Egypte 700 25 kleinVijf redenen waarom reizen door Egypte met kinderen een aanrader is

Er zijn weinig bestemmingen die zo tot de verbeelding spreken als Egypte. Ook voor kinderen. Want wie wil er nu niet op ontdekkingstocht bij de piramides, snorkelen tussen felgekleurde vissen en voor het eerst op een kameel rijden? Dit zijn vijf redenen waarom Egypte de perfecte bestemming is om met kinderen te bezoeken.

Tekst: Karlijn Meulman

 

1. Egyptenaren zijn gek op kinderen
Egyptenaren zijn gek op kinderen en vinden het geweldig als gezinnen hun land bezoeken. Egypte heeft dan ook volop faciliteiten speciaal voor kinderen. Caïro kent bijvoorbeeld twee musea die voor hen erg de moeite waard zijn. De eerste is het Pharaonic Village, een openluchtmuseum waar traditionele Egyptische beroepen uitgebeeld worden en waar de tombe van Toetanchamon is nagebouwd. Voor kinderen onder de tien jaar zijn er bovendien leuke speeltuintjes ingericht. Ook het interactieve Children's Civilization and Creativity Center is een aanrader. Dit museum neemt kinderen op een speelse manier mee door de geschiedenis van Egypte.

2. Ontdekkingsreiziger spelen tussen de piramiden
De piramides van Gizeh. De Sfinx. De Vallei der Koningen. Egypte heeft prachtige culturele schatten die erom vragen om ontdekt te worden. Niet alleen voor volwassenen onvergetelijk, maar ook voor kinderen erg indrukwekkend. De tempels en piramides van Egypte zijn ideaal om er op je gemak ontdekkingsreiziger te spelen.

3. Je kunt speciale familiereizen boeken
Wil je de hoogtepunten van Egypte zien tijdens een reis die is afgestemd op kinderen, dan kun je een familiereis boeken. Reisorganisatie Better Places biedt bijvoorbeeld een speciale familiereis, ontwikkeld door haar lokale reisexpert Miriam. Miriam is een Nederlandse die al ruim vijftien jaar in Egypte woont. Ze werkt met Nederlandstalige gidsen in Caïro en Luxor, die de Egyptische cultuurschatten voor de kinderen tot leven brengen. In Luxor heeft Miriam een mummiespeurtocht uitgezet in de Karnak-tempel, zodat kinderen dit complex op een leuke manier kunnen beleven. Wil je liever met meerdere gezinnen tegelijk reizen, dan kan de familiereis eventueel omgezet worden naar een groepsreis.

kamelen piramides kleinegypte3 700 klein

4. Snorkelen en zwemmen met wilde dolfijnen
De Rode Zee biedt de mooiste snorkel- en duikplekken ter wereld. Voor kinderen is het geweldig om al tussen al die gekleurde vissen te zwemmen. Zijn je kinderen ouder dan tien jaar, dan mogen ze zelfs al een proefduik maken. Daarnaast is het mogelijk om met een boot de zee op te gaan, op zoek naar wilde dolfijnen om mee te zwemmen. Hebben de kinderen behoefte aan een actieve dag in het zwembad, dan zijn er aan de Rode Zee verschillende hotels met mooie, goed georganiseerde waterparken te vinden.

5. Op een kameel door de woestijn
Ook een activiteit die kinderen zonder twijfel geweldig vinden: rijden op een kameel. Jongere kinderen kunnen makkelijk bij hun ouders voorop de kameel gezet worden, oudere kinderen kunnen zelf een kameel ‘besturen’. In Luxor zijn er leuke tochten mogelijk, waarbij je door typisch Egyptische dorpjes rijdt. Leuk om de omgeving zo in je op te nemen en om onderweg te stoppen voor een lunch bij Egyptenaren thuis. Tegelijk een mooie kans voor de kinderen om met Egyptische leeftijdsgenootjes te spelen.

Zo reis je met je kinderen door Egypte
Wil je samen met je gezin op een bijzondere manier door Egypte reizen? Bekijk dan het aanbod van Better Places. Dit platform verbindt reizigers rechtstreeks met lokale reisprofessionals. In overleg met Miriam, de reisexpert voor Egypte, stel je je ideale reis samen. Authentieke ervaringen en verantwoord reizen staan bij Better Places centraal.

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!