donderdag 13 september 2012
  10 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Beste mensen

voor onze reis van zeven maanden hebben we een globetrotterverzekering afgesloten. Hierbij zijn de ziektekosten volledig gedekt. Nu blijkt dat wij volgens de zorgverzekeringswet toch gewoon onze zorgverzekering in Nederland door moeten betalen. Dit kost ons twee duizend euro en levert geen cent op. Een onderdeel van het probleem hierbij is dat wij allebei betaald verlof hebben gedurende een aantal maanden. Zijn er mensen die hier ook mee te maken hebben gehad? hoe hebben jullie dit opgelost?

groetjes Femke
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11521
Beste Femke,

Oeps, dat is een tegenvaller. 2000 euro is veel geld.

De keren dat wij lang op reis zijn geweest met de kinderen hebben wij onze gewone doorlopende reisverzekering (met werelddekking) iets aangepast waardoor wij 180 dagen verzekerd op reis konden. Die verzekering is niet heel duur, voor minder dan 10,- euro per maand zijn we met het hele gezin goed verzekerd. Daarnaast hebben we, voor medische kosten, nog onze zorgverzekering die gewoon doorloopt.

Met een reis van zeven maanden pas je net niet binnen die 180 dagen die de verzekering maximaal biedt. Wellicht valt dit op te lossen door voor dat laatste maandje een extra verzekering af te sluiten. Die paar euro maakt dan ook niet veel uit.

Ik weet overigens niet wat voor extra's zo'n globetrotter verzekering biedt. Gelet op de kosten, mag dat wel heel veel meer zijn. Kun je dat vertellen? Ik ben ook benieuwd hoe andere gezinnen hun verzekering regelen tijdens een verre lange reis.

Heerlijk vooruitzicht trouwens, zeven maanden op reis. Wat zijn jullie plannen?

Veel groeten,

Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#11522
Beste Els,
De globetrotter is een reisverzekering die je voor langere tijd af kunt sluiten en die ook alle medische kosten dekt. We hadden dus bedacht dat dit de gewone reisverzekering en de zorgverzekering zou vervangen. Dan is het dus niet zo duur meer.... maar zo werkt het dus blijkbaar niet! We gaan eerst zes weken naar australië, op familievisite en daarna vliegen we naar zuid oost azië. We gaan voor het eerst met de kinderen, dus wel spannend voor iedereen, maar we hebben er vooral veel zin in!

Groetjes femke
11 jaar geleden
·
#11523
Ik zou inderdaad een doorlopende reisverzekering met werelddekking nemen en de laatste dagen / maand dekken met een separate reisverzekering.
11 jaar geleden
·
#11524
Hallo,

Anders even kijken bij VAB daar is er een speciale optie voor reizen langer dan 3 maanden. Tegen een betaalbare prijs.
Wij wonen wel in Belgïe zal waarschijnlijk enigzinds anders zijn.

http://www.vab.be/nl/producten/reisbijs ... mpactpolis
11 jaar geleden
·
#11525
Je hebt in principe voldoende aan de normale Nederlandse ziektekosten verzekering plus een goede reisverzekering. Er zijn reisverzekeringen die een jaar vakantie vergoeden. Ik geloof ANWB en fbto. De optie van een voor 180 danem en dan ook nog een maand een kortere zal officieel niet werken als je verzekeraar er achter komt dat je langervweg bent geweestvdan die maand dan vergoeden ze niets.
11 jaar geleden
·
#11526
Ook hier zorgverzekering die gewoon doorloopt en reisverzekering uitgebreid met werelddekking. Maar goed wij gingen 117 dagen, ik weet niet hoe het zit als je langer gaat.
Succes,
Gr. Saskia
11 jaar geleden
·
#11527
Hallo allemaal

Bedankt voor jullie reacties. Ik denk dat ik ons probleem niet helemaal duidelijk beschreven heb. We hebben namelijk een prima reisverzekering die ook alle ziektekosten dekt. Maar daarnaast zijn we verplicht om, ook als we niet in nederland ingeschreven staan, de zorgvzekering door te betalen. Mede omdat we verlofuren gespaard hebben en deze gedurende onze reis uitbetaald krijgen.
We zijn dus op zoek naar mensen die hun zorgverzekering stop gezet hebben en naar tips die kunnen voorkomen dat we straks 2000euro betalen aan de zorgverzekering, terwijl we deze niet nodig hebben.
Maar zo te horen betaalt iedereen gewoon door....
Jammer!
Groetjes femke
11 jaar geleden
·
#11528
Beste Femke,

Je probleem is duidelijk, maar als ik de regels voor de verplichte zorgverzekering er op na sla, kan ik -helaas- alleen maar concluderen dat je de zorgverzekering niet mag stopzetten. Eigenlijk kan dat alleen als je langer dan drie maanden werkt in het buitenland, of langer dan een jaar naar het buitenland gaat en uitgeschreven bent uit de GBA. Het verbaast me dat je daar niet op gewezen bent bij het afsluiten van de Globetrotterverzekering. Heb je al contact met hen gehad om je probleem voor te leggen?

Wat ik ook lees is, dat als je je zorgverzekering stopzet, je na drie maanden een boete krijgt van CvZ. De hoogte van de boete is vergelijkbaar met het bedrag dat je voor de basisverzekering kwijt bent. Het loont dus ook geen moeite om het daarop aan te laten komen, ben ik bang.

Veel informatie vind je op de site van het CvZ: http://www.cvz.nl/verzekeringen/zvw/onv ... erden.html

Misschien is het ook wel in jullie eigen belang. Want stel, er gebeurt iets in het buitenland waardoor je snel naar Nederland moet. Ben je dan in Nederland ook verzekerd via je globetrotter-verzekering?

Het is erg jammer van die 2000,- euro. Hopelijk kun je nog iets met je reisverzekering regelen.

Succes!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#11529
Ik ben werkzaam bij een zorgverzekeraar en helaas is het waar wat de vorige schrijver zegt.

Als je ingeschreven staat in Nederland ben je verplicht om de Nederlandse zorgverzekering aan te houden. Maar dit geldt alleen voor de basisverzekering niet voor de aanvullende verzekeringen die mensen vaak ook hebben. een eventuele aanvullende verzekering kan je dus opzeggen. Dan betaal je alleen de premie voor de basisverekering (ongeveer 100 euro per volwassenen per maand, kinderen zijn gratis). maar een goede reisverzekering heb je ook nodig. De globetrotter kan je dus echt niet opzeggen.

een basisverzekering vervoert je bijv. niet terug naar Nederland als behandeling ter plekke niet mogelijk is (of gewenst). bovendien vergoed de basisverzekering nooit meer dan het Nederlandse tarief en dat is als je bijv. in een privekliniek behandelt wilt worden lang niet altijd genoeg. De Nederlandse tarieven zijn vrij laag om dat dit scherp zijn uitonderhandeld. Er speelt geen commercie in mee wat bij priveklinkieken vaak wel het geval is.

De reisverzekering kent zo'n limiet weer niet. Dus daarvoor heb je o.a. de reisverzekering nodig. maar ook omdat de basisverzekering alleen spoedeissende hulp vergoed. een reisverzekering kent die voorwaarden weer niet.

Maar een reisverzekering is zeker geen volwaardige medische verzekering. Veel zaken die op de nederlandse basisverzekering wel zijn gedekt zijn op de reisverzekering weer niet gedekt.

Kortom ga je naar het buitenland: dan kan je het beste beide verzekeringen meenemen omdat ze elkaar aanvullen. als je toch de basisverzekering kan opzeggen en dat ook doet moet je je goed realiseren dat een reisverzekering geen medische verzekering is. Er zijn wel verzekeraars waar je een goede medische verzekering kan afsluiten als je niet meer in aanmerking komt voor de nederlandse basisverzekering (even googlen op bijv. buitenland en verzekeringen)
11 jaar geleden
·
#11530
o houdt er wel rekeing mee dat als je de aanvullende verzekering opzegt dat de Nederlandse verzekeraar geen plicht heeft om je later weer te accepteren (dat geldt alleen voor de basisverzekering). Vaak biedt een verzekeraar wel de mogelijkheid om de aanvullende verzekering in sluimerdekking te zetten dan betaal je bijv. 10% van de premie maar je hebt geen dekking maar wel de zekerheid dat je later weer geaccepteerd wordt.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!