Programmaboekje-coverTerugblik op een geslaagde dag.

Het was spannend. Zou de Verre reizen met kinderen-beurs op 3 november net zo'n feestelijk evenement worden als wij voor ogen hadden? Gaat het samen, een beurs met reisorganisaties én een reismarkt met ouders die zelf hun reis organiseren? Het bleek een schot in de roos!

Organisaties, informerende reisouders én bezoekers laten ons weten dat ze de VRMK-beurs als heel positief hebben ervaren. De meest gehoorde reactie: 'Een inspirerende geslaagde dag' en 'Onze kinderen hebben zich uitstekend vermaakt!'. Fijn om te horen. Daar deden we het immers voor!

Wil je ook nog herinneringen ophalen aan deze mooie dag? Of was je er niet bij en wil je weten hoe het was? Bekijk dan hier de foto's van onze eigen hoffotograaf Jan Klootwijk.

Deelnemende organisaties

16 organisaties waren op de Verre reizen met kinderen beurs aanwezig om bezoekers op weg te helpen met de verre reis die zij graag met hun gezin willen maken. Bekende en minder bekende organisaties die wereldwijd opereren of juist gespecialiseerd zijn in een bepaald soort reizen of een specifieke bestemming. Daarnaast liet de Op Reis Winkel (www.reizenoppapier.nl) zien met welke boeken ouders en kinderen helemaal in de stemming komen, en kon je bij de Wereldschool informeren naar de onderwijsmogelijkheden tijdens een lange reis met leerplichtige kinderen.
 
We ontvingen van de deelnemende organisaties veel enthousiast reacties. Hier lees je een kleine selectie van wat op Facebook verscheen.
Koning Aap Kidz: 'Gisteren stond Koning Aap op de Verre Reizen met Kinderen Beurs. Het was een super gezellige dag!'
DimSum Reizen: 'Wat was het druk gisteren op de Verre Reizen met Kinderenbeurs in het Archeon! Zoveel leuke ouders gesproken die ook op reis willen naar Azië. Dank u wel en graag tot ziens!'
Riksjakids: 'Afgelopen zondag stonden wij op de 'Verre reizen met kinderen' beurs. Erg leuk om andere reizigers te spreken en onze ervaringen te delen, kortom een inspirerende dag!'
Club@frica: 'Wij vonden het gezellig en een zeer geslaagde beurs.'
 
Weten welke organisaties aanwezig waren? http://www.verrereizenmetkinderenbeurs.nl/deelnemers-2/
 
Reismarkt 
 
Op de gezellig drukke Reismarkt zaten ruim 50 ouders met hun kinderen achter een tafel om andere ouders en kinderen te informeren over reisbestemmingen, routes en natuurlijk, reizen met kinderen. Een schat aan reiservaring!
 
Met meegebrachte fotoboeken, reismaterialen en de prachtigste souvenirs was de zaal, mede dankzij de begeleiding van Marty en Wendy de Jonge, omgetoverd tot een sfeervolle ruimte. Vanaf 12.00 uur liepen de bezoekers binnen en vanaf dat moment werd er vier uur lang vol enthousiasme en bevlogenheid ervaringen en tips uitgewisseld.
 
Weten welke reisouders op de Reismarkt stonden? Lees het hier.
 
 
 
 
 
 
Presentaties 
 
Tijdens de presentaties spraken bevlogen ouders en deelnemende organisaties over verre reizen met kinderen. Ouders namen hierbij  hun eigen ervaringen als invalshoek, organisaties voegden daar hun reisaanbod aan toe. Tijdens de presentatie van Riksjakids kon je zelfs proeven van tropisch fruit. De Wereldschool gaf tips over het geven van onderwijs tijdens een langdurige reis met leerplichtige kinderen. De meeste presentaties werden erg goed bezocht, en de afsluiting werd verzorgd door Hans Damen met een interactieve workshop met als thema: 'Zelf regelen? Voordelen en valkuilen.
 
Met dank aan Ilanite Keysers voor het begeleiden van de presentaties.
 
 
 
Kinderactiviteiten
 
In de reacties van bezoekers was veel lof voor de leuke, inspirerende activiteiten voor kinderen, georganiseerd door de deelnemende organisaties. Goed om te merken dat het twee kanten op werkte. Voor kinderen in alle leeftijden was er enorm veel te doen, en terwijl zij zich daar op stortten, hadden de deelnemende organisaties alle ruimte om met de ouders over reizen te spreken.
 
Hoewel het weer niet meewerkte, zagen we toch verschillende gezinnen enthousiast terugkeren van hun ontdekkingstocht door het Archeon. Terwijl de regen viel, knapperde het houtvuur heel sfeervol in een van de huisjes. En hoeveel kinderen zijn er wel niet op de foto gegaan met de grappige Romein die ons ineens kwam bezoeken?
 
 
Spetterende afsluiting
 
Als afsluiting van een mooie dag beloofde de drie-koppige West Afrikaanse groep 'African Drums' om 16.30 uur een 'spetterend' optreden te verzorgen. En daarmee hadden ze niets teveel gezegd. De drie muzikanten Ibou Niang, Lay Diallo en Babacar Fall wisten de bezoekers perfect in het juiste ritme te brengen. Na een opwarmend intro werden er tientallen djembé's de zaal ingebracht en mocht iedereen die wilde meetrommelen op de Afrikaanse klanken.
 
En zoals Kiki op het forum schreef: 'Wij vonden het een super geslaagde beursdag! (...) De meiden hebben genoten van de kinderactiviteiten en de djembéafsluiting was echt spetterend!'
 
Zie ook: www.africandrums.nl

• Blijf op de hoogte!
 
De komende tijd evalureren wij de afgelopen VRMK-beurs en zullen we een beslissing nemen over de opzet van de beurs in 2014. Wil je ook deel uit maken van deze inspirerende dag, als bezoeker, informerende reisouders of als standhouder? Ga dan naar http://www.verrereizenmetkinderen.nl/interesse-vrmk-beurs en laat je gegevens achter. Wij houden je dan (geheel vrijblijvend) op de hoogte van onze plannen en eventuele acties.

 

 

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!