Een geliefd onderdeel van reizen is het spotten van dieren. Op familiereis kun je de meest exotische soorten tegenkomen tijdens een safari, maar natuurlijk ook gewoon onderweg. In dit blog lichten we niet alleen een aantal pareltjes van familiereizen uit voor de zomervakantie, maar koppelen we ze gelijk aan de dieren die jullie er kunnen tegenkomen! Nieuwsgierig naar wat Costa Rica, Kenia, Ecuador & Galapagoseilanden en Maleisisch Borneo te bieden hebben? Lees dan snel verder! 

Familiereis Costa Rica

Costa Rica is de ideale bestemming als je op zoek bent naar een familiereis waar je veel dieren kunt spotten en waar je één bent met de natuur. Tijdens tochten door het tropische regenwoud zoek je naar slinger- en brulapen, de quetzalvogel, blauwe vlinders en luiaards. Je maakt een wandeling langs borrelende kraters en kunt relaxed badderen in warmwaterbronnen met uitzicht op de Arenal Vulkaan. Waaghalzen mogen de spannende canopytour in het nevelwoud van Monteverde niet missen! Deze familiereis door Costa Rica eindigt aan een tropisch strand, waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen, of leren surfen.

Luiaard dieren spotten met kinderen

Familiereis door Maleisisch Borneo

Tijdens een familiereis door Maleisisch Borneo maak je kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, die allebei in één woord geweldig zijn! De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. Je verblijft veelal in de jungle en hebt daar een grote kans om zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. Je maakt wandelingen aan de voet van Kinabalu, de hoogste berg van Borneo, en een riviersafari op de Kinabatangan in de jungle van Sabah. Aan het eind van de reis kun je aan de kust bij Kota Kinabalu helemaal bijkomen van de jungle ervaringen van de afgelopen dagen.

Neusaap dieren spotten met kinderen

Kenia Comfort-Plus

Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika. Wil je graag de Big Five spotten? Dat kan tijdens de safari's in de beroemde nationale parken van Masai Mara, Nakuru en Amboseli. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra's. Ook ontmoet je de kleurrijke Masai stammen en de reis eindigt aan de witte stranden van de Indische Oceaan. Tijdens deze Kenia Comfort-Plus reis slaap je in comfortabele hotels vaak met zwembad, zijn vrijwel alle maaltijden en entreegelden inbegrepen en maken we gebruik van safari minibusjes. 

olifanten dieren spotten met kinderen

Familiereis Ecuador en Galapagoseilanden

Tijdens een familiereis in Ecuador kom je indianenmarkten, besneeuwde vulkanen, koloniale steden en tropische regenwouden tegen. Wat erg cool is dat je meerdere dagen verblijft in 's werelds grootste regenwoud: de Amazone. Overdag is dit dichtbegroeide woud, met zijn vele kleurrijke planten en enorme bomen al indrukwekkend, maar 's avonds weet het helemaal je adem te benemen. Terwijl je met een gids door het donker wandelt, word je constant opgeschrikt door junglegeluiden. Was dat nou een aap? Of hoorde je een grote vogel? Daarnaast kan je ervoor kiezen de familiereis te verlengen met een bezoek aan de Galapagoseilanden De natuurlijke rijkdom van deze prachtige eilanden is ontzettend groot. Sterker nog: veel van de dieren die je hier vindt, kan je ook alléén op de Galapagoseilanden tegenkomen.

strand dieren spotten met kinderen

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!