Mexico, maar dan op een andere manier. Geen platte strand bestemming, wel spectaculaire landschappen, roemruchtige historie en vooral de Mexicaanse locals die een reis door Mexico zo speciaal maken. Met een eigen auto rijd je door Mexico, maar waar stop je dan allemaal? En waarom moet je echt een auto huren? Het antwoord op deze vragen krijg je van Gaby, Mexico reisspecialist bij Local Hero Travel.

mexico rondreis met kinderen chichen itza

Met de auto door Mexico
Een verre reis met kinderen? Mexico is dan een ideale bestemming. Alleen al omdat je er met een eigen huurauto kan reizen. Hierdoor heb je geen gedoe met het openbaar vervoer (wat overigens ook prima geregeld is) en kan je stoppen waar en wanneer je maar wilt. Het wegennet in Mexico is goed, vaak zijn het geasfalteerde twee baans wegen. Schrik onderweg niet van zogenoemde “topes”. Dit zijn, soms verrassend hoge, verkeersdrempels. Ze worden vaak aangegeven, maar niet altijd. Je vindt ze vooral in de dorpen, dus dan goed opletten. Verder is het fijn rondtoeren, en rijdt je langs groene jungle en Caribische zee. 

reizen kinderen mexico flamingo

Cenotes
Heb je ooit gehoord van een cenote? Dat zijn azuurblauwe, ondergrondse meren. Gevormd door erosie en je vindt ze verspreid over heel Yucatan. Vroeger was het dé plek voor de Mayas om met hun goden te spreken. Nu zijn het bijzondere bronnen om in te zwemmen. De tropische bomen en planten die erboven hangen vormen een magische muur waar het zonlicht door heen schittert. Omdat er meer dan 1400 cenotes verspreid liggen over Yucatan heb je ze voor het uitkiezen. Omdat er veel cenotes wat afgelegen liggen, is huurauto de beste manier om deze cenotes te bezoeken.

gezinsreis mexico cenote

Snorkelen in Bacalar
Zet de motor van je auto uit, doe de zwemvesten aan en pak een kajak. Eenmaal in de kajak verwonder je je over zeven tinten blauw. Echt waar, je zult je verbazen dat blauw zoveel tinten kan hebben. Je bent bij Laguna Bacalar. Navigeer met je kajak rustig door de mangroves, waar het vol lepelaars en andere tropische vogels zit. Maar ook onder de kajak is het levendig. Met snorkel en duikbril op zwem je door het warme water tussen de kleurrijke vissen.

familiereis mexico lagune bacalar kajak

Modder en flamingo’s
Op weg naar Chichen Itza kom je langs het vergeten hoekje van Yucatan, San Felipe. Een vissers dorpje in de Golf van Mexico. De auto wordt hier vaak ingeruild voor een boot die over de binnenmeren en de mangroves van Rio Largartos vaart. Onderweg kom je van alles tegen: pelikanen, ibissen.. En dan in de verte een roze waas, een kolonie flamingo’s, zoveel roze zag je nog nooit bij elkaar. Daarna even geoorloofd met modder spelen en relaxen in een modderbad, die je natuurlijk wel kan afspoelen voordat jullie weer in de auto stappen.

reizen kinderen mexico flamingo

Cabanas van Kolem
Tijdens je gezinsreis door Mexico kan een jungle tour natuurlijk niet uitblijven. En als die jungle nou ook nog eens vol hangt met lianen, waardoor je je een echte Tarzan of Jane voelt, is het helemaal de moeite waard. Al slingerend door deze jungle ervaar je de omgeving het beste. De echte waaghalzen abseilen hier ook van de waterval om even af te koelen. Maar natuurlijk kan je ook gewoon beneden bij de waterval een duik nemen. Je bent hier echt midden in de jungle en door alle activiteiten zijn de cabanas van Kolem vooral geschikt voor families met iets oudere kinderen (tieners).

Jungle kinderen mexico

Wil jij na het lezen van deze tips ook een gezinsreis door Mexico maken? Surf dan naar de website van Local Hero Travel en check de voorbeeld familiereis door Mexico. Local hero Gaby is geboren en getogen in Mexico en kan je dus alles vertellen over Mexico Lindo (mooi Mexico). 

Bij Local Hero Travel maken we zelf ook familiereizen over de hele wereld. We snappen dat een zwembad, kamers bij elkaar en handig gelegen hotels in de sfeer van het land belangrijk zijn. We helpen je graag bij het plannen van jullie volgende bestemming. Daarom bieden we naar bijna 30 landen familie reizen aan, dus mochten jullie een andere bestemming in gedachten hebben dan kan dat natuurlijk ook. Check de Local Hero Travel  familiereis pagina voor meer info.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!