1. Elisab
  2. Overige landen in Azië - met kinderen
  3. dinsdag 20 november 2018
  4.  Abonneer via e-mail
Hallo allemaal,

Iemand ervaring met India in april voor de meivakantie?
We reizen met kinderen van dan 7 en 8.

Jaren geleden zonder kids al eens in noorden geweest en willen nu aan het midden/zuiden. We vonden Sri lanka (met kids) namelijk super en hopen in het zuiden vergelijkbare ervaring te hebben.
We denken aan vliegen op Mumbai. Dan met de nachttrein naar Nagpur (midden India) voor het spotten van tijgers. Vervolgens met het vliegtuig naar Madurai en dan Kerala houseboat en strand. Niet helemaal logische route, komt doordat we ook graag tijgers zien.

Iemand ervaringen met de temperatuur?
Tips voor de route?

Groeten, Ingrid
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Geen ervaringen, maar wel erg benieuwd.
Hier ook zonder kinderen naar noord india geweest, en de wens voor het zuiden is er wel, maar man is wat huiverig. Dus ik lees graag mee.
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn een paar jaar geleden van zuid naar noord gereisd, met kinderen van toen 7 en 9, maar wel in de zomer. Ik vond het ideaal om van Z naar N te gaan omdat je echt van relax naar heftig ging. We zijn ook geland in Mumbai, maar na een nacht aan de luchthaven meteen doorgevlogen naar Cochin en vandaar echt gestart met een trip op een houseboat in Kerala. Dat was super rustig en perfect als start, dan Kochi en pas daarna door naar Mumbai voor een paar dagen en dan verder...Voor de kinderen (en ook voor ons) bouwde het op die manier heel geleidelijk op en kwamen we niet ineens in de hectiek van Mumbai terecht, al vond ik dat overigens wel een fijne stad, hoor.

Mocht je in Fort Kochi passeren (wat ik wel een leuke plek vond), ga zeker eten bij Dal Roti. Superlekker (al heb ik nergens in India slecht gegeten). Wij zijn er twee keer geweest op een paar dagen en dat doen we zelden. Wij sliepen er in het Old Harbour hotel, een aanrader.

In Mumbai hebben we decadent gedaan en gelogeerd in het Taj Mahal hotel, al viel het nog goed mee van prijs. Het was heel fijn om na een dag in de drukte terug te komen naar een oase van luxe want Mumbai vonden wij super, maar het is ook heel, heel intens. Het hoeft niet de Taj Mahal te zijn, maar ik zou ook niet te basic gaan.

Voor ons staat onze Indiareis op nummer 1 van reizen die we gedaan hebben. Wij vinden het een fantastisch land. Veel plezier!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Voor ons is Indoa met de kids al weer even geleden, maar lees vooral onze blog. Houdt er rekening mee dat het in april-mei wel gruwelijk heet is.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor de tips.
Ik ben benieuwd naar de ervaringen met de houseboat. Welke organisatie is aan te bevelen? Of beter verblijven in een hotel (met zwembad) en kortere trip in houseboat of kleinere boot maken?
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo allemaal,

Even een kort verslagje van onze reis naar India. We hebben enorm genoten. Gelukkig geen last gehad van een 'Delhi Belly' ondanks dat we ook in lokale eettentjes hebben gegeten (niet op straat).

We hadden nog wel een puntje aangezien Jet airways failliet ging. Hierdoor werd een binnenlandse vlucht geannuleerd, maar konden tegen iets hoger tarief een andere vlucht boeken met Spicejet. Onze terugvlucht naar Brussel was ook geannuleerd, maar omdat we met KLM geboekt hadden zorgden zij voor een alternatief.

Na een dagje relaxen aan het zwembad en het bekijken van de gateway of India in Mumbai zijn we met de nachttrein naar Nagpur gereisd. Tip: neem de luxe klasse dan heb je met zijn vieren een eigen coupe. Niet luxe, wel schoon. Ook zelf eten meenemen, want dat is er niet in de trein.
Vanuit Nagpur zijn we naar Tadoba National Park gegaan. Daar zijn we 3 nachten bi Tadoba Tiger King resort geweest. Niet super luxe, wel een lekker zwembad en prima maaltijden. In totaal 4 safari's gedaan en 3x tijgers gezien, soms wel 3 bij elkaar. Prachtig gezicht. Houd er wel rekening mee dat er vele jeeps staan als er tijgers staan, maar iedereen kon het goed zien.

Vanuit Nagpur zijn we naar Madurai gevlogen. Madurai vonden we een leuke stad. De tempels zijn prachtig. Je mag alleen helemaal geen foto's maken binnen en ook geen mobiel meenemen. Alles moet afgegeven worden, dat proces ging trouwens prima. Leuke lokale eettentjes zijn: sree sabrees en Anna Meenakshi restaurant.

Vervolgens naar Periyar nationaal park gegaan en een boottocht gedaan. De boottocht en het park zijn mooi, rekening alleen niet op wildlife. We hebben geen olifant gezien en tijgers zijn al jaren niet meer gespot. Cinnamon hotel is echt een aanrader in Thekkady, hele grote familie appartementen (2 kamers, 2 badkamers en woonkamer ) en ook lekker zwembad. Vanwege het weer, tussen de 30 graden aan zee en op het heetst 43 graden in Tadoba is een zwembad erg lekker. Het was warm, maar goed te doen en kinderen konden er goed tegen.

In Kumarakom hebben we gekozen voor een hotel met zwembad (Abad Whispering palms) en niet voor een houseboat overnachting zodat de kinderen meer bewegingsvrijheid hadden. We hebben met een Shikhara boot een tocht gedaan over de kleine kanaaltjes en het meer met Canoe Kerala.
Vervolgens afgesloten bij Marari beach (Abad turtle beach) mooi strand en nog helemaal niet toeristisch. Vervolgens vanuit Kochi via Mumbai teruggevlogen.

Kortom, een aanrader!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat leuk dat je laat weten hoe het was! Het klinkt ook heel leuk, al ben ik wat huiverig voor de hitte.
Hebben jullie tussen de plaatsen met ov gereisd?
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We hebben deels met het openbaar vervoer gereisd. Nachttrein van Mumbai naar Nagpur. Verder met de bus van Thekkady naar Kumarakom. De bus reed als een idioot (vooral gaspedaal en toeter werden benut en in noodzakelijke gevallen de rem). We hadden wel gewoon goede zitplekken.
Madurai naar Thekkady hebben we met een auto gedaan, omdat het mijn zoons verjaardag was en daardoor niet te lang onderweg wilde zijn. Dit traject kan ook met de bus. Bus reed goed op tijd. Van Nagpur naar Madurai hebben we gevlogen en van Kochi naar Mumbai ook. Het was niet de meest logische route die we gedaan hebben, vooral gekeken naar wat we wilde zien.
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!