zondag 08 januari 2017
  15 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

We willen met onze meisjes van 1,5 en 4 in mei naar Thailand vliegen voor 3 max 4 weken. Zelf zijn we een aantal keer in USA geweest voor een aantal maanden, maar doorgewinterde reizigers in Azië zijn we totaal niet. We hebben al veel tips gelezen op het forum maar hebben toch nog wat vragen, iets met door de bomen het bos niet meer zien... We lezen veel verschillende verhalen over wat leuk is met zulke jonge kinderen. We willen ze niet van hot naar her slepen en in veel hotels verblijven. Daar komt bij dat onze oudste een hele slechte loper is, veel en snel moe.

We hadden in eerste instantie het idee om na 3 nachten/2 volle dagen vanuit Bangkok naar Khao Sok te gaan. Ik las dat dat voor kleine kinderen een hele opgave is zo'n jungletocht, zeker als ze niet echt lopers zijn. Is dit dan evengoed de moeite waard? Wat kun je dan zoal daar doen naast een wandeltocht van 3-4 uur. Onze jongste kan in de draagzak maar de oudste zal toch zelf moeten lopen.

Het idee van stad/natuur/strand sprak ons wel aan.

Wat betreft het weer in mei: ik las het volgende op http://www.ditisthailand.nl/koh-phangan/weer-klimaat-koh-phangan over Koh Phangan
Vermijd dit eiland tussen april en juni, want door het lage water zijn alle stranden aan de noordwest kus niet geschikt om in te zwemmen. Zwemmen is in dat seizoen alleen mogelijk aan de noordkust op het prachtige Bottle Beach en op het viezere, minder makkelijk toegankelijke oostkust (Haad Rin, Haad Sadet, Thong Nai Pan). Van die drie is Haad Rin het enige strand met goede toegang en zwemmogelijkheden, en is dan niet zo druk. De zuidkust moet eigenlijk het hele jaar door vermeden worden door het slechte water en zand.


Klopt dit? Ik lees op andere sites weer dat Koh Samui en Koh Phangan juist prima te doen zijn in mei? Wat is jullie ervaring hiermee? En is 7 nachten op beide eilanden voldoende of is dit veel te veel. We zijn wel enorme strandgangers en een bungalow op een strand van een bountyeiland is echt een bucketlist-dingetje hier.

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23077
Hoi,
Wat een leuke vooruitzichten!
Koh Phangan, Koh Samui en Koh tao zijn echt prima te doen hoor in mei, gewoon doen dus. Beetje een raar advies eigenlijk omdat juist de zee aan de andere kant van Thailand veel te wild is om in te zwemmen in deze periode.
Voor een bountystrand zou ik persoonlijk eerder voor Koh tao kiezen en zeker niet voor Koh Samui.
Qua jungle kan khao sok inderdaad te zwaar zijn voor jullie kids en ik zie jullie nu ook niet meteen met 2 kleine kids op een band over de rivier dobberen, ik zou het denk ik overslaan.
Je zou eens kunnen kijken naar de jungle in khao yai, volgens mij maken ze hier ook vaak trips met jeeps om op zoek te gaan naar olifanten, dat lijkt me dan veel leuker voor jullie gezin.
Ga ook zeker naar Elephants World en naar the first monkeyschool, vanuit die laatste kan je ook per boot opzoek gaan naar vuurvliegjes en roze dolfijnen, dit zijn allemaal uitjes die heel goed te doen zijn met kinderen in die leeftijdscategorie. Maar er is nog veel meer leuks te doen hoor!
Oh en 2 dagen Bangkok is best kort als je 4 weken wil gaan, Bangkok is misschien wel druk maar er is zoveel te beleven, zeker met kleine kinderen, fietsen door Bangkok, tempels, klongtour, het aquarium enz, daar verveel je, je niet zo snel hoor.
7 jaar geleden
·
#23078
Super bedankt voor je antwoord! Ga zeker even kijken naar Khao yai, olifanten spotten moet vast erg gaaf zijn!

De vuurvliegjes lijkt ons erg mooi, ik las alleen de routebeschrijving van Arjen op een website om te komen bij de goede boot (na het politiestation naar links, over de brug rechts). Is dat een beetje te doen? Dat is in Surat-Thani toch? Is Surat-Thani nog een leuke plaats om te verblijven? Ik dacht eraan om daar dan incl monkeyschool een nacht of 2-3 te zitten. Even bekijken of we dat voor of na de eilanden doen.

Monkeyschool vond ik eerst een beetje zielig maar heb goed op de site gelezen en volgens mij valt het wel mee en is het wel een leuke bezienswaardigheid omdat het ook groot deel uitmaakt van de cultuur. Lees er alleen maar positieve verhalen over!

Nog een vraagje over het reizen in Thailand zelf: ik lees overal dat het super makkelijk is. Pakt iedereen dan een taxi? Als je naar Khao yai gaat, hoe werkt dat dan? En heeft iedereen zijn kinderen op schoot? (Vind deze moeder nog een beetje eng) Vooral het reizen (hoe werkt het en m'n kids zonder gordels) houd me een beetje tegen om 'ja' te zeggen tegen de reis merk ik, in Amerika hadden we altijd onze eigen auto dus konden we gaan en staan waar we wilden. Maar hier niet want ik lees veel te veel negatieve verhalen over zelf autorijden. Lees wel dat er overal wel supermarktjes zijn vlakbij hotels, dat loopt iedereen dan toch?

Sorry voor alle vragen maar Azië (met kids vooral) voor de eerste keer vind ik toch wel erg spannend merk ik.
7 jaar geleden
·
#23079

Nog een vraagje over het reizen in Thailand zelf: ik lees overal dat het super makkelijk is. Pakt iedereen dan een taxi? Als je naar Khao yai gaat, hoe werkt dat dan? En heeft iedereen zijn kinderen op schoot? (Vind deze moeder nog een beetje eng) Vooral het reizen (hoe werkt het en m'n kids zonder gordels) houd me een beetje tegen om 'ja' te zeggen tegen de reis merk ik, in Amerika hadden we altijd onze eigen auto dus konden we gaan en staan waar we wilden. Maar hier niet want ik lees veel te veel negatieve verhalen over zelf autorijden. Lees wel dat er overal wel supermarktjes zijn vlakbij hotels, dat loopt iedereen dan toch?

Sorry voor alle vragen maar Azië (met kids vooral) voor de eerste keer vind ik toch wel erg spannend merk ik.


Er zijn verschillende mogelijkheden.
Openbaar vervoer (trein/bus) is op zich prima te doen. Huurauto zeker een optie maar als je veel strand dagen hebt niet de meest goedkope.

Persoonlijk regelde wij altijd een minibusje voor de middelange afstanden en een taxi voor de korte afstanden.
Taxis zijn net als in nederland zonder kinderzitjes. In de minibusjes kan je die soms wel krijgen (als je van te voren hiernaar vraagt en dan is het nog afwachten). Hier moet je alleen niet teveel van voorstellen.

Weet niet hoe de CARES bevallen in een autostoel maar miscchien even navragen?
http://www.kidstravelservice.nl/cares-harnas-verhuur/

Als eiland in Mei zou ik ook Koh Chang overwegen.
7 jaar geleden
·
#23080
Gave plannen!

Even punt voor punt:
Het reizen ter plekke: ja, het is echt zo makkelijk! Taxi's zijn op alle toeristische plekken letterlijk op elke hoek van de straat te vinden. Uiteraard de makkelijkste, maar ook de meest pijzige optie.
Voor langere afstanden zijn bus en (nacht)trein prima te doen en budgettair wat aantrekkelijker. Als je je van tevoren of ter plekke een beetje orienteerd op de (on)mogelijkheden op dit vlak kom je een heel eind. Minibusjes hebben wij zelf altijd gemeden. Huurauto hebben wij in het noorden gebruikt en beviel prima.

Wij gebruikte een bubblebum voor onze zoon in de auto vorig jaar, een opblaasbare zitverhoger. Onze zoon was vijf en het werkte prima. Toen we in Thailand waren toen hij vier was ging hij, ook in de taxi, mee onder stoeltje oid. Omdat we wisten dat we afgelopen jaar veel auto kilometers zouden maken besloten we de bubblebum mee te nemen wat prima beviel.

Bij de vuurvliegjes komen: toen wij deze excusie boekte via Arjen ging hij (en zijn vrouw) met ons mee en wij konden dus mee rijden.
Ook Elephants World en de roze dolfijnen via de Monkey School (en de Monkey School zelf) bezochten wij, wellicht heb je nog iets aan onze reisverslagen voor deze bestemmingen.
7 jaar geleden
·
#23081
Leuke plannen! Thailand is echt geweldig, makkelijk en goed te bereizen. Je kan onze reisverslagen lezen, dat geeft een goede indruk (laatste gedeelte over ziekenhuis is pech en moet je je niet door laten leiden :))

Groeten,
Joyce
http://famglorieopthailandavontuur.waarbenjij.nu/
7 jaar geleden
·
#23082
Bedankt voor alle reacties!

Heb de reisverslagen doorgenomen en we hebben besloten.... dat wel het nog steeds niet weten. Wat een moeilijke keuze. We hebben wel gezegd dat we toch niet veel gaan reizen met de meisjes als we nu zouden gaan. Zoals de plannen nu zijn is het Bangkok, Kon Phangan en Koh Samui. Dat in 3 weken. Jungletochten moeten we maar bewaren voor later. Vooral ik vind het reizen spannend en zien onze jongste van dan 17 maanden geen 3 uur in een draagzak zitten als we bijvoorbeeld een jeepsafari doen.

De vraag die we ons moeten stellen is of we de lange reis voor een strandvakantie aan willen gaan. of wachten we tot de jongste 2,5 of zelfs 3,5 is zodat dat met slaapjes makkelijker zal zijn en we meer van het land kunnen zien. Nadeel is dat onze oudste dan een leerplicht heeft. En de jongste nu nog gratis vliegt en de oudste in Thailand voor veel dingen nog gratis is, las in een reisverslag dat kinderen in Thailand tot 6 vaak gratis zijn, toch? Soms denk ik we doen het gewoon en zin wel hoe onze jongste zich houdt en zien wel hoe wij dat vinden met onze plannen en haar ritme. Dan hopen we maar dat ook voor een strandvakantie het meer dan de moeite waard is.
Wat we wel weten is dat geen enkele Europese vakantie waar sunweb/tui/dreizen mee komt kan tippen aan de plaatjes van Thailand! Hebben nog gekeken naar een goede oefenvakantie, 5-6 uur vliegen en dan over 2 jaar naar Thailand. Maar dat alternatief hebben we nog niet gevonden
7 jaar geleden
·
#23083
Jammer maar ik begrijp je wel hoor.
Wel wil ik nog even zeggen dat ik er precies hetzelfde overdacht toen onze kids deze leeftijd hadden, we gingen in die periode uiteindelijk naar Egypte, Tunesië en Turkije, maar achteraf heb ik er echt spijt van dat we toch niet eerder aan de verre reizen zijn begonnen omdat later bleek dat dit echt heel goed te doen is.
Ik zou de jungletochten denk ook overslaan, lijkt me iets te heftig maar er zijn genoeg andere mogelijkheden die erg leuk en goed re doen zijn.
Bijv,
Bangkok, 2 dagen
Dan naar Kanchanaburi voor een dag of 5 of 6, kijk even naar het oriental kwai resort, is echt geweldig met jonge kinderen, ze hebben er ook Nederlands eten.
Dan zou je de nachttrein naar het zuiden kunnen nemen, evt met een nachtje bij the first monkeyschool en vervolgens zou je dan 2x bijv 5 dagen een eiland kunnen kiezen.
Daarna zou je terug kunnen vliegen of je gaat weer met de nachttrein terug naar Bangkok voor een paar dagen om vervolgens nog een weekje af te sluiten op Koh Chang.
Je hebt op deze manier een redelijk rustige vakantie die overzichtelijk en relax is voor het hele gezin, daarbij kan je per regio kiezen wat je wil gaan doen. Bangkok is hectisch maar daar zijn zeker hele leuke dingen te doen, in Kanchanaburi kan je dan bijv naar Elephants world of naar de erawan watervallen maar ook hier zijn nog genoeg andere dingen te doen, denk ook aan mooie fiets of boottochten.
The first monkeyschool spreekt voor zich, ook hier zijn leuke excursies te boeken, op de eilanden doe je lekker niks. En op Koh Chang kan je ook kiezen, of lekker aan het strand gaan liggen of toch een korte jungle tour maken.
Ik zou het zeker nog niet meteen naast je neer leggen.....
7 jaar geleden
·
#23084
Begrijp jullie twijfel wel.
Ook wij moesten het er goed over hebben de eerste keer met (erg) jonge kinderen.
Uiteindelijk toch naar Singapore en Thailand gegaan toen de jongste 22 maanden was en nooit spijt gehad.

Voor ons gaf het veel rust door minimal 3 nachten op dezelfde plaatst te blijven en niet te veel vooraf te plannen.
We hadden een boekje voor bv Bangkok wat we konden doen maar bekeken ter plekken wel hoe het ging en wat we echt gingen doen.
Waren de kids even toe aan zwembad of strand dan gingen we niet weg en deden dat lekker een paar dagen.
Was de batterij weer opgeladen dan deden we weer wat anders. Vooral fietsen was heerlijk met de jonge kinderen doordat ze dan nog niet zelf fietsen en lekker kunnen rondkijken. Leuk voor alle 2 zeg maar. Ook ben ik wel eens een ochtend alleen met de kids gebleven zodat mijn vrouw op haar gemak wat kond bezichtigen.
7 jaar geleden
·
#23085
Super bedankt voor al het meedenken!

Ik zag dat het oriental ook shuttle service heeft, zouden jullie dat aanbevelen om vanaf je hotel in Bangkok daar te komen?

Mtouw: hoe deden jullie dat met de slaapjes van de jongste? Ik lees veel over een deryan tentje, maar ik ben bang dat onze dochter daar gewoon in gaat staan en doodleuk met het tentje de hele kamer doorgaat. En wat deden jullie in de tussentijd? Op de eilanden hebben we huisjes met zwembad en aan het strand gevonden zodat onze oudste van dan 4,5 daar kan spelen terwijl d'r zusje slaapt. In Bangkok een hotel gevonden met zwembad en een indoorspeeltuin(tje) waar ze een uurtje kan zoet brengen maar dan zitten we nog wel even met de andere tijd. Wil niet steeds het gevoel hebben dat je met je ziel onder je arm loopt/zit omdat je jongste moet slapen.

En Thailand in mei, iemand daar nog een mening over? Ik zag dat april slimmer zou zijn, maar ik zit met mijn contract dat tot 1 mei loopt (project van 4 maanden, voel me beetje lullig om dan de laatste maand al weg te gaan. Hoop dan gewoon dat begin mei een goede uitloper is van april :)
7 jaar geleden
·
#23086
Met mei is echt helemaal niks mis hoor! April is zelfs de heetste maand van Thailand en vanaf juli zou officieel het regenseizoen er moeten beginnen. Op dit moment spoelt heel Thailand zo wat weg dus je zit echt in een prima periode als je in mei zou gaan.

Wat dat slapen betreft, ik ben daar zelf nooit niet zo precies in geweest, aan het zwembad of aan het strand sliepen onze kinderen gewoon onder de parasol op een strandbed en als we bijv naar de Efteling gingen (zo'n 3x in de week ivm een abbonnement) sliep de jongste gewoon in de buggy. Ik zou anders ook niet weten hoe ik dat asn de oudste had moeten verkopen als we na de komst van zijn zusje geen leuke dingen meer zouden gaan doen. Bij ons ging dit altijd prima......wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor iedereen werkt......
De shuttle service van het oriental kwai is super, we hebben er 2 X gebruik van gemaakt omdat dit ons beter uitkwam, de eerste keer hebben we de transfer van Bangkok naar Kanchanaburi gecombineerd met onderweg een uitstapje op de drijvende markt en de tweede keer gingen we vanuit het oriental kwai gelijk door naar het vliegveld en wilden we nog even een paar uurtjes shoppen op Khao san road, beide keren kon de chauffeur dan bij onze bagage blijven, wat ik normaal gesproken niet snel zal doen hoor maar bij hun durf ik dat wel. Je kan ook alles met Evelien in het Nederlands overleggen via de mail, ideaal dus.
7 jaar geleden
·
#23087
hey , wij gingen ook voor het eerst met de kids naar Vietnam wanneer dochter 1,5j was en zoon 3j.
Was heel goed te doen, jaartje erna naar Thailand en dan waren we niet te stoppen en gingen op wereldreis voor een jaar :-)
Op mijn blog vind je misschien wel wat tips,
Voor de oudere reisverhalen staat er een link naar de blogs (van Vietnam en Thailand)
<!-- w -->http://www.tangatanga.com/mitotravelkids<!-- w -->

Ik benoemde vroeger de vliegtuigrit als bevallen hihihi
Eenmaal op je bestemming ben je het helemaal vergeten :-)

Succes met de trip!
Wij vliegen in Juli op Phuket en momenteel ziet onze trip er zo uit
Phuket - Koh sok - Koh phangnan - Koh Samui - (10 dagen Cambodja) - Phuket
7 jaar geleden
·
#23088
Bedankt voor alle inspiratie en tips!

Uiteindelijk hebben we besloten om naar de Seychellen te gaan met een stopover van 4 dagen in Dubai! Voor ons iets minder avontuurlijk voor de eerste keer met kids vanwege meer westerse leefstijl en op de Seychellen onze eigen auto. Thailand staat zeker nog op ons lijstje maar als de kindjes wat ouder zijn en we wat flexibeler zijn met dagtripjes. Zijn er nog steeds erg enthousiast over!
7 jaar geleden
·
#23089
Seychellen staat ook nog op ons wensenlijstje (net als Dubai!).

Zou je ons daar meer over willen vertellen? Hoe vlieg je erheen (waarschijnlijk met Emirates?), waren de tickets betaalbaar? Wat voor accommodatie hebben jullie gekozen en waar hebben jullie de auto gehuurd?

Heb al eens naar Seychellen gekeken maar ik vond het toen behoorlijk lastig om leuke en betaalbare acco te vinden dus ben erg benieuwd wat jullie hebben gevonden.
7 jaar geleden
·
#23090
Zo, dat is ook niet verkeerd!! En groot gelijk, als dit voor jullie goed voelt, lekker zo doen!!

En uhm...ik wil ik er ook alles over weten! (wellicht wel ander topic aanmaken in het juiste forum onderdeel)
7 jaar geleden
·
#23091
hi,
ik heb een nieuw topic aangemaakt <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=10&t=3692]viewtopic.php?f=10&t=3692[/url]<!-- l --> voor diegenen die meer wilden weten!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!