Afrika is een droombestemming en staat op de bucketlist voor veel gezinnen. Ontmoet de lokale bevolking, ga op safari en spot wilde dieren en ervaar het ongelooflijke landschap tijdens een unieke rondreis. Met de juiste voorbereiding en expertise van een lokale reisagent is Kenia een uitstekende bestemming. Kenianen zijn dol op kinderen en erg vriendelijk, een prachtig land voor een reis met het hele gezin. Iedereen die aan dit speciale avontuur begint, beleeft een onvergetelijke reis!

Kenia - Afrika voor beginners
Voor velen is Afrika een droombestemming. Het vervullen van die droom samen met uw eigen gezin is natuurlijk een geweldige ervaring. Kenia is zeer geschikt voor een eerste reis naar Afrika met kinderen. Kenia is een veilig land en de vluchttijd naar Nairobi is minder dan acht uur. Het land heeft ongelooflijke natuur, een reisagent van Evaneos beschikt over comfortabele accommodatie in het midden van de wildernis dat prachtige kansen biedt om dieren te spotten. Game drives zijn autoritten door de Afrikaanse natuur in aangepaste safari auto's of jeeps. Na een spannende game drive kunt u samen met uw kinderen heerlijk genieten van uw lodge met zwembad. Het is natuurlijk ook ontspannen en erg prettig dat u zonder jetlag aan uw vakantie kan beginnen omdat het tijdsverschil erg klein is. Kenia biedt vele voordelen voor een familiereis!

Safari met kinderen naar Kenia

Een goede planning is het halve werk
Een bezoek aan de Maasai, wilde leeuwen spotten, een jeepsafari... Een rondreis in detail organiseren is zeer uitdagend en op eigen houtje niet zo gemakkelijk te realiseren. Het is belangrijk om een goede lokale reisspecialist te hebben voor de optimale ondersteuning tijdens het plannen en boeken van rondreizen. Bij Evaneos vinden we het dan ook vooral leuk dat de lokale bevolking vanaf het begin bij de planning betrokken is. De lokale bevolking kent de bestemming als geen ander en daarom is het organiseren van een op maat gemaakte reis met een lokale reisagent authentiek. Elk gezin krijgt een op maat gemaakte rondreis en wordt individueel en goed verzorgd op plaats van bestemming. Dat geeft een goed gevoel en een zekere veiligheid in het buitenland.

Kenia reis met kinderen Evaneos

Wilde dieren en ontspannen in uw lodge
Natuurlijk is een safari het hoogtepunt van elke reis naar Afrika. Al op weg naar de lodge kunt u een fascinerend straatbeeld aanschouwen. De vrouwen balanceren waterbussen op hun hoofd, mannen duwen hun geiten voor zich uit of slepen zwaarbeladen ezelkarren over de stoffige grond langs de modderhutten. Onze lokale reisagenten werken samen met de lokale bevolking. Omdat de begeleidende gids een lokale bewoner is, weet de gids precies waar de leeuwen stoeien of een antilope kudde grazen. Het is een unieke ervaring om te worden begeleid door een lokale gids. Een lokale gids weet alle details over dieren, de natuur en hoe zich in het wild te gedragen. Hoe gedragen we ons wanneer we een wilde leeuw ontmoeten? Een safari is niet voor uitslapers omdat u meestal 's ochtends bij zonsopgang vertrekt. Wij garanderen u dat u wordt beloond met onvergetelijke momenten, zoals een kudde olifanten, die vredig in de steppe graast, of een nijlpaard, die ervan geniet om zich in het water te wentelen... Tussen de excursies door is er genoeg tijd om te ontspannen in uw lodge. Prachtig zijn de diners in de lodge onder een hemel die bezaaid is met gouden sterren, terwijl u van een afstand nog steeds een giraf of olifanten kunt zien en dieren uit het wild kunt horen... Welkom in Afrika!

Familiesafari naar Kenia Evaneos

Meet the Locals
Een reis naar Afrika wordt echt authentiek wanneer u mensen uit andere culturen ontmoet via uw gids. Zo'n local, die ter plekke is opgegroeid en land en mensen kent, kan natuurlijk het gevoel voor Kenia als geen ander overbrengen. Een typisch fotomotief zijn de herders in hun felrode gewaden, hun speciale sieraden en hoe ze hun vee over de uitgestrekte savannes drijven. Het belangrijkste bezit en levensonderhoud van een Maasai was vroeger zijn vee, maar dat is vandaag veranderd. Tijdens ons bezoek aan de Maasai was het erg interessant om de achtergrond te leren van wat er vandaag in een stam gebeurt en hoe de hiërarchie daar werkt. Het hoogtepunt voor onze kinderen was het bezoek aan een Maasai-school. Voor kinderen is het verschil tussen de culturen duidelijk en toch ontdekt u natuurlijk ook veel overeenkomsten. Het is spannend voor Europese kinderen om Maasai-kinderen van dezelfde leeftijd te ontmoeten, die meestal erg open en vriendelijk zijn. Met handen en voeten ontstaat dan een geweldige communicatie en uiteindelijk spelen de kinderen samen. Meer internationaal begrip is niet mogelijk. Deze speciale ontmoetingen en momenten maken van een reis een onvergetelijk avontuur. En ons souvenir, de kleurrijke kettingen van de vrouwen en meisjes van het dorp in de schaduw van een grote boom die voor de ingang van het dorp is geregen, zal ons altijd aan Kenia herinneren...

Afrikaanse olifant - Safari met kinderen naar Kenia

Ook in de zomervakantie is Kenia een geweldige bestemming
In de Oost-Afrikaanse staat is het het hele jaar door warm met gemiddelde temperaturen rond de 20 graden Celsius. De beste reistijd voor safari's in Amboseli National Park en Tsava West National Park is tussen half december en half maart. Bij temperaturen van 25 tot 28 graden Celsius per dag en een relatief lage regenkans is het droog in de hooglanden. Omdat dit seizoen het populairst is voor een Keniaanse vakantie, zijn de prijzen voor vluchten en hotels iets hoger. Een alternatieve reistijd zijn de maanden juni tot oktober, hier is het niet zo warm als in de wintermaanden. Vooral 's nachts kan het in deze periode erg koud worden, maar er valt weinig neerslag, zodat het droge weer optimale omstandigheden voor exploratie creëert.

Familiereis naar Kenia safari met kinderen

Vaccinaties
U kunt het beste eerst een afspraak maken bij uw plaatselijke GGD. Zij weten precies welke vaccinaties u nodig heeft en wat u eventueel in u EHBO-doos moet stoppen. Een gezonde voorzichtigheid met water en bepaalde voedingsmiddelen wordt zeker aanbevolen.

Als u een gebied bezoek met een gele koortsepidemie, is vaccinatie tegen gele koorts verplicht. In veel gebieden is malariaprofylaxe noodzakelijk. De vaccinatie-aanbevelingen variëren echter sterk, afhankelijk van de regio die in het land wordt bezocht. Denk zeker aan de revitalisering van de vaccinatie tetanus, tyfus, polio en hepatitis. En vergeet uw vaccinatiebewijs niet.

Wat pak ik in?
Wij adviseren lichte zomer- of functionele kleding in gedempte kleuren, voor de hooglanden ook truien of een fleece, gesloten schoenen (wandel- of sportschoenen zijn voldoende), lange mouwen en kousen beschermen tegen insectenbeten. Ook een kleine EHBO-kit voor noodgevallen. Bescherming tegen de zon en een hoofddeksel zijn verplicht. Een paar spelletjes voor de kinderen mogen niet ontbreken, evenals fotocamera en een verrekijker om dieren te bekijken. Zelfs een klein reisdagboek vinden kinderen geweldig, zodat de ervaringen kunnen worden vastgelegd en aangevuld met foto's. Een mooie herinnering aan een speciale reis.

Informatie: waar moet ik op letten?
Voor uw reis heeft elke reiziger (inclusief kinderen) een paspoort nodig met twee lege pagina's dat geldig is tot ten minste zes maanden na het einde van de reis. Een vaccinatiecertificaat tegen gele koorts is vereist.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!