zondag 26 mei 2019
  1 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hoi,

Wij zouden met ons gezinnetje in Juni 3 weken naar Zuid Afrika gaan. we hadden zelf alles apart geboekt en we hadden er erg veel zin in. Zelf zijn wij 6 jaar geleden al een keer in september in zuid afrika geweest en hadden dit ook helemaal zelf geboekt met auto huur en alles. Dit was erg bevallen en we wilden dit graag nog een keer doen dit jaar met onze dochters van 2 en 5. Helaas hebben wij onze vakantie moeten annuleren omdat mijn vriendin haar stuitje heeft gebroken. Gelukkig zijn we goed verzekerd en krijgen we alle gemaakte kosten terug. Nou hebben wij de mogelijkheid om alsnog in Oktober 3 weken naar Zuid afrika te gaan. Onze route zou ons door kruger, Hluwe en st. lucia brengen. Wij vonden het Malaria risico in Juni aanvaardbaar, toen wij zelf jaren geleden in september waren geweest hebben wij totaal geen last gehad van muggen, ook niet toen wij in Kruger zelf verbleven, we hadden medicijnen bij ons maar nooit gebruikt. Een ranger daar vertelde ons zelfs dat hij al 20 jaar in kruger woonde, geen maatregelen nam en nog nooit Malaria had gehad. Nou lees ik dat vanaf oktober het risico wat groter wordt vanwege wat neerslag en ik zit ik in dubio of we andere plannen moeten maken voor oktober (nu kan het nog) of dat wij met de juiste maatregelen gewoon dezelfde route kunnen doen. We zouden in Juni niet in Kruger zelf verblijven maar in hazyview. Ik vind het zelf erg moeilijk om een juiste inschatting te maken wat nou daadwerkelijk het risico op malaria is in oktober op die plekken. Ik vroeg me dus af of er mensen zijn die hier wat meer over kunnen zeggen. alvast bedankt voor de reacties en adviezen.
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29302
Leuk, dat nu toch de reis kan doorgaan.
In oktober is het juist een heerlijke maand om te gaan. Ja het regen seizoen is dan officieel al begonnen, maar de laatste jaren al valt er dan nog weinig of geen regen, dus ook geen malaria dan.En in St. Lucia is er geen malaria.

Medicijnen tegen malaria geven je nooit 100% zekerheid en verbergen ook juist de symthonen.

Wij zelf nemen nooit actie-malaria medicatie, maar slapen onder muskieten netten, veelal daar aanwezig, en doe dan ook de fan aan, daar houden ze ook niet van. Neem voor de zekerheid Weet en gebruik dit als het donker wordt. Je kan ook kleding met lange mouwen en lange broek aan doen. Zo ben je goed beschermt gewoon.

Ik zou zegen doen in oktober, alvast veel plezier daar.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!