maandag 17 maart 2014
  13 Replies
  6K Visits
  Subscribe
Ik ben benieuwd wat je ongeveer kwijt bent voor 3 weken Marokko in de zomervakantie. We zijn met z'n 3'en, 2 volwassenen en dochter van (nu) 12). We hoeven niet in de meest luxueuze hotels te slapen, liefst wel in bijvoorbeeld kleinschalige typisch Marokkaanse guesthouses/B&B's.
Uiteraard willen we een aantal mooie plaatsen bezoeken. Nog geen idee welke. Eerst wil ik weten of het uberhaupt financieel haalbaar is. Misschien is een auto nodig. Al reizen we in de vakantie ook graag met het OV.
Normaal geven wij in de zomervakantie ongeveer 4500 uit. Vorig jaar waren we 3 weken in Thailand voor dat bedrag. Gaan we het hier ook mee redden in Marokko?

Ik snap dat het lastig is, het is immers voor iedereen verschillend, maar ik hoop toch een idee te krijgen.

Marcel.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#15340
Wij gaan nu in april/mei voor 2 weken naar Marokko, is misschien niet helemaal te vergelijken.
Ik denk dat je er wel vanuit mag gaan dat je voor €4500 ruim rond kan komen, ik zit nu op iets van €2500 tot €2600 voor de vlucht, huurauto, de overnachtingen en een woestijntrip per kameel met overnachting, hier komt dan natuurlijk nog ons zakgeld bij.
Daarbij reizen wij met 4 personen.
Bedenk wel dat het er in de zomer behoorlijk heet kan zijn, zeker in de woestijn.
Ik kan nu nog niet veel vertellen over de prijzen daar maar misschien dat je zo alvast een indicatie hebt.
10 jaar geleden
·
#15341

...
ik zit nu op iets van €2500 tot €2600 voor de vlucht, huurauto, de overnachtingen en een woestijntrip per kameel met overnachting, hier komt dan natuurlijk nog ons zakgeld bij.
Daarbij reizen wij met 4 personen.
Bedenk wel dat het er in de zomer behoorlijk heet kan zijn, zeker in de woestijn.
Ik kan nu nog niet veel vertellen over de prijzen daar maar misschien dat je zo alvast een indicatie hebt.



Okay, dat valt dan wel op zich wel mee. Mag ik vragen waar je eea hebt geboekt en hoe jullie route er ongeveer uit ziet?

Ik weet dat het heet kan zijn, maar dat kunnen we wel hebben. Zijn 20 jaar geleden al eens in Marokko geweest. Hebben toen tripje naar Marrakech gemaakt, was inderdaad heel warm :)
Laatste jaren waren we in Italie en Thailand was ook heel warm.
10 jaar geleden
·
#15342
Ik heb eigenlijk bijna alles geboekt bij NRV (vlucht, huurauto en de laatste 4 dagen in Agadir) en op booking.com
We beginnen in marrakech, dan gaan we door naar ouarzazate, dan Boumalne, merzouga, hier ook een nacht in de woestijn, weer terug naar Boumalne, door naar ait benhaddou, taroudant en uiteindelijk dus Agadir.
Als je even bij marokko op het forum zoekt dan kan je precies zien welke hotels enz we hebben geboekt.
10 jaar geleden
·
#15343
Hoi,

leuke vooruitzichten!
Wij zijn ook in de zomer naar Marokko gegaan. Neem hotelletjes met een zwembad! heet!

Wij zijn geland in Marrakesh en dan met de huurauto naar de woestijn. Heerlijk zo'n overnachting in de woestijn! Neem wel een lichte slaapzak mee want de matjes daar zijn niet zo toppie hygienisch. Ook iets tegen de zandvlooien (van zowel op het zand te slapen als van de beestjes en muggen in de woestijn zelf).
Van de woestijn terug naar Marrakesh en daar met de taxi naar Essouira. Heeeeerlijk in Essouira verbleven in een superbudgethotteleke (vanuit lonely planet) met een geweldig dakterras en overheerlijk ontbijt.

Mocht ik het overdoen, ik zou meer dagen in Essouira verbleven zijn. De stad van de wind. Zalig!
10 jaar geleden
·
#15344
Mijn tip, laat marokko je overkomen. Niets boeken en vastleggen. Er is altijd ergens plek. Als je alles van te voren vast gaat leggen, ben je veel duurder uit dan als je zo aan komt waaien. Om een voorbeeld te geven. In essouira werden we door een runner opgepikt. Die bracht ons naar een hotel, vlakbij zee in de oude stad. Een giga kamer voor 5 personen. 58 euro omgerekend incl. Ontbijt. Was super. De kids hebben het er nog over.
Idem in een b&b 80 euro voor 5 personen half pension.
Ik geef liever een local wat extra's dan dat ik een reisorganisatie sponsor
10 jaar geleden
·
#15345
Wij zijn een aantal jaren geleden 2,5 week in de zomer in Marokko. Met 5 personen hebben wij in die kleine 3 weken zo'n 3500 euro uitgegeven. De accomodaties zijn zeker duurder dan bv in Thailand maar je kan nog steeds betaalbaar overnachten. Wij reisden steeds met het openbaar vervoer en soms met de grand taxi. Wij hebben echt een superleuke tijd gehad in Marokko, en juist op die kleinschalige plekken ook bijzondere mensen ontmoet, zoals bij het Palmeraie guesthouse in Tinerhir (Todra kloof). We hadden regelmatig iets met een zwembad wat wel fijn was in die hitte.
Maar ondanks de warmte is het echt een aanrader.
Ik ga eind september/begin oktober weer een week terug naar Marrakech en Essaouira.

Juist in de zomer is het laagseizoen en de prijzen gaan dan erg om laag.
10 jaar geleden
·
#15346
Ik weet niet wanneer bij jullie de zomervakantie valt, maar de Ramadan valt dit jaar van eind juni tot eind juli. In toeristische plaatsen zul je dan overdag in de restaurants terecht kunnen, maar voor authentieke belevenissen weg van de gebaande paden zul je eten en drinken waarschijnlijk wel in moeten plannen ;)
10 jaar geleden
·
#15347
Dank voor alle tips!

Wij boeken eigenlijk nooit bij reisorganisaties, waarom zou je. Eigenlijk altijd rechtstreeks. Wel boeken we graag vantevoren. Weten jullie nog de namen van de accomodaties waar jullie verbleven?
10 jaar geleden
·
#15348
Op onze website kan je alle accomodaties terugvinden met beeldmateriaal en omschrijving/ prijs etc.
Onder Marokko en citytrip Fes
10 jaar geleden
·
#15349
Op onze website kan je alle accomodaties terugvinden met beeldmateriaal en omschrijving/ prijs etc.
Onder Marokko en citytrip Fes


Heb even rondgekeken op je site, wat een mooie reizen hebben jullie gemaakt. Ga nog eens goed kijken, heb dankzij je site ook weer anderen ideeen opgedaan.
10 jaar geleden
·
#15350
Wat hebben jullie mooie foto's gemaakt Lianne, echt geweldig, heel het verslag is ook erg leuk om te lezen, ik hoop dat wij er net zo van gaan genieten.

Nog 3 weken en we zitten al in Marokko, schiet al lekker op maar ik heb nog wel wat vraagjes.

We denken ongeveer nog zo'n €1500 nodig te hebben daar, kan je in Marokko overal goed pinnen, is het duidelijk of alleen in het Frans?

Soms denk ik zal ik alles cash meenemen maar dat lijkt me niet zo veilig, hoe doen/deden jullie dit. De schrik zit er bij ons goed in omdat we vorig jaar in Florida niet konden pinnen, had de overheid ineens vlak voordat we aankwamen besloten, alleen Amerikanen konden er pinnen, lang leve de credit card, maar toch liever niet.

Is het er eigenlijk duur qua eten en drinken buiten de deur of in je hotel?

Zijn er nog dingen die ik nu vergeet waar ik toch wel rekening mee zou moeten houden?
Misschien dingen die ik ook niet zou mogen missen o.i.d.
Ik hoor het graag.
10 jaar geleden
·
#15351
Bedankt voor de compimenten over onze website! Altijd goed om te horen dat je andere mensen daarmee ook weer kunt inspireren.

De ATM's in Marokko zijn meestal ook wel in het engels. Er ziten keuzeknoppen op waarmee je je taal kunt kiezen.

Eten buiten de deur is goedkoop, ergens tussen de 7-10 euro pp moet lukken. Niet zo goedkoop als in Azië maar voor onze begrippen heel betaalbaar.

Vergeet ook niet om op straat eens te proeven van de heerlijke cactusvruchten (plm 10 eurocent per stuk).
En er zijn van die stalletjes waar ze heerlijke frisse joghurt in glaasjes verkopen. Wel even ter plekke consumeren want de glaasjes willen ze graag terug.

Op het Djemnaa-el-Fnaa plein in Marrakech staan heel veel stalletjes waar je voor een 30 eurocent (misschien ondertussen wel iets duurder geworden) heerlijk vers geperst sinaasappelsap kunt kopen. Daar gingen wij elke dag wel even langs.
Mijn favoriete gerecht is na ons bezoek aan Fes; Pastilla. Dat is een luchtig, krokant deeg gevuld met kip of duif, met noten en kaneel. Zoetm, hartig, krokant, echt je weet niet wat je proeft!!
Ook een glaasje amandelmelk is super! Tegenwoordig verkopen ze die hier ook van Alpro Soya. Maar dat is echt een flauw aftreksel als je de echte verse hebt geproeft in Marokko!

Voor de kinderen kan je ook Brochette de Poulet kopen, dat zijn kipspiezen van de BBQ. Ik vind ze zelf ook heel erg lekker.
Linzen soep, de harira, is ook echt een aanrader!
Tja, zo kan ik nog wel even doorgaan........

Het hoeft allemaal niet zo duurt te zijn, gewoon even goed de menukaart bekijken (prijzen en aanbod) voor je naar binnen stapt.

Geniet ze, ik hoop dat jullie het net zo mooi ervaren als wij deden. Ik wil namelijk steeds terug! Ik ga dit jaar voor de 3e keer, dat zegt toch wel iets....
10 jaar geleden
·
#15352
Bedankt voor je reactie, wij maken ongeveer dezelfde route als jullie, we rijden alleen nog door naar Agadir op het eind, even relaxen zeg maar :)
Ik heb er ook zo'n zin in en als jij al voor de derde x gaat dan zegt dat inderdaad genoeg.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!