maandag 22 februari 2010
  17 Replies
  8.6K Visits
  Subscribe
Er komen veel vragen naar boven tijdens de voorbereiding. Hebben jullie zwemvesten meegenomen van huis of zijn deze daar te koop/huur?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#6813
he hoi,

wij zijn nu op reis met onze 2 kids van 2 en 4 en hebben de reddingsvestjes van Besto, Bebe 100 N2 (van 10-20 kilo). De variant ervoor bestaat ook: onder de 10 kilo!
Ze kunnen beiden niet zwemmen en wij zijn heel blij ze bij ons te hebben. In zowel Laos als Cambodja kun je vaak leuke boottochten doen op simpele kleine, houten bootjes en we wilden ons niet laten belemmeren doordat de kinderen niet konden zwemmen. Het geeft dus ook een gevoel van vrijheid, al moet je inderdaad wat extra''s meezeulen. In een zwembad kunnen onze kinderen prima met bandjes, maar in de (wildere) zee, geeft een reddingsvestje wat meer zekerheid. Ook met leren snorkelen was dat voor Uma fijn!!
Wij zijn tot nu toe GEEN kinderreddingsvesten tegengekomen in de boot. Alleen in Maleisie een keer een ZWEMvestje.

LET OP: er is dus een verschil tussen [i:as5v9sip]reddings[/i:as5v9sip]vesten en [i:as5v9sip]zwem[/i:as5v9sip]vesten. Wij hadden eerst (per ongeluk) zwemvestjes aangeschaft en kinderen van onze leeftijd belanden dan horizontaal in het water, ook met hun gezicht (die hebben we dus terug gestuurd). Gevaarlijk dus voor kinderen die niet al enigzins zwemles hebben gehad.

De bovenstaande vestjes zijn speciaal voor mooi weer en open van achter; lichter dus en koeler. Op internet vind je goede aanbiedingen, als je geluk hebt Marktplaats.

O ja, en als je ze aanschaft is het een goed idee van tevoren vast wat te oefenen in een zwembad. Dan weten ze hoe ze naar hun rug moeten draaien in zo''n reddingsvest. Schijnbaar gaat dat bij kleine kinderen niet altijd vanzelf.

Succes met kiezen!!!

Groetjes vanaf Otresbeach Cambodia, Mijke
(waar de redinngsvestjes trouwens ook veel worden gebruikt).
12 jaar geleden
·
#6812
Wij nemen voor de jongste 2 zeker zwemvesten mee. Ik ben niet zo zeer bang voor zinkende schepen maar vooral voor ondernemende kinderen........
Wij hebben een tijdje een zeilbootje gehad, dan hadden ze gewoon altijd hun zwemvest aan. Op de boot, maar ook op de kade (kijk mama wat een mooie visjes.....plons.......). Tandenpoetsen moet en rondom het water moet een zwemvest om, geen enkel probleem voor de kinderen.
Dus: aan iedereen met nog niet zo goed zwemmende kinderen: breng jezelf niet in de problemen, doe geen concessies, gewoon zwemvesten aan!!!

Groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#6811
Hoi Kiki,

Mijn dochtertje is 7 jaar nu en wij gaan dit jaar weer naar Thailand, met zwemvest.
Afgelopen jaar zijn we ook in Thailand geweest zonder zwemvest omdat we alleen de overtocht van Surat thani naar Koh phangan en terug hadden dit is met een grote ferry, wat natuurlijk niet wil zeggen dat er niks kan gebeuren, maar als je naar Texel gaat neem je ook geen zwemvest mee.
Dit jaar gaan we behoorlijk wat tripjes maken met een longtailboot en dat vind ik toch een ander verhaal vandaar dat we er nu wel 1 meenemen.
Onze zoon is 11 jaar en bijna net zo groot als mij dus ik ga er vanuit dat ze voor hem wel een zwemvest aan boord hebben en daarbij is hij wel een erg goede zwemmer, verder denken we er maar niet te veel over na.
Verder heb ik onze kinderen toen ze kleiner waren heel vaak een zwemvest aangegeven als we gingen zwemmen maar ook gewoon in de tuin als ons "grote"zwembad opstond, ik kon op die manier toch gewoon even in een boekje bladeren of even binnen wat drinken pakken zonder dat ik de angst had dat ze meteen zouden verdrinken.
Als je een zwemvest gebruikt (ik had in die tijd een gewone versie) dan adviseer ik je wel om er opblaas bandjes bij te gebruiken omdat je kindje vrij snel voorover kiept met zo'n zwemvest en door die bandjes liggen ze erg stabiel in het water zelfs als wij gingen snorkelen gingen de kinderen gewoon mee.
Dit jaar neem ik een opblaas variant mee zonder armbandjes maar onze dochter heeft inmiddels haar a en b diploma dus het is nu alleen maar voor noodgevallen bedoeld.
Nog even over je berichtje over snorkelende kinderen, je kan het beste in Thailand of Maleisië een snorkelset kopen voor de kinderen hier betaal je of te veel of je hebt zo'n pruts ding van bart smit, ze zijn er in het buitenland veel beter op ingespeeld dan hier en het kost haast niets.

Groetjes, Danielle
12 jaar geleden
·
#6810
Vraag aan de ouders die zwemvesten bij zich hadden voor de kinderen: trokken jullie deze ook aan bij overtochten per ferry of alleen in 'open' bootjes?
Ik vraag me af hoe vaak je zo'n zwemvest daadwerkelijk gebruikt tijdens een (paar) uur durende overtocht of zitten die dingen niet zo oncomfortabel als ze eruit zien? Ik snap dat veiligheid boven alles gaat, maar uren klem zittende kindjes lijkt me ook geen feest. En het heeft natuurlijk niet zo veel zin om pas bij een al zinkende boot de vestjes uit de tas te halen en op te gaan blazen.
In onze reisplanning zit per boot naar Koh Lipe, Langkawi en Pulau Tioman maar ik ga verder niet uit van andere boottochtjes aangezien de jongste dan 15 maanden is en daar niet heel geschikt voor is.
Nu ik erover nadenk: als ik haar in de rug/buikdrager doe, zouden we dan zinken als een baksteen als ik bij nood wel een zwemvest draag? En misschien de zwemvleugeltjes opgeblazen bij de hand houden? Een reisverhaal over een zeer heftige overtocht met 2 kleine kinderen en te weinig zwemvesten zit toch in m'n geheugen gegrift, vandaar deze overpeinzingen.
13 jaar geleden
·
#6809
@Marjan, als ze om de haverklap lek zouden gaan, werden ze ook vast niet verkocht (-; ! Maar ja, je weet maar nooit he, zegt de rampdenker in mij dan weer. Ik heb inmiddels het zwemvest van Walz Kidz in huis en ik moet zeggen dat-ie er erg goed uit ziet. Hij is heel plat en past dus prima op in de koffer en weegt inderdaad erg weinig (ik had m'n twijfels bij het gewicht dat op de site vermeld werd, want dat leek me wel erg weinig, maar het klopt). Ook een voordeel: hij is aan verschillende kanten verstelbaar.
Komend weekend gaat Jip een weekendje met mijn ouders naar de camping. Kan ze hem daar mooi eens uitproberen!
13 jaar geleden
·
#6808
hallo,

Voor degene die de opbaasversie wel een goed idee vinden?!?!, ik zag ze nu ook bij de BART SMIT te koop aangeboden liggen. lekker handig, en ik kocht ze vorig jaar bij Toys'o'rus, prijs ontloopt elkaar niet.

@Annemieke: eh die van mij zijn niet gaan lekken in 4 maanden reizen en soms gebruiken.

Marjan
13 jaar geleden
·
#6807
Ook ik ben op zoek gegaan naar een zwemvest voor onze 5-jarige dochter. Ze heeft dan wel pas haar A-diploma gehaald en is nu bezig met de lessen voor B, maar op een boot vind ik het toch wel een prettig idee dat ze wel een zwemvest draagt. Een hele goeie zwemmer is ze natuurlijk nog niet.

Een reddingsvest vond ik geen optie, want - heel praktisch - dat neemt veel te veel ruimte in in onze bagage en is te zwaar.
Bovendien zocht ik iets wat ze ook zou kunnen gebruiken bij zwemmen in zee. Ze heeft in haar hoofd gezet dat ze graag mee wil snorkelen (Nemo-visjes spotten natuurlijk (-; ) en dat vind ik hartstikke leuk, maar ook daarvoor vind ik haar zwemkunsten echt nog niet voldoende (voor wie mij nu een overbezorgde moeder vindt: lees mijn blogje op deze site (-; ). Met een reddingsvest aan snorkelen is natuurlijk niet te doen.

Een tijd lang heb ik over een opblaasbaar zwemvest gedacht, maar die leken me toch niet betrouwbaar genoeg (want kunnen lek gaan, zegt de rampdenker in mij) en uiteindelijk heb ik nu een zwemvest van Beco gekocht. Op o.a. Amazon.de las ik hierover goeie recensies (ook mensen die ervaring hadden met dit zwemvest bij het snorkelen), dus ik heb hem maar aangeschaft. Echt goedkoop is-ie niet. Bij Waldkizz.nl kost hij 27 Euro en daar komen dan nog wat verzendkosten bij, maar volgens mij is het een goede aanschaf. Hij is overigens ook erg licht: 225 gram las ik op een site.
Wellicht ook een tip voor anderen!
13 jaar geleden
·
#6806
Wij hebben na lang wikken en wegen, toch besloten om 2 reddingsvesten mee te nemen voor onze kids. We hebben gekozen voor de reddingsvesten van Helly Hansen (kidsafe). In het verleden hebben wij bij het eilandhoppen in Zuid-Thailand 1x een wel heel onrustige overtocht gehad en toen kregen wij van de bemanning op de boot reddingsvesten aan. Toen waren we nog met z'n 2-en, maar straks zitten we met z'n vieren op zo'n boot en dit voelt gewoon prettiger.

Vanwege het volume van deze reddingsvesten, hebben we ervoor gekozen om onze harde koffers thuis te laten en hebben 2 Samsonite XBlade Duffels van 144 l per stuk aangeschaft. Wij waren altijd pro harde koffers, omdat ooit de rits van onze zachte reistrolley is opengeknipt tijdens een vliegreis... , maar nu zijn we toch overstag gegaan! We zijn erg blij met de supergrote duffels en ik ben al bezig met het pakken van spullen die we nu toch niet gebruiken. Heerlijk die voorpret!
13 jaar geleden
·
#6805
Hoi,

Uit ervaring weet ik dat in veel bootjes te weinig of géén zwemvesten zijn !
Ik heb via Marktplaats 2 opblaasbare zwemvestjes van Starfish gekocht, en deze zullen mijn dochtertjes ( 3 en 4 ) ook gebruiken voor zwemmen in het zwembad en in de zee ipv. vleugeltjes.
Ellen
13 jaar geleden
·
#6804
Bedankt! Ik ga er naar op zoek
13 jaar geleden
·
#6803
tuurlijk kan ik dat:
dit is een foto van mijn dochter die hem aan heeft op een boottripje met een longtailboot in Kanchanaburi afgelopen december 2009. Verder kun je voorbeelden zien op de website. mijn dochter is hier ruim 2 en ik had er precies zo een voor mijn zoon van 4; dus de leeftijden zijn prima met/voor jou kids.
Marjan
13 jaar geleden
·
#6802
Hoi,

Zwemvesten meesleuren zie ik niet meteen zitten maar opblaasbare vestjes die weinig plaats innemen daar ben ik wel in geïnteresseerd. We gaan van de zomer onder meer naar de Perhentians en het is toch een veiliger gevoel als ik de jongens (dan net 3 en 5) zo'n vestje kan aandoen. Alleen heb ik geen idee wat je precies bedoelt. Heb je misschien een foto?

Alvast bedankt!
13 jaar geleden
·
#6801
hallo,
Ik had voor beide kindjes van die opblaasbare vestjes bij me, gewoon te koop bij de speelgoed winkel en ook overal te koop in de Thailand (waar ze ook zwembandjes hebben enzo). Onze kinderen hebben er eerst mee leren zwemmen en zich dus vrij voelen in het water, en ik heb ze bij iedere (speed)boot overtocht netjes opgeblazen en aangetrokken. Wij vonden dat toch even net wat een veiliger idee, en ze zijn er echt niet in kindjes maten op de boot te krijgen/leen.
Ik had idd ook het verhaal meegekregen vorig jaar (van Jurma toch?), en werd ik ook even met mijn neus op de feiten gedrukt.
Ze zijn niet heel groot om mee te nemen, kijk maar eens bij de 'toys'o'rus' of bij 'Bart Smit', daar hebben ze vast alweer liggen voor het zomerseizoen. ze liggen bij de zwembandjes en de opblaasballen...
succes...
Marjan (zie onze website voor onze ervaringen(12/2009 tot 4/2010)
13 jaar geleden
·
#6800
Wij hebben net een zwemvest gekocht voor onze dochter. Of we het mee gaan nemen weet ik nog niet. Het is inderdaad vrij groot, maar niet al te zwaar, zodat het makkelijk aan de buitenkant van een van de rugzakken bevestigd kan worden. Op zoch wel een veilig gevoel, maar ik wil ook niet overbezorgd zijn.
14 jaar geleden
·
#6799
Wij twijfelen ook over het meenemen van reddingsvesten voor de kinderen... Ik vind het zo veel ruimte innemen voor die paar keer dat je ze nodig hebt. Zou het mogelijk zijn om een reddingsvest in een vacuumzak te doen (zo eentje die je zonder stofzuiger kan gebruiken)??

Gr. Diana
14 jaar geleden
·
#6798
Hoi,

Bedoel je zwemvesten voor op de boot? We hebben deze niet meegenomen en eigenlijk ook nooit serieus overwogen. Tot dat we vorig jaar een dramatisch verhaal lazen hier op de site (weet niet meer van wie.... sorry!) die een behoorlijk heftige overtocht in de buurt van Koh Chang had en maar kantje boord is goedgegaan..... De volgende keer zouden we zelf wederom geen vesten meenemen voor de kinderen, maar ik snap nu wel waarom mensen het wel doen :) Ze zijn in Thailand wel te koop, maar weet niet van kwaliteit. Maar ja... om ze mee te nemen... ze nemen volgens mij best ruimte (en gewicht in ) en hoevaak heb je ze nodig? Maar ja.... als je ze nodig hebt.... Een overweging dus......
14 jaar geleden
·
#6797
Wij hebben eentje gekocht in Decathlon maar zou die eigenlijk niet meer meenemen.

Groetjes
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!