1. famglorie
  2. Zuidelijk Afrika - safari's met kinderen
  3. donderdag 23 mei 2019
  4.  Abonneer via e-mail
Wij zijn voornemens om in de kerstvakantie twee weken naar Afrika te gaan maar twijfelen of dit Zuid-Afrika of Namibie wordt. We willen malaria gebieden vermijden, dat kan in beide landen.
We willen graag de Big Five zien maar houden ook van de afwisseling. Twijfel dus.
Wie heeft er tips, ook met betrekking tot het weer in die periode. We willen niet kamperen en neigen naar een georganiseerde prive rondreis zodat we ook de safari's met gids kunnen doen. Het gaat ons dus echt om het verschil in landen, wat enorm is, daar ben ik mij van bewust.
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Een leuk voornemen zeg, heerlijk. Alleen is het de drukste periode van het jaar. Dan zijn daar de School zomervakantie en druk overal. Als jullie nu nog moeten boeken, zal het moeilijk worden, maar zeker niet onmogelijk hoor en ik kan wel helpen als je wil.
Inderdaad de verschillen van die 2 landen zijn groot, Namiba is erg leeg en heeft boven Etosha een malaria gebied, terwijl in Zuid Afrika het Kruger park een laag risico heeft. Maar je hoeft daarvoor geen anti-malaria pillen te gaan slikken, deze verloren nu eenmaal de symthonen van de Malaria helaas. De ZH in Zuid Afrika kunnen daar goed mee omgaan.

Het weer, het is daar hoog zomer, dus warm tot heet weer, met af en toe een buitje (Tropisch), heerlijk.
De big 5 zien kan in beide landen, in Zuid Afrika zijn er wel meer parken dan in Namibia.

Als jullie met kinderen gaan is er wat meer te doen in Zuid Afrika, maar dat is mijn persoonlijke mening.
Groet uit Zuid Afrika
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor je bericht en het bericht over Dengue!
Wij neigen nu toch naar de mei vakantie, dit jaar kerst gaan we sowieso niet redden en ik ga eerlijk gezegd ook liever voor iets rustiger.
Hoe is mei? Ik weet dat de avonden kouder worden wat prima is. In hoeverre speelt malaria in Etosha het hele jaar door?

Ik neig naar Namibie omdat het mij afwisselender en authentieker lijkt maar wellicht zit ik er naast. Overigens zijn het volgens mij beide prachtige landen dus een verkeerde keuze kunnen we toch niet maken denk ik.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Kan 's avons fris/koud zijn, maar overdag zeker niet. In die periode kan het regenen en dan is er zeker kans op Malaria in Esthoa. Ondanks de wintertijd, Het is daar dan regentijd, maar er valt al jaren weinig regen daar.
Klopt beide landen zijn heerlijk. Al vind ik het Noorden meer Afrika dan Kaapstad en Garden route. Kaapstad is zeer Westers gewoon, zeker ook leuk daar, wijzelf gaan daar een paar keer per jaar heen, is even wat anders dan.
Mei is het winterperiode in beide landen, maar overgang gewoon heerlijk in Zuid Afrika 20/25 graden overdag en zeker geen regen in het Noorden, maar strakblauwe lucht en zon....en geen malaria.
In de Kaap is het dan regentijd. en een stuk frisser hoor.
Groet uit Zuid Afrika
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik neig toch naar Namibië en heb een route bedacht:

Windhoek 1 nacht
Erindi. 3 nachten
Twyfelfontein 2 nachten
Swakupmond 2 nachten
Sossusvalei 2 nachten
Mariental 2 nachten
Windhoek. 1 nacht

Ik vergeet vast mooie plekken maar moet ook keuzes maken omdat we maar 14 dagen kunnen. Is dit een logische route? We gaan geen malaria gebied doen heb ik besloten.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ziet er goed uit, maar jammer dat jullie zo kort gaan zeg.
Groet uit Zuid Afrika
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ja dat is zeker jammer. We hebben al andere (ook leuke plannen - Colombia) plannen voor de zomer dus zijn echt aangewezen op mei of december.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Thatcher, mag ik je kennis nog een keer gebruiken? Het wordt definitief Namibië in mei. De route is nog steeds zoals gepland.

Tips voor accommodaties? Vooral Sossusvalei en Damaraland wil nog niet helemaal lukken. We zoeken echt een accommodatie, we zijn geen kampeerders.

Hoe zit het eigenlijk in omgeving Damaraland, malaria kans?
Dat is ook de reden dat we Etosha overslaan, is Erindi de moeite waard als vervanging? De kosten zijn best hoog, nu is dat niet erg maar het zou zonde zijn als het dan tegenvalt.

Tevens nog op zoek naar auto advies. We reizen met twee gezinnen met in totaal 4 volwassenen en 3 kinderen 11, 9 en 7).
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Erindi, ken ik niet, zijn wij nooit geweest. Etosha is toch echt goed, het is winter, en droog, dus geen muggen, daar kan best heen gaan hoor. Wij zijn er ooit in April, mei geweest, geen mugje gezien. Het malariagebied ligt ook boven Etosha trouwens.
Ik zou een Toyota Hillux (4x4) aanraden, je kan die ook is mij huren trouwens. Rijdt heerlijk daar in Namibia, omdat de meeste wegen gravel is. Is voor 4 personen helaas. voor 7 personen toch te krap, dus misschien 2 auto!s huren! Of een busje, een VW minivan, deze is voor 8 personen kosten €1674. Ja helaas is Namibia wat duurder. Wij hebben hier toen gelogeerd in de Soususvlei https://littlesossus.com/, was een top plek gewoon. Kijk hier voor Daramaland

Suc6

Groet, Annemieke
Groet uit Zuid Afrika
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!