donderdag 07 juli 2011
  20 Replies
  18.5K Visits
  Subscribe
Momenteel ben ik 6 weken zwanger van de eerste.
Ik zou heel graag rond november nog een aantal weken op reis gaan.. Anti-malaria medicatie wordt volgens mij afgeraden tijdens de zwangerschap. En aangeraden wordt na de eerste 3 maanden van de zwangerschap pas te gaan?
Wie heeft er ervaring met..., en tips, adviezen of leuke verhalen?
Welke gebieden zijn wel goed en veilig te bereizen en welke echt niet? Ik ben een avontuurlijk type en Afrika en zuid-/midden Amerika spreken mij het meeste aan..
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9219
Beste G.A.,

Allereerst van harte met je zwangerschap. Op deze site zijn een aantal reisverslagen te vinden van moeders die zwanger en wel op reis zijn gegaan, dus ook een zwangerschap hoeft je reis niet per definitie in de weg te staan. Het lijkt me wel raadzaam om extra advies in te winnen bij je verloskundige.

Omdat we vaker vragen kregen over 'zwanger op reis' hebben we een moeder (Diana) gevraagd om over haar ervaringen te schrijven. Ook hebben we haar verloskundige over dit onderwerp geïnterviewd. Misschien heb je de verhalen al gelezen, maar toch nog even de links:

http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Zw ... _reis.html
http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Ve ... _reis.html

Ik wens je een mooie zwangerschap!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

12 jaar geleden
·
#9220
Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Zelf ben ik net zwanger op Bali geweest. Ik was toen zelfs nog niet voor de eerste controle bij de verloskundige geweest. Zolang je goed eet, veel drinkt en alle medische voorzieningen aanwezig zijn op je bestemming lijkt het mij geen probleem. En natuurlijk geen malaria hoeven slikken. Bali was prima!!!

Succes met keuzes maken en laat ons nog eens weten wat het geworden is...
12 jaar geleden
·
#9221
Fijn om te lezen dat zanger op reis gewoon kan!
Ik heb er zin in (ook al ben ik wel wat bang voor de reacties van anderen)!!! Ga alles bespreken met de GGD en verloskundige, maar vooral genieten van de zwangerschap :-D
12 jaar geleden
·
#9222
Hoi,
Ik heb effe snel wat geteld maar ik denk dat je dan ergens rond de 20 weken zult zijn of niet?
Ik heb het al wel eens eerder op dit forum geschreven maar ik weet niet of je dat gezien hebt:
Zwanger zijn is zeker geen ziekte, het is fantastisch wat een vrouwenlijf allemaal kan en reizen zou volgens mij ook prima moeten kunnen, maar:
besef je wel dat je kindje in de westerse wereld vanaf zo'n 24 weken levensvatbaar is en elke week langer zwanger geeft mooiere overlevingskansen voor het kindje. Dit is totaal anders in 3e wereld landen. Natuurlijk ga je van een goede, fijne voldragen zwangerschap uit. Helaas zie ik als kinderarts vaak dat het ook anders kan lopen. Ik zou na 25-26 weken dus geen landen meer bezoeken waar de opvang van de pasgeborenen onder ons eigen gezondheidszorg nivo is. Ik zou het me niet vergeven hebben als mijn prematuur een slechtere levensverwachting zou hebben gehad omdat ik zo nodig op dat moment de wereld rond wilde. En zoals je op dit forum ziet: reizen houd niet op na de geboorte van je kindje!!

Succes met de overwegingen en voorbereidingen.

gr Saskia
12 jaar geleden
·
#9223
Hoi,

Ben het met Saskia eigenlijk wel eens. Zelf ben ik met 27 weken nog afgereisd naar Java en Bali en kwam terug met 32 weken. Achteraf gezien zou ik niet meer zo laat in de zwangerschap gaan, inderdaad vanwege de reden die Saskia noemt; namelijk dat de gezondheidszorg toch van een ander niveau is en dat doet er denk ik wel degelijk toe als je vroegtijdig zou bevallen... Op de een of andere manier ben ik me dat toch pas meer gaan realiseren toen mijn oudste eenmaal geboren was.
Zelf had ik gelukkig een zeer voorspoedige zwangerschap en met een beetje rustig aan doen, niet teveel in hobbelbussen, maar iets luxer reizen vond ik het prima te doen in Indonesië.
Dus inderdaad, zwangerschap is geen ziekte, afwegen wat je wil en dan lekker genieten van je reis!

Groet,
Marieke
12 jaar geleden
·
#9224
Hoi,


Ik was vier maand zwanger toen we een rondreis hebben gemaakt door Panama... En ik het er intens van genoten!! Ik sluit me aan bij de mening dat zwanger zijn geen ziekte is, eerder een toestand van blijde verwachting :-).

Mijn raad is dat je vooral naar je eigenlijk lichaam luistert. Ik heb me negen maanden lang super gevoel en had dan ook een erg makkelijke en ontspannen zwangerschap. Maar als je voelt dat alles ok zit, en je hebt er zin in... Go for it and enjoy!!


ps: de initiële reden dat we naar Panama gingen was om te gaan duiken in het nationaal park van Isla Coiba... Hmm, ik geef toe dat het best moeilijk was om al dobberend op de zee een boekje te lezen terwijl Jelle onder water in een school van duizenden mobula roggen zat! Sommige activiteiten kunnen dus echt niet als je zwanger bent...
12 jaar geleden
·
#9225
Ik heb een rondreis gemaakt door Bosnië & Herzegovina toen ik 2 maanden zwanger was, Amerika toen ik 4 maanden zwanger was en Canada met 30 tot 32 weken. Het is me heel goed bevallen. Reizen is echt mn passie en ik had dit niet willen missen. Mooi om dit 'kinderloos' nog mee te mogen maken. Ik denk dat je gewoon heel erg bewust moet zijn van dan alles niet meer zo snel en makkelijk gaat als wanneer je niet zwanger bent. Vooral mn laatste reis was af en toe bikkelen. Ik heb een bergbeklimming kunnen doen en dat was werkelijk fantastisch om nog een keer te kunnen doen. Belangrijk: luister naar je lichaam, let goed op wat je eet en waar medische voorzieningen in de buurt te vinden zijn.
12 jaar geleden
·
#9226
Mooi onderwerp! En ook namens mij eerst gefeliciteerd!!
Wij hadden (intussen ruim 6 jaar geleden) het plan opgevat om naar India e o Sri Lanka te gaan, toen we ontdekten dat ik zwanger was van de eerste (dat is wel een verschil kan ik nu zeggen). We hebben toen besloten dat we ons lekkerder zouden voelen in een ontwikkelder en schoner land dan deze, we kozen voor iets totaal anders: Nieuw Zeeland. Ik merkte alleen was meer vermoeidheid, maar voelde me verder top fit en was blij met de eerste verschijnselen van het groeiende mensje in mij (mooie foto's joh met en beginnend buikje)! Ik kon prima meekomen met alle uitjes die we hadden gepland maar was voorzichtig, wel hebben we nog een Black water rating gedaan....randje voor mijn gevoel hoor, ik ben niet zo'n durfal.
Maar goed je leest het al, DOEN! Luisteren naar je lijf en als je niet alles vooraf vastzet dan kan je ook een rustdag invoeren als je je niet zo goed zou voelen een keertje....
Heel veel succes en een goede zwangerschap gewenst!
Marjan
Ps ik was dus ook net de 12 weken controle voor pij en kreeg best wel familieleden met zorgen ove me heen....
11 jaar geleden
·
#9227
In Thailand ontdekten we dat ik zwanger was, behalve alcohol drinken heb ik de rest Vd reis alles gedaan. Toen ik 25 wk zwanger was naar VS geweest en daar n roadtrip gedaan. Overal in de watten gelegd!
Toen ik 17 wk zwanger was van de tweede zijn we 3 wk gaan backpacken in Thailand, met een dreumes van 1,5. Geen probleem, iets sneller moe maar ook weer genoeg tijd om te relaxen.
Gewoon je gezonde verstand gebruiken èn luisteren naar je gevoel. Als beide positief zijn: ga er voor! Niet luisteren naar je omgeving, iedereen heeft altijd zo snel z'n oordeel klaar. Overal kan altijd iets gebeuren, ook thuis.
11 jaar geleden
·
#9228
Ik ben met 5 maanden zwanger naar Cuba geweest. Jammer van de Mojitos, maar verder heel heel goed te doen. Je komt meer tot rust dan thuis, ik voelde me perfect, ook met de warmte. Het leukste was nog dat onze dochter net begon met stevig bewegen, waardoor ook mijn vriend dit gelijk mee kreeg (ik denk dat dat normaal, met beiden druk aan het werk, niet het geval was geweest). Cuba is een ideaal land om rond te reizen: mensen dragen je op handen als je zwanger bent en de medische zorg is (in potentie, niet altijd voor de Cubanen) prima. Hielp ook dat ik de taal sprak, maar toch. Veel in ze gedobberd, wat met de groter wordende buik heerlijk was.

Daarnaast ben ik met 7 weken en 7 maanden nog voor werk naar Ecuador geweest. Dat zou normaal misschien niet aan te raden zijn, maar ik kende het daar goed en voelde me heel zeker van mezelf en m'n omgeving. Geen enkel probleem (mijn werkgever was die laatste keer wel zo vriendelijk een comfort seat voor me te boeken).

Een paar tips:
* Overleg met je verloskundige, maar laat je niet al te gek maken. Voor mij waren de gesprekken met het Havenziekenhuis in Rotterdam (die ik voor mijn werk had) prettiger - zij zijn meer gewend aan mensen die veel op reis moeten en staan er wat relaxter in.
* Maak een lijstje met betrouwbare ziekenhuizen en klinieken ter plaatse. Heeft het Havenziekenhuis me ook mee geholpen.
* Neem je reisapotheek even door: veel standaard medicijnen (zoals Ibuprofen) mag je niet als je zwanger bent, maar er bestaan genoeg vervangende middelen.
* Ook al ben je er normaal het type niet voor: maak tijdens reisdagen een beetje duidelijk dat je zwanger bent. Ik had een felgekleurde buikband die ik alleen met vliegen droeg. Het scheelde veel gedrang en leverde vaak wat extra hulp of begrip op.
9 jaar geleden
·
#9229
Goedemorgen,

ik was 4 maand zwanger toen we een rondreis in florida hebben gemaakt. Het is allemaal perfect te doen en je kan heerlijk ontspannen en genieten :o)

Sommige dingen mocht ik wel niet doen (vb in pretparken of legerboot bezoeken. De Amerikanen zijn daar een beetje overbeschermend. Schrik voor rechtzaken ;o) Precies of als je 4 maand bent je niet meer op een trap kunt lopen :o) )

Absoluut geen spijt en moest er ooit een tweede komen zou de zwangerschap me niet tegenhouden om opnieuw te reizen!
9 jaar geleden
·
#9230
Ik ben in 2009 net na de 20 weken echo (die we met 19 weken hadden) op reis geweest in Thailand en Maleisie. Ik was toen zwanger van de eerste. Heerlijk naief genoten en totaal geen last van de warmte of iets anders gehad. Inmiddels ken ik iets meer nare verhalen over 20weken echo's en ik zou dat nu dan ook nooit meer zo plannen.... Maar goed, zoals gezegd heb ik dus niks negatiefs te melden over de reis. Alle inentingen had ik al, dus ook daar heb ik me niet druk over hoeven maken. Ik zou nu denk ik tot de 20 weken echo gewoon doorrreizen: als het voor die tijd misgaat kunnen ze je nergens helpen. Daarna is een wat grijzer gebied. Meestal verloopt een zwangerschap gelukkig prima en is het geen enkel probleem, maar de 'wat als' is toch lastiger vanaf een week of 26.
9 jaar geleden
·
#9231
Ik ben ook meerdere malen zwanger op reis geweest.
Naar Bali (7 weken), Sri Lanka (27 weken), Thailand (13 weken) & Costa Rica (14 weken)

Het was heerlijk en ook goed te doen. Al zou ik nu niet meer na de 24 weken zo ver willen.
Zoals al eerder gezegd, veel drinken en extra goed op het eten letten.
We hadden ook een lijst mee van goede/specialistische ziekenhuizen in het desbetreffende land en een kopie van de zwangerschapskaart.
Wat ik met name ook fijn vond waren de zogenaamde "flightsocks" voor in het vliegtuig. Scheelt toch wat qua opgezwollen benen!
8 jaar geleden
·
#9232
Heel erg ver weg zou ik na de 20 weken niet meer gaan.... ik ben nog wel met 37 weken in de auto gestapt en naar Zuid Frankrijk gereden.
Maxi cosi achterin de auto... kleertjes mee en altijd op de hoogte zijn waar een ziekenhuis is.

Ik vond die 12 dagen weg zalig... elke dag gedobberd in een watertje en een beetje rond gekeken in wat plaatsjes.
Ik merkte wel dat richting de 2.000 meter hoogte niet prettig is voor de buik. Daarom ook maar snel de pas over en naar beneden.

Maar inderdaad... wat de rest ook zegt... in diverse andere landen is de gezondheidszorg minder goed. En dat is als je het plotseling daadwerkelijk nodig hebt toch fijn om te hebben.

We zijn toen onze zoon Atlas 2 was weer richting Azie gegaan... mede vanwege de vaccinaties.

En tot zijn tweede zijn we in Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland geweest.
8 jaar geleden
·
#9233
Fijn topic dit! Mijn man en ik zijn ook helemaal verknocht aan reizen maar doordat ik nu bijna 9 weken zwanger ben terecht gekomen op deze website. Want stel je voor dat het reizen straks op zou houden als we een kindje hebben. Door hier eens rond te kijken is me wel duidelijk dat dat helemaal het geval niet hoeft te zijn. Fijn!!

Omdat we het toch wel heel fijn zouden vinden om nog 1 keer met z'n 2e te gaan willen we graag begin van het nieuwe jaar nog 3 weken gaan. (dan ben ik ongeveer 20 weken) Zoals ik hier ook lees is dit prima te doen als je jezelf goed voelt (wat op dit moment zeker niet het geval is, maar hopelijk dan wel ;)). Ik heb alleen geen idee waar we naar toe zouden kunnen gaan. Vietnam/Cambodja stond op de planning, maar volgens mij is dat net wat te tricky. Ik wil toch wel zeker weten dat ik goed geholpen kan worden mocht er iets aan de hand zijn.

Zijn er landen waarvan jullie zeggen, dat is prima te doen! Houd er wel rekening mee dat we in januari willen gaan en een beetje mooi weer wel fijn is :)

Bedankt alvast en mochten er nog meer tips zijn buiten die al gegeven zijn, graag!
8 jaar geleden
·
#9234
Als vietnam/cambodja op de planning stond zou je ook kunnen gaan voor singapore/maleisie/thailand allemaal net wat westerser en met meer goede ziekenhuizen. Vietnam zou ik trouwens ook nog wel aandurven zwanger, cambodja wat minder.
8 jaar geleden
·
#9235
Ok, goed om te weten! We zijn vorig jaar in Thailand geweest, dus willen daar niet weer heen, maar dat had ik prima aangedurfd ja! We denken nu ook aan Cuba of Costa Rica of naar Zuid Afrika waar ik gewoond heb en waar we getrouwd zijn, voelt een beetje alsof ik daar ook zwanger moet zijn ;) ahhh keuzes! Azie lonkt ook nog steeds, dus goed om te weten dat Singapore/Maleisie beter passend zou zijn.
8 jaar geleden
·
#9236
Goede tips allemaal! Denk wel dat het ook afhangt van je persoonlijke gesteldheid, om het zo maar even te zeggen. Sommige zwangere vrouwen hebben veel meer last van dingen dan andere vrouwen, en om te voorkomen dat je niet bijvoorbeeld in azie in een slecht ziekenhuis terecht komt is het echt verstandig een goede keuze te maken (een land uit te kiezen met goede gezondheidszorg). Die reis naar dat land waar je zo graag naar toe wilde, maar wat niet echt handig lijkt te zijn kan ook later nog!
7 jaar geleden
·
#9237
Om hier nog even op terug te komen.. we zijn uiteindelijk naar Tenerife en La Gomera geweest.
Wel in diverse accommodatie geslapen zodat we toch een beetje het rondreis gevoel hadden. Was erg leuk en we hebben voor februari erg mooi weer gehad. Inmiddels ben ik bevallen van een gezonde zoon die nu alweer 2 maanden is. Over 3 weken gaan we een week kamperen in Frankrijk.. je moet ergens beginnen. Maar ik ben voor volgend jaar mei nu aan het kijken naar Maleisië/Singapore, dan is hij bijna 1 en volgens mij moet dat prima te doen zijn. Ga eerst eens de reisverslagen hier lezen!
7 jaar geleden
·
#9238
Let even op de vaccinaties die nodig zijn... voor de rest... veel plezier met inlezen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!