De top 10 populairste verre familiebestemmingen

Waar gaan we dit jaar naartoe? Die vraag is bij de meeste gezinnen in het najaar natuurlijk al vluchtig voorbij gekomen maar ligt vaak na kerst en oud en nieuw weer expliciet op tafel. Zijn jullie er al uit? Op grond van de belangstelling op onze site durven we te voorspellen welke de meest populaire verre bestemmingen voor families in 2015 zullen zijn. Dus mochten jullie nog niet hebben besloten, dan hopen we dat onderstaand lijstje helpt ter inspiratie!

Maar welke bestemming jullie ook kiezen voor het avontuur met je gezin, ver weg of dichtbij, geniet ervan en blijf de ervaringen met ons delen. Allemaal veel mooie reiservaring in 2015 toegewenst!

1.       Verenigde Staten
De meest populaire bestemming onder gezinnen blijft Amerika. Uiteraard is het land too huge om in een keer te doorkruisen, dus de meeste gezinnen kiezen voor een fly-drive en trekken door een deel van Amerika met een huurauto. Meest favoriet is de westkust met indrukwekkend natuurschoon in de nationale parken en wereldsteden als San-Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Ook een gewilde bestemming is Florida. Naast een vrolijke zon-zee-strandvakantie valt hier meer te beleven. Bezoek de Everglades, het Kennedy Space Center of grote themeparks als Disney World, Universal of Seaworld.
 
Beste reistijd
De westkust van Amerika kun je het beste bezoeken van april tot en met november. In de maanden juli en augustus kan het wel erg heet worden. In Florida is de temperatuur het hele een heerlijke 24 graden. Om orkanen te vermijden kun je het beste in onze winter je gezin mee naar Florida nemen.
 
 

 
2.       Canada
Maak met een huurauto of camper een avontuurlijke gezinsreis door Canada waar activiteiten in de natuur centraal staan. Of je nu wilt picknicken op een gletsjer, beren en walvissen gaat spotten of droomt van het leven als cowboy, ijsberen of het Noorderlicht wilt zien; volgens Canadakenners grijpt het land met als z’n veelzijdigheid je bij de kladden, en wil je het alleen maar nóg beter leren kennen.
 
Beste reistijd
Vanwege de temperatuur is de beste tijd om Canada te bezoeken van maart tot en met oktober.
 
 

 
3.       Zuid-Afrika
Reuze leuk en spannend voor gezinnen vanwege de Big Five die je hier kunt spotten, maar ook gewoon lekker praktisch met kinderen: nagenoeg geen tijdsverschil met Nederland, dus ook geen nare jetlag. Daarnaast hoeven de reisafstanden niet al te groot te zijn, rij je lekker in jullie eigen huurauto van plaats naar plaats en zijn de voorzieningen modern en hygiënisch.
 
Beste reistijd
Zuid Afrika kun je het hele jaar door bezoeken, maar voor het spotten van dieren kun je het beste tussen begin juli en eind oktober gaan.
 
 
 
4.       Cuba
Swingend en authentiek. Door de recente toenaderingsafspraken tussen Amerika en Cuba is de kans groot dat het land zal moderniseren en een deel van de kenmerkende authenticiteit verdwijnt. Dus wil je je kinderen nog het communistische Cuba van Che en Fidel laten proeven, dan heb je daar nu nog de kans voor.
 
Beste reistijd
De beste reistijd voor Cuba is van november tot en met april. Daarna wordt het heet, nat en groeit de kans op orkanen.
 
 
5.       Indonesië
17.508 eilanden telt het land waarvan er hooguit een dozijn op het verlanglijstje van avontuurlijke gezinnen staan. Een piepklein eiland ontbreekt zelden in een Indonesië reis of sterker is voor het gros van de gezinnen de enige bestemming in het land. Bali. Maar dat is dan ook niet voor niets. Op weinig plekken in de wereld vind je op zo’n kleine oppervlak zoveel fantastische exotische natuur en cultuur verzorgd en gekoesterd door een van de vreedzaamste en mooiste volken op de aarde.
 
Beste reistijd
Van november tot april kan het op Java en Bali flink regenen. De beste tijd om deze eilanden te bezoeken is tijdens onze zomer, van mei tot en met oktober.
 
 
6.       Thailand
De bakermat van de verre gezinsreis. Het land waar veel reisorganisaties hun roots hebben liggen lijkt zijn glans met de opkomst van allerlei nieuwe reisbestemming wat te verliezen. Onterecht! Weinig landen zijn zo goed ontsloten, kennen zoveel diversiteit, nog zoveel onontgonnen en onontdekte regio’s als Thailand. Zelfs al plan je je tiende reis door het land, dan nog kun je overrompeld raken door alle nieuwe ervaringen en indrukken. Thailand verveelt nooit.
 
Beste reistijd
De beste periode om Thailand te bezoeken hangt af van hitte en regen. In z’n algemeenheid geldt dat je het best kunt gaan tussen november en april. Maar afhankelijk van de regio, kan het juist heel prettig zijn om buiten het hoogseizoen rond te reizen.
 
 
7.       Marokko
Op nog geen vier uur vliegen van Amsterdam landen jullie in een compleet andere wereld: Marokko. Je kijkt je ogen uit bij de vriendelijke chaos, wirwar van straatjes en slangbezweerders in Marrakech. Samen met je gezin ervaar je de stilte onder de indrukwekkende sterrenhemel in de woestijn, waar geen glow-in-the-dark-sticker aan te pas komt. Gaan jullie in mei? In Kelaat Mgouna vindt dan het geurige rozenfestival plaats, volgens CNN een niet-te-missen evenement!
 
Beste reistijd
Het voorjaar en najaar is de beste tijd om Marokko te bezoeken. In de zomer wordt het veel te heet in de woestijn en Marrakech. Dan kun je overigens wel weer goed terecht in het Atlasgebergte en aan de kust waar een frisse zeebries waait. In de winter is het aan de kust ook nog altijd 20-25 graden.
 
 
8.       Costa Rica
Vergeet biologieles op school. Wij zijn vóór subsidie op familiereizen naar Costa Rica. Want wedden dat je kinderen tijdens een reis door Costa Rica veel meer kennis opdoen over de natuur? Zoveel jungle om kleurrijke dieren te spotten, vulkanen om te beklimmen en boomtoppen om langs te zweven.
 
Beste reistijd
De beste tijd om naar Costa Rica te gaan is van januari tot en met maart. Tijdens onze zomervakantie is het groener dan groen, maar moet je rekening houden met dagelijks een flinke onweersbui!
 
 
9.       Maleisië
Ook een vaste favoriet onder gezinnen. Met het oudste oerbos, de prachtigste theeplantages en de beste duik- en snorkelplekken ter wereld niet vreemd natuurlijk. Met voorzieningen op westers niveau, is deze smeltkroes van culturen niet alleen populair onder Arabische toeristen maar ook een magneet voor avontuurlijke westerse gezinnen die zelf graag de regie over hun reis behouden.

Beste reistijd
Wil je zowel Oost- als West-Maleisië en Borneo bezoeken, dan kun je het best tussen juni en augustus gaan. Komt dat even goed uit!
 
 
10.   Sri Lanka
Als er een land is dat de concurrentie met Bali aan kan gaan wat betreft schoonheid van natuur en cultuur en korte reisafstanden, dan moet dat Sri Lanka zijn. Nu de burgeroorlog steeds verder in de geschiedenis verdwijnt lijkt het land zijn voormalige status van droombestemming terug te veroveren. In 2015 met stip de top tien van gezinsbestemmingen in gerold.
 
Beste reistijd
De temperatuur in Sri Lanka schommelt het hele jaar tussen de 27 en 29 graden. In het westen valt de meeste regen in april/mei en oktober/november. Probeer die periodes te mijden als je naar Sri Lanka gaat.
 

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!