maandag 08 juni 2015
  8 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Goedenavond! Was al een lijntje gestart in de algemene voorbereiding zie <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=106&t=2958]viewtopic.php?f=106&t=2958[/url]<!-- l -->, maar denk dat het hier beter op zijn plaats is en... ik heb jullie hulp nodig!

We gaan dus 20 weken reizen (Panama City - Buenos Aires), maar ik heb moeite met het inschatten van de tijd die nodig is voor de dingen die we willen zien.

Bijv. Colombia - 4 weken:
Cartagena, Tayrona, (Villa de Leyva/Tunja), evt. vliegend naar Bogota, Salento, Valle de Cocora, Villavieja, Tierradentro, Popayan, San Augustin (grens overgang bij Ipiales-Tulcan naar Ecuador)

En dan Ecuador - 2-3 weken:
Quito, (Otovalo), PN Cotopaxi, Laguna Quilotoa, Banos, Salinas, Riobamba, Ingapirca, Cuenca, PN Podocarpus

Peru - 4-5 weken:
Chachapoyas (Kuelap), Cajamarca, (Chiclayo), Trujillo, (Huaraz), Lima, (Huancayo), Pisco, Ica, Nazca, Cuzco + valley + Machu Picchu, Chivay, Arequipa, Lake Titicaca.

Dan Bolivia in, zo ver ben ik nog niet, maar gok op zo'n 3-4 weken daar.

Ik vind het echt heel lastig... We gaan onszelf niet vastleggen op een strak schema, maar wil wel graag een inschatting kunnen maken of dit do-able is of gekkenwerk.
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18881
Hoi Anne,
Ik snap je helemaal en vind het zelf ook altijd fijn om een globale inschatting te maken. En lastig is het haha. Voor mijn jaar reizen naar Latijns Amerika had ik dat ook gedaan. Ook omdat ik dan door kon geven naar welk adres er post (!) verstuurd kon worden haha. Je kan ook nog even kijken bij organisaties die reisen met kinderen aanbieden, hoe lang zij er voor uittrekken voor (deel) route die je wilt. Zo begin ik dan meestal de grove inschatting.

Zo op het eerste gezicht vind ik je indeling er goed uitzien. Misschien Colombia iets minder (is wel één van de mooiste landen hoor, dus dat is niet de reden), Ecuador kun je goed zien in 3 weken. Bolivia vind ik ook goed ingeschat, hangt er natuurlijk ook vanaf wat je wilt zien en of dat op de route ligt. Ik zal vanmiddag eens kijken per land.

Heb helemaal zin in je reis, verheug me plaatsvervangend!
8 jaar geleden
·
#18882
Nou ik heb in mijn oude reisdagboeken zitten neuzen (kinderen gingen iets later naar bed dan de bedoeling was haha).

Algemeen
Bij de planning zou ik kijken naar wat wil ik zien en grofweg per plaats 3 dagen voor rekenen, bij meerdere activiteiten dan wat bij doen. De reisdagen apart tellen en 1-2 plekken per land waar je een week blijft (Ecuador-Banos, Peru-Cuzco) voor de rust en omdat het een mooie plek is om langer te zijn. Maar je eerste insteek is helemaal niet gek hoor. Door de soms lange afstanden is een nachtje (of 2) soms ook wel nodig, vooral in het noorden van Peru.

PERU
Vlakbij Trujillo heb je aan de kust Huanchaco, dat lijkt me een leuke plek om als familie te zitten. Het is aan de kust en niet al te druk. Zes jaar geleden zag ik het nog op tv toen bij Grenzeloos Verliefd een stel daar zat. Zij hadden toen ook een leuke b&b/cafe geopend, Chocolate. Ze zijn vorig jaar naar Engeland verhuisd dus of de B&B nog bestaat weet ik niet. Trujillo ze;f vond ik toen niet zo leuk, maar ik kwam net uit Ecuador (3 maanden geweest) en vond de sfeer wat grimmiger. Waarschijnljk moest ik even omschakelen en in die tijd waren er veel slechte verhalen over Peru.

In Pisco is het leuk om met een bootje naar de dieren te kijken. Je ziet dan ook bij de kust vanaf zee een soort Nazca lijnen. Bij Ica kun je leuk zandsurfen en toen ik er was zag het er een beetje als vergane glorie uit. Ik kon me voorstellen dat het vroeger heel sjiek was. Misschien is het inmiddels in ere hersteld. Ik sliep toen geloof ik in een klooster (in mijn eentje, er was bijna niemand,creepy).
De Nazca lijnen heb ik niet gezien, maar een zwak alternatief wel. Ik wist niet of het me zou bekoren en had het geld er niet voor over. De een vind het mwah en de ander fantastisch om te zien.

Voor Cuzco zou ik zeker wel een week uittrekken. Heerlijk dal waar veel te doen is en te zien is (incl Machu Picchu). Mooie plek om iets langer te zitten. Heeft verder geen toelichting nodig.

Huaraz is heel mooi, ik was er in het regenseizoen en dan kun je veel hikes er niet maken. Toch leuk om er een paar dagen te zijn.
Arequipa vind ik ook wel de moeite waard. De Colca Canyon in de buurt met warme baden. Ik was daar meerdere dagen, van dorpje naar dorpje. Arequipa zelf is ook leuk en heeft een mooi klooster in het centrum.

Lake Titicaca ook erg leuk. Copacabana is leuk, de priester 'doopt' daar nieuwe auto's. Voor kinderen ook leuk om te zien. Naar de drijvende eilanden ook leuk met een bootje. Ik sliep op Amantani en Taquile, op straat breiende mannen haha.

ECUADOR
Ecuador raad ik mensen aan die een paar weken hebben; reistijden zijn relatief kort en er is veel afwisseling (Andes, jungle, cultuur). Ik ben er in totaal denk ik 5 maanden geweest (1 maand spaanse les, 1 maand Vilcabamba, 1 maand in Quito in horeca gewerkt - dan gaat het al hard), verdeeld over twee periodes (okt-dec en half mrt-half mei).
Otavolo is ook een leuke plek om te slapen omdat overdag de vele toeristen uit Quito komen. Maar is vanuit Quito ook heel goed te doen, scheelt wel tijd.
Banos is niet te missen, de weg er naar toe al prachtig. Doordat het in een dal ligt is de temperatuur ook lekker. En veel activiteiten in de omgeving. Het zal inmiddels wel nog een stuk drukker zijn, maar ik verwacht dat je er heel leuke acco kunt vinden. In het weekend gaan veel expats uit Quito er naar toe.
Ik vind het heel leuk dat je Podocarpus hebt neergezet. Ik heb bijna een maand in Vilcabamba gezeten (vallei der langstlevenden), superrelaxed toen. Voor mensen met weinig tijd raad ik het niet aan omdat de reistijd langer is als je weer terug naar Quito moet. Ik kwam vanuit Peru, via Loja. Heerlijke tijd daar gehad!

COLOMBIA
Verrassend mooi land, qua natuur denk ik het mooiste. Mensen opvallend vriendelijk.
Cartagena - erg leuk en mooi, echt caraibisch gevoel. Hier vandaan naar kleivulkaan de Tolom (naam moet ik nog even nazoeken). Lijkt me leuk met kind, was klein maar geinig. Als kleismurfen kom je uit de soort van kleiberg om je dan in de rivier af te spoelen. Ik weet niet hoe de reistijd is. Ik ben er twee keer geweest en er was bijna niemand. Maar ja, 20 jaar geleden dus mss bestaat het wel niet meer of is het een commerciele troep geworden.
Santa Marta - voor bezoek aan Tayrona. Ik heb Ciudad Perdida bezocht met tocht door jungle maar is zoals ik het ken niet aan te raden met kind.
Bogota - leuke stad, maar weet nog dat je erg op je hoede moest zijn overal. Kun je vanuit hier niet een uitstapje naar Villa de Leyva maken? Wat was daar ook alweer? De ondergrondse grotkerk?
Popoyan of San Augustin (moet nog even bijlezen) is mooie plek om even te blijven. Augustin is geloof ik met die beelden. En ligt Popoyan nit in een mooi gebeid met veel fruit? haha, je mag mij ook wel even bij'praten'

Afhankelijk wat je in Bolivia wilt zien en of er (aantrekkelijk geprijsde) vluchten zijn van Arequipa naar Argentinie, zou je ook deze route kunnen overwegen.
Cuzco - Puno - Titicaca meer - La Paz - Sucre - Potosi - Salar de Uyuni - Chili San Pedro de Atacama - Arica (strand) - Arequipa
Of via Cuzco naar Arequipa - San Pedro de Atacama - Salar de Uyuni - Potosi - Sucre - La Paz - Titicaca - La Paz - Argentinie
Alhoewel het noorden van Chili ook wel wat reistijd heeft. Je kan bij Salar de Uyuni ook beginnen en eindigen in Uyuni en dan weer verder. Is misschien toch wat efficienter als ik er zo over nadenk.

Hmm misschien was het toch overzichterlijker geweest als ik per land een topic had aangemaakt.
8 jaar geleden
·
#18883
Ooohhhh Sinole, wat ben ik blij met jou!! Heb nu even geen tijd om inhoudelijk te checken en te reageren, maar ga ik zeker doen binnenkort!! S U P E R B E D A N K T !!!!
8 jaar geleden
·
#18884
Voor peru heb ik het gedeelte dat jij nu heb gedaan in 7 weken gedaan (zonder arequipa en huaraz) incl 2 weken spaanse les in cusco. Dat was zonder kind dus ik denk dat je daar missen net iets te veel wil maar redelijk oke zit.
8 jaar geleden
·
#18885
Hoi Anne,

Super gaaf om te lezen wat je allemaal gaat doen in Zuid Amerika. Tijdens onze recente trip hier hebben wij het anders gepland.
We hebben 10 hoogtepunten bedacht, in jouw geval Panama City, Carthagena, Otovallo, Quito, Banos, Arequipa, Cusco, Titicaca, La Paz, Salar Uyuni, Iruja, Salta etc. (als voorbeeld dan), Dit was voor ons leidend wat betreft de reisroute. Alles daarom heen hebben we eigenlijk maar last minute besloten, meestal op advies van andere reizigers. Juist deze plekken die we niet ingepland hadden hebben ons de meest positieve herinneringen opgeleverd. Mijn advies is dan ook om niet teveel te plannen. Wat betreft afstand haal je het makkelijk in 5 maanden, je kunt altijd linksaf naar BA, waar je ook bent.

Succes
Peter
8 jaar geleden
·
#18886
Ontzettend bedankt voor jullie reacties!!

Peter, ik wilde dat ik het zo kon, maar dat gaat me niet lukken. Ik moet IETS in mijn hoofd hebben, gelukkig kan ik het dan wel loslaten en dan alsnog 'with the flow' gaan. Jullie zijn een super trip aan het maken! Erg leuk om te volgen!!

Tikva, fijn om te horen, iets meer tijd in Peru dus! Thanks! Of uhm... Gracias hoor ik nu te zeggen! ;-)

Sinole, nogmaals super bedankt voor je uitgebreide reactie!! Super fijn!!
Om je vragen te beantwoorden:
Nee, die ondergrondse kerk is niet in Villa de Leyva, maar in Zipaquira. Die staat ook op de lijst, maar is goed te doen vanaf Bogota zelf. Villa de Leyva is zo'n vier uur bussen vanaf Bogota dus niet een 'dagtrip'. Het is 'the Enchated city' volgens de LP. Nationaal monument, geen moderne bouw daar.

San Augustin, heel goed! Inderdaad 'ancient statues' etc.
Popoyan, 'second only to Cartagena as Combia's most impressive colonial settlement' en 'it should be a booming budget travel hot spot but receives surprisingly few visitors'. Klinkt goed, niet?! ;-)



We 'moeten' vliegen van Panama City naar Colombia. De zeilboten die overwegen kleine kinderen mee te nemen varen niet uit op het moment dat wij dat willen (scheelt zo maar twee weken en dat is echt te lang, plus het is dan niet eens zeker of ze het doen). De ferry vaart nog niet in het laagseizoen, dus wordt het vliegen. Nog even aan het twijfelen, maar denk dat het toch Bogota wordt, dan Cartagena en dan doorvliegen naar Cali oid. Maar dat lijkt al iets te veel op een planning he?! ;-)

Pfieuw, het gaat opschieten nu!
8 jaar geleden
·
#18887
Graag gedaan hoor Anne! Er is niet heel veel info over dit gebied op het forum te vinden dus ik hoop dat ik wat kan bijdragen al is mijn ervaring wel wat langer geleden.

Oh ja, Zipaquira. Popoyan klinkt zeker goed, volgens mij zat ik daar ook in een oud koloniaal huis (en ik was echte budget backpacker).

Gaat nu idd snel!
8 jaar geleden
·
#18888
Ik zal bij terugkomst dit deel van het forum ook goed in de gaten houden. Wie weet kan ik dan iemand helpen die die kant op wil, want inderdaad weinig info. Wel een aantal leuke reisverslagen op de site!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!