is minder vies dan het klinkt en als je wil mag je het zelf ook proberen. 

BP Thailand olifant

De nachttrein naar Chiang Mai: leuk avontuur
Tussen Ayutthaya en Chiang Mai en ook tussen Bangkok en Chiang Mai rijdt een nachttrein. Dat is pas een avontuur: slapen in een trein. En zo duurt de lange reis een heel stuk korter, want als je in de ochtend weer wakker wordt, ben je er ook al. In Chiang Mai en ook rond deze tweede stad van Thailand, is genoeg te beleven om je een paar dagen te vermaken. In de prachtige tempels en op de levendige nightmarket zullen de kinderen hun ogen uitkijken. Ook kan je een dagtrip maken naar het hoogste punt van Thailand, Don Inthanon, om een indruk te krijgen van hoe het plattelandsleven er hier uitziet. Stoere kinderen moeten in de omgeving van Chiang Mai zeker gaan ziplinen in de jungle, of gaan raften of rotsklimmen.  

Het echte Thailand
Na de drukte in Chiang Mai is het heerlijk om een paar dagen te genieten van de rust op het minder bezochte platteland rond de stad Loei. Aan de oevers van de Mekong gaat het leven net een stukje minder snel. Het is geweldig leuk om hier een fietstocht te maken en te zien hoe de lokale bevolking leeft en werkt. Zo zijn er kleinschalige kokosnoot- en rubberplantages en kan je rijstboeren op het land bezig zien of ontdekken hoe katoen groeit. In het uiterste noorden van de provincie Loei kan je met een bootje een tocht maken op de Mekong.

BP Thailand noodles

Sluit je mooie reis af op een tropisch eiland
Tropische eilanden heeft Thailand genoeg. Het is heerlijk om alle opgedane indrukken te verwerken op één ervan. Helaas valt op de meeste eilanden tijdens onze zomervakantie veel regen. Op Koh Samui is het weer in juli en augustus vrij goed. Op een enkele bui na kan je dan heerlijk van een paar dagen strand genieten. Houd je van kleinschalige accommodaties en wat meer rust? Dan is Koh Tao een aanrader. Je kan hier ook super duiken en snorkelen. Maken jullie een rondreis door Thailand in de Kerstvakantie? Dan zijn Koh Chang en het kleinere, nóg relaxtere zusje Koh Mak, heerlijk. Hier is het eilandleven nog een stuk rustiger dan op veel andere plekken.

BP Thailand schommel

Souvenirs kopen en een laatste highlight meepakken in Bangkok
Heb je nog geen souvenirs gekocht? Bangkok is daar dé plek voor. In deze bruisende stad vind je grote shopping malls, maar ook de Chachuchak weekend market is een aanrader, zeker ook om nog wat lokale hapjes te proberen. Heb je nog tijd over, dan is het erg leuk om ook nog een drijvende markt te bezoeken, maar het Grand Palace en de enorme, liggende Boeddha van Wat Po mag je in elk geval niet overslaan.  

Voorbereiding van jullie rondreis door Thailand
Sta je inmiddels te popelen om Thailand met je gezin te gaan ontdekken? Wacht niet te lang met de voorbereidingen. Wellicht hebben jullie vaccinaties nodig en dat kan niet op het laatste moment. Je accommodatie boek je, zeker voor de zomermaanden en de Kerstvakantie, het best minstens 6 maanden voor vertrek. Zo heb je ruime keus uit alle leuke opties. Kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding van jullie reis, of weet je door alle opties niet zo goed waar te beginnen? Bij Better Places is het mogelijk om  samen met lokale reisexpert Seb de mooiste rondreis door Thailandsamen te stellen. Seb woont al jaren in Thailand en maakt graag een reisvoorstel op maat aan de hand van jullie wensen.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!