zondag 11 maart 2018
  18 Replies
  4K Visits
  Subscribe
Hi allemaal,
Ik zit met een dilemma. Op 22 augustus om 21:45 vliegen wij van Bangkok terug naar Duitsland.
Op 20 augustus wilde ik via Phnom Penh naar Bkk vliegem om twee dagen in bkk te verblijven.
Echter, we hebben dan PP niet gezien omdat we tot de 20ste in Kampong Cham verblijven.
Mijn vraag is of jullie het risico zouden nemen om van 20 t/m 22 augustus in PP te verblijven zodat we iig het museum en killing fields hebben gezien. Dan zouden we op 22 augustus vroeg naar bkk vliegen en die avond direct door naar huis.

De andere optie is om op de 20ste heel vroeg van Kampong Cham te vertrekken, met de taxi waarmee we naar PP gaan killing fields en museum bezoeken en die avond doorvliegen naar bkk.

Een nacht PP heb ik ook nog aan gedacht maar dat lijkt me zo vermoeiend zo de laatste dagen.

Wat zouden jullie doen? Ik twijfel heel erg.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#26723
FF weer on-topic. Zweet in de bilnaad omdat de vlucht vertraagd is en de volgende eraan zit te komen? Nooit leuk. En hoe later op de dag, hoe meer vertraging AirAsia heeft. OIk zou een nachtje boeken.
6 jaar geleden
·
#26722
We hebben inderdaad youtubefilmpjes gekeken en wat ik daar zag, greep mij meer aan dan Arda. Het is een gevoelige jongen maar kan ook dingen heel goed naast zich leggen en relativeren. Ik begin nu wel steeds meer te denken dat hij het aankan, misschien zelfs beter dan ik.
Ik heb in ieder geval besloten om een nacht in PP blijven en daarna nog een afsluitnachtje in BKK in een mooi hotel met alles erop en eraan. Zoals een van jullie zei: “Hoe wil je je vakantie afsluiten?”
6 jaar geleden
·
#26721
S21 laat weinig aan de verbeelding over, het is echt een nare plek. Veel foto's en tekeningen wat er allemaal gebeurd is. Ik kan mij ook herinneren dat in de straten eromheen veel volwassene aan het bedelen waren zonder ledematen. De wetenschap dat dit door de oorlog komt vond ik ook heftig. Wij hebben ook veel botresten en stukjes stof van kleding gezien bij de killing fields. Dit moet je echter wel weten anders valt het niet op. Kunnen ook steentjes zijn oid. De 'toren' met opgestapelde schedels kun je niet omheen, dat is duidelijk in beeld...

Maar kinderen hebben zo'n andere wijze van emoties verwerken als volwassenen. Ik zou een 12 jarige best mee kunnen nemen naar beide plekken. Maar zo afhankelijk van de persoonlijkheid. Onze oudste die erg gevoelig is, veel nadenkt, zich snel zorgen maakt, hoge verantwoordelijkheidsgevoel etc zou ik niet meenemen. Onze jongste, een vlinder die overal doorheen fladdert en altijd positief denkt en dingen gemakkelijk naast zich meerlegt zou best meekunnen...

Ik zou zeggen kijk youtubefilmpjes zodat je weet wat je gaat zien. Lees reisverslagen om een beeld ervan te krijgen. Dan kun je gefundeerd een keuze maken
6 jaar geleden
·
#26720
In S21 ben ik letterlijk ziek geworden, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt daar een kind mee naartoe te nemen (al liepen er genoeg rond die het prima aan leken te kunnen), maar de killing fields zelf zou ik rustig bezoeken met een kind van die leeftijd. Anders gezegd: ik heb drie neefje/nichtjes die nu 12 zijn en hen zou ik zo meenemen, alles hangt natuurlijk af van het kind zelf. Wij hebben geen uitstekende botten of kleding gezien en echt wel veel rondgelopen daar, ook aan de buitenzijden (2009).


Het waren gewoon de zandpaden die daar liepen... daar dicht bij de boom waar tegen ze baby's dood sloegen.
Dat bordje met die tekst erop.. ik krijg het er nog koud van.
Als je naar beneden keek zag je allemaal kleine witte splinters onder je voeten. En dat waren gewoon botresten van slachtoffers.
De gids wees ons er ook op, ook op de kleding die er en der uit de grond kwam. En op sommige plekken een stapeltje als de botten wat groter waren.
(ellepijp formaat etc).
6 jaar geleden
·
#26719
In S21 ben ik letterlijk ziek geworden, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt daar een kind mee naartoe te nemen (al liepen er genoeg rond die het prima aan leken te kunnen), maar de killing fields zelf zou ik rustig bezoeken met een kind van die leeftijd. Anders gezegd: ik heb drie neefje/nichtjes die nu 12 zijn en hen zou ik zo meenemen, alles hangt natuurlijk af van het kind zelf. Wij hebben geen uitstekende botten of kleding gezien en echt wel veel rondgelopen daar, ook aan de buitenzijden (2009).
6 jaar geleden
·
#26718
Adventuregirl, we hebben een paar korte filmpjes gekeken(samen met Arda dus) en Arda heeft een paar onlinewerkstukken gelezen.
Ik heb het niet zo erg gezien als jij nu vertelt, met menselijk bot en zo. Hier schrik ik wel van. Mijn zoon is 12 jaar en ik vind dat hij ook iets van de geschiedenis mee moet krijgen als hij naar een land gaat waar de geschiedenis zo groot en zo van belang is. Maar ik wil hem ook niet confronteren met te veel zichtbaar leed. Het is belangrijk om er een balans in te vinden. Ik heb hier ooit gelezen dat de ouders voorop liepen en de kamers dan 'goedkeurden' en dan evt sommige kamers oversloegen in het museum. Misschien is dat een idee. Maar ik vergeet mezelf een beetje. Arda kan vaak beter relativeren dan ik. Ik blijf er helemaal in zitten en kan dan dagen gaan huilen en treuren. Hmmm. Ik wil sowieso naar PP maar ik moet nog eens goed uitzoeken wat we wel en niet moeten doen.
Ik heb hier op het forum hier ook wel tips over gelezen. Die zal ik wellicht nog eens moeten lezen.
Bedankt voor jullie inzichten. Andere inzichten zijn ook heel erg welkom!
6 jaar geleden
·
#26717
Ik zou het niet doen. Ik ken mezelf. Ik zou geen echt rustige laatste dag in PP hebben.
Ander puntje is dat ik de killing fields ook niet geschikt vind voor mijn 8 jarige. Ben er ooit zonder ki d geweest en die bult schedels dat hoeft mijn kind nog niet te zien van mij.


Hier ben ik het volledig mee peens.
Ik ben er inmiddels twee keer geweest maar het is een enorm indrukwekkende plek.
Je loopt over paden waar de stukjes menselijk bot uitsteken.
Stukken kleding komen naar boven uit de grond... menselijke kleding.
Het laat echt niets te raden over.

Mijn vriendin stond te huilen langs de kant van de weg.
De rest van de dag hebben we in relatieve stilte met een glas bier/wijn voor onze neus doorgebracht.
Teneergeslagen, in mineur.
Ik weet niet.... of je de vakantie met dat soort indrukken wil eindigen.
De dag erna waren we wel redelijk weer back to business... maar toch.
Denk er vooral over na.
6 jaar geleden
·
#26716
Ik bedenk me net dat onze vlucht van Boston naar Keulen 2 jaar geleden 3 weken voor vertrek ineens geannuleerd werd, dat kan natuurlijk ook nog..... is niet te hopen natuurlijk en werd bij ons uiteindelijk gelukkig wel goed opgelost.
6 jaar geleden
·
#26715
Jaaaa, die mail met vluchtwijzigingen zijn niet leuk. Wij kregen er laatst eentje van Turkish Airlines, een omgeboekte vlucht vanwege wel 10 minuten vertraging :))

Afkloppen idd, AirAsia staat bij mij bekend als ‘onbetrouwbaar’ maar we hadden ook nooit haast en was het dus geen ramp.
Alles gaat vast wel goed tijdens jullie vakantie. Er zijn sowieso altijd meerdere vluchten op een dag van AirAsia.
6 jaar geleden
·
#26714
Succes met de beslissing!

Ik heb trouwens het gevoel (weet niet of het klopt) dat vluchtwijzigingen vaker is bij vluchten die heel lang van te voren geboekt zijn. Als je nu voor de zomer boekt, is het niet meer zo lang meer...

Wij hebben redelijk wat vluchten met air asia gevlogen en (even afkloppen :-) want aankomende mei vakantie ook 3 binnenlandse vluchten met hen ) en nog nooit vluchtwijzigingen gehad.... dus gaat ook vaak goed!!

Wij hebben wel op lange vluchten vluchtwijzigingen gehad (niet air asia). Dat varieert van paar minuten (elke keer een hartverzakking als je een mail krijgt met 'vluchtwijziging') tot een keer een uur (en toen werd het best spannend met overstappen want toen kregen we ook nog eens vertraging maar alsnog de binnenlandse vlucht gehaald maar had toen wel de zenuwen!).
6 jaar geleden
·
#26713
Inderdaad! Ik vertrouw ook niet zo op AirAsia, we hebben echt meerdere vluchten gehad waarbij we heel veel vertraging hadden. Thai Airways is dubbel zo duur.
Er zijn wel meerdere vluchten die dag maar ik voel ook iets onrustigs als ik eraan denk dat het op dezelfde dag is allemaal..
Wij hoeven BKK niet meer in, PP heeft onze voorkeur.
Ik denk nog even na en lees nogmaals jullie tips. Ik hoef niet nu gelijk te beslissen maar ergens binnen twee weken hoop ik de knoop door te hakken.
6 jaar geleden
·
#26712
Ik zou het ook eng vinden hoor! We hebben met airasia toch ook al wel eens een vluchtwijziging gehad en dan wordt het misschien toch nog eng met een paar uur verschil.
Ik ben al zenuwachtig ivm onze vlucht naar Londen dit jaar terwijl deze al gewijzigd is..... ze doen gewoon wat ze willen en gaan er gewoon vanuit dat jij dan ook kan.
Ik zou denk 1 nacht pp nemen en dan op de 21e naar Bangkok vliegen, gewoon voor de zekerheid.....
6 jaar geleden
·
#26711
Ik zou het niet doen. Ik ken mezelf. Ik zou geen echt rustige laatste dag in PP hebben.
Ander puntje is dat ik de killing fields ook niet geschikt vind voor mijn 8 jarige. Ben er ooit zonder ki d geweest en die bult schedels dat hoeft mijn kind nog niet te zien van mij.
6 jaar geleden
·
#26710
Ik ben ook een zenuwpees maar als je 's ochtends weggaat uit PP met een vlucht die maar 1 1/2 uur duurt en je pas 21:45 je vlucht terug hebt, zou (zelfs) ik dat echt wel aandurven!

Ik zou dan een vlucht van rond 10:00-11:00 uur nemen. Genoeg tijd mocht er vertraging zijn. (ik tel ook altijd aantal vluchten die nog meer gaan op die dag die je in ergste geval ook nog zou kunnen nemen indien het vliegtuig zou uitvallen of zo. Dit alleen ter 'geruststelling').

Dan ben je rond 12:00 uur in BKK. Genoeg tijd om daar ook nog iets te doen....

Wil je juist nog in PP zijn om daar rustig aan te doen en hoef je verder BKK niet meer in, dan zou ik uiterlijk 14:00 vlucht nemen (je moet toch nog van ene vliegveld naar andere in BKK? ). Als je niet van vliegveld hoeft te wisselen kan je zelfs 15:00 uur uit PP vertrekken.

Wij zelf zijn aantal keer vanaf Koh Samui teruggevlogen en daarna onze internationale vlucht.Ik heb het net even opgezocht:
19:40 vertrek Koh Samui, aankomst 20:45 BKK international airport
vertrek internationale vlucht: 01:00 uur.

Ging prima!
6 jaar geleden
·
#26709
Bedankt voor je bericht Diana. Goed om te horen dat jullie ervaring juist positief was. Ik ga toch overwegen om een nacht in PP te verblijven. Dan komen we daar gewoon de 20ste heel vroeg aan zodat we de hele dag hebben en dan de volgende dag tegen de avond vliegen. Dan slapen we alleen nog in Bkk en niet meer.
6 jaar geleden
·
#26708
Het zal makkelijk kunnen, maar hoewel ik normaal gezien super relaxt reis, word ik er altijd heel zenuwachtig van en ben ik voor intercontinentale vluchten liever een dag eerder al in de buurt van de luchthaven (max. zo'n 5uur bus). Wij vliegen deze zomer om half een 's nachts vanaf Singapore, maar ik durf dan toch niet 's morgens nog wakker te worden op bijv. Tioman (ferry, bus etc.) terwijl dat natuurlijk makkelijk moet kunnen. Maar dat ben ik... .



Zo ben ik dus ook RoAnVi :))) Ik had gehoopt om hier reacties als “gewoon doen, geen probleem” zou krijgen ahahahaha.
Ik ben benieuwd naar de andere reacties.
6 jaar geleden
·
#26707
Hi Ayse,

Ik zou toch van 20 t/m 21 augustus, dus maar 1 nacht in PP blijven. Dan kun je nog PP bekijken en evt met het hotel een late check out afspreken, afhankelijk van jullie vlucht naar BKK. Dan nog 1 nacht in BKK (21 t/m 22 aug) en geen stress of je je intercontinentale vlucht gaat halen of niet.

In 2010 hebben wij onze laatste nacht in Cambodje in PP overnacht en het lukte om onze kamer tot 13 uur aan te houden voor onze avond vlucht naar BKK. We vonden het niet vermoeiend, maar juist relaxt zo'n laatste nacht in PP, zo konden we nog naar een markt, klein winkelcentrum en lekker zwemmen. Dus dan heb je volgens mij wat meer rust om nog wat te gaan bekijken.

Groetjes, Diana
6 jaar geleden
·
#26706
Het zal makkelijk kunnen, maar hoewel ik normaal gezien super relaxt reis, word ik er altijd heel zenuwachtig van en ben ik voor intercontinentale vluchten liever een dag eerder al in de buurt van de luchthaven (max. zo'n 5uur bus). Wij vliegen deze zomer om half een 's nachts vanaf Singapore, maar ik durf dan toch niet 's morgens nog wakker te worden op bijv. Tioman (ferry, bus etc.) terwijl dat natuurlijk makkelijk moet kunnen. Maar dat ben ik... .
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!