maandag 23 februari 2009
  10 Replies
  3.6K Visits
  Subscribe
Hoi,

Weet iemand of de zondagsmarkt in Chiang Mai een echte must is. Wij willen namelijk ook nog een aantal dagen trekken richting Mae Hong Son en als wij op vrijdag vertreken dan is het net te kort dag, als we zondag weer terug moeten zijn voor de zondagsmarkt. Maar als deze echt heel bijzonder is, dan passen wij ons schema hieraan aan. Graag jullie reactie.

bedankt.
Groetjes,
Sandra
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5124
Hoi Sandra

Wij zijn tijdens ons bezoek aan Chiang Mai op de zondagmarkt geweest. Ik heb hierover ook geschreven op mijn weblog (zie de verhalen van mensen die weer terug zijn).
Ik vond het erg leuk en gezellig, maar het is maar net waar je van houdt natuurlijk. Hou je niet van winkelen én niet van eten, dan heb je er weinig te zoeken (-;, want dat is eigenlijk wat het is: straten vol met kraampjes met spulletjes (tassen, kleding, sieraden, woonaccessoires, foto's, kaarten, poppen, schilderijen, etc. etc. etc.) en eten.
De spullen die verkocht worden, vond ik over het algemeen wel van hoogwaardige kwaliteit. Veel ambachtelijk gemaakte dingen enzo, ook spulletjes die ik later (zelfs in Bangkok) niet meer tegen ben gekomen.
Het leukst vond ik echter de pleintjes bij de tempels, waar alle etensstalletjes stonden. Elk kraampje lijkt z'n eigen specialiteit te hebben: sticky rice, gebakken banaantjes, sateh, etc. etc., dus al rondwandelend verzamel je een hele maaltijd
Wat ook leuk was, is dat de markt niet alleen toeristen trekt; ook de Thai zelf kwamen er in drommen op af.

Mocht je besluiten om te gaan: ga dan als de markt net begint. Het is er echt heel erg druk; als je later komt, kun je letterlijk over de hoofden lopen en zie je weinig meer van de stalletjes!

Veel plezier! Annemieke
15 jaar geleden
·
#5125
Ik ben ook op de zondagmarkt geweest, was op zich wel heel erg leuk maar dat is het op "normale"andere dagen ook vond ik. Op zondag was het alleen NOG groter en NOG drukker.
De Nachtmarkt was sowieso een perfecte plaast om heerlijk te gaan eten en vanaf het "terras" ( een verzameling plastic tafeltjes en stoelen die lukraak lijken neergezet) te genieten van alles wat voorbij komt lopen en aan geuren voorbij komt waaien. ZEKER een aanrader dus maar als het mij vraagt hoeft dat niet perse op zondag.
15 jaar geleden
·
#5126
Hallo,

Wij hebben die ook gedaan, maar elke avond heb je night market in Chiang Mai en dit is zo goed als het zelfde. Dus ga gerust richting Mae Hong son!

Groetjes
15 jaar geleden
·
#5127
Hoi,

Inmiddels hebben we vanaf vrijdag een driedaagse tour in elkaar laten zetten. We gaan dag richting Pai, daarin de buurt nog een aantal bergstammen bezoeken en mischien bambooraften (hoop dat mijn dochter Zoë van ruim , het ook leuk vind) en dag 2 door richting Mae Hong Son. Daat een aantal wat's bezoeken en ook de longnecks (hoe toeristisch ook, blijft toch bijzonder dat mensen van jongs af aan zichzelf dit aandoen). En als laatse dag 3 en dat is dus de zondag waar het om ging, gaan we heel rustig weer terug naar Chiang Mai, maar dan weer het nationale park Doi Inthanon, waar ook nog veel bergstammen op de route blijken te zitten. en natuurlijk de prachtige natuur. Dus weet niet precies hoe laat we terug zijn in Chiang Mai, maar dan kunnen we altijd nog kijken of we er heen gaan. Hiernaa helaas nog maar 2 dagen in Chinag Mai. (wat is hier veel te zien, zeg!!) Maar na Chiang Mai gelukkige nog een week op Koh Pha Ngan.
Ik heb er zo'n zin in maar moet nog 2 maanden wachten. We vertrekken pas 9 mei

groetjes,
Sandra
15 jaar geleden
·
#5128
De discussie is op meerdere fora al uitgebreid gevoerd maar denk goed na voordat je de longnecks bezoekt.
Niemand kan meer zeggen "we wisten het niet"
Overal valt nu te lezen dat deze mensen gevangen zijn. Dat het een dierentuin met mensen is die je bezoekt.
Dat hun kinderen niet naar school mogen.
Lees erover en beslis zelf of je dit gerechtvaardigd vindt om te bezoeken.
15 jaar geleden
·
#5129
Dit is idd een reden dat wij dit bezoek geschrapt hebben.
Ik had me omtrent dit onderwerp niet goed ingelezen en was dus vooraf onwetend over hun situatie.
Totdat ik wat tips op het thailand forum (thailand.reisforum.nl)vroeg en iemand mij de longnecks aanraadde.
Vervolgens barste er een enorme discussie los. Die is trouwens nog na te lezen op dit forum.

Maar hetzelfde geldt dan ook voor het bezoek aan olifantenshows (althans die shows waar olifanten allerlei kunstjes moeten verrichten),
een bezoek aan de Tiger Temple of Tiger Kingdom. Het maken van olifantenritten waar de mahouts haken gebruiken om de beesten in bedwang te houden!
15 jaar geleden
·
#5130
Hey snoortje,

Wij hebben in Pai ook bamboe rafting gedaan, met ons zoontje die toen 14 maand was. Was leuk, maar niet speciaal...

Groetjes
15 jaar geleden
·
#5131
Wij hebben in Chiang Dao zo'n bamboorafting gedaan, ook met 2 kids waarvan 1 15 maanden, maar wij vonden het zelfs een beetje suf. Uiteraard prachtig, maar wij hadden wel een enorm langzaam kabbelend beekje en het duurde wel een uur, wat wij teveel vonden voor onze beweeglijke mannen!
15 jaar geleden
·
#5132
Hoi Sandra,

We komen net uit Chiang Mai en zaten daar in het Awana House (echt een aanrader zoals andere ouders ook al schreven). Het ligt midden in het gebied van de zondagsmarkt, die inderdaad erg leuk en gezellig is. Een prima plek om leuke souvenirs te kopen of lekker rond te slenteren. Veel leuker dan de night market, in elk geval. Er worden vooral 'local' producten en voedsel verkocht.

Wij waren op zondagavond naar de nightmarket gegaan omdat ik een rugzakje nodig had. Daar was het op zondagavond superrustig. Veel was ook gesloten, wellicht stonden die verkopers op de zondagsmarkt? Op andere avonden kun je over hoofden lopen op de nightmarket. En het rugzakje (een imitatie-Diesel) is ook gelukt.

We hebben ook lekker gegeten op de nightmarket trouwens...

Kortom: de zondagsmarkt is leuk, maar als je daarvoor door Mae Hong Son moet racen, zouden wij 'm achterwege laten. Wij gaan een dezer dagen naar Pai en Mae Hong Son, dus ik kan je binnenkort laten weten hoe leuk het daar is!

Hartelijke groet uit Thaton, Noord Thailand!
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#5133
Hoi Els,

Ook wij zitten in het awanahouse. Ook naar aanleiding van alle goede berichten op dit forum. We gaan wel de tour doen en zien wel hoe laat we thuis zijn. Laat nog even weten wat de absolute must is in de trou richting pai en Mae Hong Son. Altijd goed om weer leuke en interessante dingen te weten over deze tour.

Bedankt voor je bericht,

Sandra
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!