Twijfel je nog of je jezelf en je gezin de ervaring van een verre reis gunt? Wij verzamelden tien argumenten die aantonen dat een reis een van de mooiste cadeaus is die je jezelf en je familie kunt geven. Goede reis!

1. Nachtrust
Geen wekker, geen verplichtingen. Tijdens het reizen slaap je over het algemeen langer en beter, en ontspan je mentaal en fysiek. De kans op stress gerelateerde ziektes verminderd. Doordat reizen preventief werkt op hart- en vaatziekten, schijn je zelfs je levensduur ermee te verhogen!

2. Voldoening
Geld dat je uitgeeft aan reizen schenkt meer voldoening dan geld dat je uitgeeft aan spullen. Investeren in ervaringen levert onbetaalbare intellectuele rijkdom op.

3. Frisse blik
Doordat je tijdens het reizen uit je vaste patronen wordt gehaald, ben je in staat met een frissere blik naar je leven te kijken. Hierdoor bedenk je creatievere oplossingen voor problemen die je tegenkomt.

Reizen-gezond2

4. Hechtere band
Door samen nieuwe ervaringen op te doen, en hierover te communiceren, verbeteren tijdens het reizen de relaties binnen het gezin. Ook schijnen stellen die samen op wereldreis zijn geweest, minder snel uit elkaar te gaan.

5. Bewustwording
De frisse wind die door je leven waait tijdens het reizen zorgt voor meer bewustwording. Jullie hebben meer waardering voor hetgeen je hebt, wat weer geluksverhogend werkt.

6. Meer kennis
Reizen is leerzaam. Je vergroot je kennis en leert dingen die je je leven lang bijblijven. Leren tijdens het reizen is vele malen interessanter dan in het klaslokaal uit een geschiedenisboekje. Zo weet onze dochter Jente nog steeds veel over Nederlands Indië en de Japanse bezetting door het bezoeken van de musea in Indonesië toen zij zes was.

Reizen-gezond

7. Geluksvitamine D3
Kies je voor een bestemming waar je meer zon ziet dan in Nederland? Goed voor jullie! Je lichaam haalt Vitamine D3 vooral uit zonlicht. Voldoende Vitamine D3 helpt je immuunsysteem te versterken en je mentale gezondheid te verbeteren.

8. Bevrediging van nieuwsgierigheid
De mens is van nature nieuwsgierig. Nieuwsgierigheid wordt zelfs een elementaire behoefte genoemd. Door te reizen kan een mens zijn drang tot weten en zijn hang naar afwisseling bevredigen. Het levert geestelijke verrijking op.

9. Perspectief
Door letterlijk grote afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen, leer je beter relativeren. Reizen plaatst dingen in perspectief. Door de afstand die je neemt, kun je jouw troubles beter in verhouding zien.

10. Begrip
Doordat je jezelf tijdens het reizen zo open opstelt, vervagen vooroordelen. Je vergroot je kennis over andere culturen en krijgt meer inzicht in andere levensvisies. Hierdoor zal de communicatie met mensen uit andere culturen zal verbeteren.

Kortom: Verbeter de wereld, begin bij jezelf en ga op reis!

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!