1. Pollie
 2. Meenemen op reis
 3. maandag 27 oktober 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Is het handig om zwemvestjes (al) mee te nemen? We hebben 2 k. De oudste is vijf jaar en heeft zijn zwemdiploma A. Voor de jongste van twee so wie so zwembandjes.
We hebben een Nomadtravelbedje gekocht wat bedoeld is voor de jongste. We zitten te dubben of we er nog een kopen voor de vijfjarige. Hij past erin en is goed beschermt tegen muggen etc. Ter afwisseling zou hij bij ons kunnen slapen, want ik had gelezen dat de bedden in hotels niet echt klein zijn.
Betreft beddegoed; een lakenzak neem ik aan en dan?? een slaapzak wellicht te warm voor Zuidoostazie?? een fleecedekentje misschien?? Wie heeft er tips??
En als je overnacht in guesthouses; lakenzakken voor de volwassenen?? Of is dit echt overbodig..dus.. tips..??!!:-)
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Wij hebben onze lakenzak 1 maal gebruikt in een ecohut in het nationaal park van de Doi Inthanon.
Wij hadden voor onze kleine van 14 maand een fleece dekentje mee, hij had daar genoeg mee. Hij heeft het ganse verblijf in zijn Deryan tentje geslapen buiten 1 nacht dat we het op de bus vergeten waren ;).
In de questhouses zijn handdoeken, propere lakens en dekens aanwezig.
Handdoeken hadden wij meegenomen, die zouden we nu thuis laten, en ik denk de lakenzakken ook.

Opmerking over op de grond slapen, in de heen reis mocht dit niet voor de veiligheid??? Maar hij kreeg wel een bassinet (zo'n mandje om in te slapen maar dit is maar tot 1 jaar of zo)
Groetjes
08'N - Thailand, 09'Canada'10Vietnam - Z - Thailand, 11'Z - Afrika,'12 Z - India,'13 Peru,Bolivia, 14 Dubai-Cambodja - Z - Thailand,15 Sri Lanka, 16 Bali, 17 Mexico - Guatemala - Belize 18 Java/Bali '19 8 maanden Azië en Australië en N-Zeeland
https://boesibai.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat wel wat niet mee!
Het ligt er aan hoeveel bagage je wilt mee sjouwen. Hoe minder hoe beter. En het is zonde om iets mee te nemen zonder het te gebruiken. In de meeste hotels waar wij verbleven werden elke dag schone handdoeken gelegd en kon je bij het zwembad of voor naar het stand een handdoek krijgen. Ik zou nu dus ook mijn eigen badlakens thuis laten. Een klein eigen handdoekje is altijd handig.
Wat slapen betreft
Ik zou de oudste gewoon in een bed laten slapen, maar het ligt ook gewoon aan je eigen kind waar deze het prettigst slaapt. Wij hadden de 2 maanden thailand geen last van muggen op hotelkamer (met airco). Hoe kouder de kamer hoe minder de mug zich welkom voelt. Meestal had ik de temp op ongeveer 23/24 C staan. Wel deed ik altijd voor het slapen gaan een muggencheck voor de zekerheid. Dat vonden de kleintjes ook wel een leuk spelletje. En vond echt maar een enkele keer een mug.... Dus een tentje puur voor de bescherming is misschien niet nodig. De kleinste van ons Julius van 2 weigerde in zijn daryan tentje te slapen dus die lag ook gewoon in een groot bed. Een klein fleecedekentje is misschien wel handig maar ik vond de lakens etc fris en schoon die in het hotel te krijgen waren. Was het toch wat kouder dan liet ik de kinderen in een t-shirt met lange mouwen slapen. Neem eventueel het opblaasbare matje mee het vliegtuig in. Als je kinderen willen slapen (op de grond), heb je tenminste een zachte ondergrond. Met een dekentje uit het vliegtuig erbij en eentje opgerold als kussen heeft mijn dochter prinsheerlijk 8 uur geslapen.
Zwemvestjes
Ik had alleen de vlindertjes van de kinderen meegenomen. Tijdens een boottochtje had ik deze voor de zekerheid mee, maar in elke boot/longtailboot/ferry hangen (redelijk grote) reddingsvesten. Echter om dit in je rugzak te stopen... Wel had ik een plasticopblaasbaar exemplaar, deze heeft zijn tijd voornamelijk in de koffer doorgebracht. (was goed in thailand te verkrijgen) In de meeste hotels liggen opblaasbare speeldingen die vorige reizigers hebben achtergelaten. Wij deden dit ook, alleen lieten de spullen niet in het hotel achter maar gaven het aan lokale kinderen in de buurt.
Mét kinderen Meas (2003) én Julius (2006): Bali (2021) Bali plan B Griekenland (2020) - New York (2019) - Thailand & Cambodja (2018) - Australië (2017) - Thailand (2012) - Indonesië (2011) - Mexico, Guatemala, Belize & Cuba (2010) - Thailand, Maleisië & Singapore (2008) - USA, Florida (2005)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi,

Ik neem wel zwemvestjes mee, deze zijn klein en flexibel. Mijn voornaamste reden is dat mijn mannen ondernemend en zeer vlug zijn en
ik dan in ieder geval de zekerheid heb dat ze veilig zijn als wij in de buurt van een rivier/zwembad zijn. Kitt is 4 jr, heeft nog geen A, maar kan al wel een beetje zwemmen en dus overmoedig. Met dit zwemvestje kan hij alleen zwemmen en is die veilig.

Misschien een idee om na te vragen: ik heb op de site van Deryan een bedtent gezien. Ik heb geen idee of dat een klein pakketje is die meegenomen kan worden,
maar het is te monteren op een normaal bed, maar zijn ze wel beschermd tegen de muggen. Een soort hippe klamboe.
Wij nemen voor de jongens een pyjamaatje mee en een dunnen katoenen trappelzak, ook voor die van 4 jr, want dan kan hij zich niet loswoelen (wat regelmatig gebeurd).

Ik neem sarongs mee of koop ik daar als handdoek. Lekker licht en lekker snel droog.

Gr,

Chila
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Super al die reacties en tips, thx!
Maarre welke zwemvestjes zijn dat?? en ga op de site s kijken naar die klamboetent.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dat zijn een soort bodywarmers die strak om het lijf zitten.
Ik woon in A'dam en daar zit de Decathlon (op hun site te bekijken bij zwemmen), daar verkopen ze die zwemvestjes sowieso.
Ze zijn licht en flexibel.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Meenemen op reis
 3. # 5
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!