Danpaati yoga dek 240x240Ontdek Suriname met het hele gezin

Suriname is een veelzijdige bestemming voor een rondreis met kinderen. Er is namelijk voor jong en oud genoeg te doen in dit Zuid-Amerikaanse land. Ga samen op ontdekkingstocht door de prachtige jungle, geniet van de diverse Surinaamse keuken en maak kennis met de bijzondere dieren die hier leven. En het beste van alles? Je kunt gewoon Nederlands praten in Suriname!

Tekst: Jessica Lokker

Paramaribo: hoofdstad met een dorps karakter
Hoewel Suriname een voormalige kolonie van Nederland is beland je in een heel andere wereld als je uit het vliegtuig stapt. Het land kent een interessante geschiedenis en de hoofdstad Paramaribo is een feest voor het oog. De houten koloniale gebouwen nemen je mee naar een andere tijd. De inwoners zijn enthousiast, nieuwsgierig en altijd in voor een praatje. Voor je het weet drink je samen met de lokale bevolking een Parbo biertje terwijl de leukste anekdotes en grappen worden gedeeld.

Dolfijnen en schildpadden
Kinderen zullen het ongetwijfeld geweldig vinden om dolfijnen te spotten in de Surinamerivier. Rondom de vissersboten is de kans groot dat je deze dieren ziet rondzwemmen. Met wat geluk tonen de dolfijnen zelfs hun beste salto’s en andere kunstjes! Ook een ontmoeting met de reuzeschildpadden op het strand is een bijzondere ervaring. Op diverse plekken aan de kust zoals Galibi en Matapica kun je zien hoe de schildpadden op het strand hun eieren leggen. Het legseizoen duurt ongeveer van februari tot en met juli.

Tropisch regenwoud
Suriname bestaat voor het merendeel uit tropisch regenwoud en een reis naar het binnenland is een memorabele ervaring. Liefhebbers van apen halen hier hun hart op, want er zijn maar liefst acht soorten in Suriname te vinden; van grappige slingerapen tot luide brulapen. Nieuwsgierige doodskopaapjes worden het meest gespot tijdens een verblijf in Suriname. Je vindt ze niet alleen diep in de jungle, maar bijvoorbeeld ook in het district Commewijne, dat op een steenworpafstand van Paramaribo ligt.

danpFB 320x240Suriname3 320x240 2

Actief Suriname verkennen
Wie graag actief bezig wil zijn is in het eco-resort Berg en Dal op de juiste plek. Je kunt hier onder meer kajakken, wandelen en ziplinen. Ook in de Raleighvallen kun je ontspannen in de hangmat perfect combineren met inspanning. Beklim bijvoorbeeld de Voltzberg, waarna je kunt genieten van prachtige panorama’s over de jungle. Of maak een intensieve wandeling naar een van de watervallen in de omgeving.
Het is op veel plekken mogelijk om te overnachten in een hangmat, maar wie toch liever in een bed slaapt kan bijvoorbeeld terecht in Danpaati River Lodge. Deze accommodatie heeft onder meer een zwembad en een yoga-dek, maar ook de omgeving heeft genoeg te bieden. Bezoek de marrondorpen met een gids of zoek in het holst van de nacht naar de kaaiman, een krokodilachtige die vrijwel alleen in het noorden van Zuid-Amerika voorkomt.

De veelzijdige Surinaamse keuken
Bijna geen enkele keuken is zo divers als die van Suriname. Aan de Waterkant geniet je van Creoolse maaltijden zoals gebakken banaan, pindasoep en moksi meti, een gerecht dat letterlijk gemengd vlees betekent. In Suriname wonen bovendien veel Hindoestanen, Chinezen en Javanen. In de wijk Blauwgrond vind je diverse Indonesische warungs en op bijna iedere straathoek in Paramaribo vind je wel een eettentje waar je roti kunt bestellen.

Zo reis je door Suriname
Wil je samen met je kinderen een rondreis maken door Suriname en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele trip in overleg met Lizet, de reisexpert die er al jaren woont en veel ervaring heeft in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places heel speciaal en een echte aanrader.

danpaati huisjes 3 320x240Suriname4 320x240

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!