woensdag 09 februari 2011
  9 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Wij willen komende zomer met onze twee zoontjes van dan net 1 en net 3 naar Vietnam. I.v.m. mijn werk zitten we vast aan de schoolvakanties. Is dit een goede periode om daar naartoe te reizen?
We zijn eerder in de zomer naar Thailand en Cambodja geweest en dat was geen probleem...

Een paar vragen:
- We willen het liefst weer de rugzakken gebruiken, is een buggy te gebruiken in Vietnam? Anders moet ik mijn draagdoek gebruiken voor de jongste, maar een draagdoek en rugzak is een beetje veel denk ik.
- De deryan bedjes, passen die in de rugzakken? en is het handig om er 2 van te kopen? of alleen eentje voor de jongste?
- met z'n tweeen hebben we nooit iets van tevoren gepland, is het nodig om dat nu wel te doen, of is het in Vietnam makkelijk om iets te regelen? bijvoorbeeld een paar dagen van tevoren boeken via internet... we willen namelijk niet alles al vastleggen, omdat je nooit weet hoe zo'n vakantie loopt. wat de kindjes wel/niet fijn vinden...
- vaccinaties voor de kinderen, hebben ze daar veel last van?
wij hoeven alleen tyfus te herhalen, verder alles nog geldig.
- het kan zijn dat ik weer zwanger ben tegen die tijd, is het veilig genoeg (qua gezondheidszorg) om dan daar te zijn?
- alles tips zijn welkom!!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8599
Wij gaan in april met ons dochtertje van 15 maanden.
Wij maken regelmatig gebruik van Deryan tentje (voor peuters); dit vinden wij ideaal! Past denk ik niet echt handig in rugzak, maar is super licht en zit in "schoudertas". (bijgeleverde slaapzak is te groot en onhandig; dus scheelt weer gewicht). Deryan tentje kan zelfs mee als handbagage in vliegtuig en hebben we ook gebruikt met kamperen.

Wij gaan ook met onze rugzak en hebben besloten om alleen buikdraker (Beco Baby Carrier) te gebruiken en evt. kleine buggy mee te nemen.
In maart wordt ons dochtertje voor de zekerheid ingeënt tegen Hep A (is niet verplicht) en misschien ook buiktyphus.
Wij gaan ook op de bonnefooi en hebben alleen de eerste nachten in Ho Chi Minh City een hotel geboekt.
Daarna naar eiland Phu Quoc. Na Phu Quoc willen we naar Mekong Delta en daarna ...

Veel plezier!
Als wij terug zijn kan ik evt ervaring delen

Groeten,
Marc
13 jaar geleden
·
#8600
Wij zijn vorig jaar naar Vietnam geweest in juni enkel het Noorden! Onze zoon was toen bijna 3. Buggy hadden we niet mee wel draagzak (ergo carrier) buggy is daar niet erg handig zou ik dan ook thuis laten. Wij hadden 2 backpacks met veel te veel zou nu veel meer thuis laten, maar door het wisselvallig weer in Sapa hadden we wel wandelschoenen en regen jassen nodig. Draagzak op buik met Mathis erin en dan rugzak op de rug is prima te doen voor korte afstanden!
Deryan tentje was ook weer mee, minder gebruikt dan in Thailand maar gaat dit jaar naar Zuid - Afrika terug mee. Binden we op de rugzak.
Al een idee waar in Vietnam je naar toe wil?
Wij vonden Sapa zalig met de nachttrein, Halong bay 3daagse boottrip fantastisch en Hanoi grote drukke maar leuke stad.

Veel succes alvast met het plannen.
13 jaar geleden
·
#8601
nee we hebben nog niet gedetailleerd gekeken wat we willen. we denken er nu aan om te vliegen op kuala lumpur, daar een paar dagen blijven (zitten vrienden van ons dan ook), daarna door naar ho chi min, naar het noorden reizen, vanuit hanoi naar bangkok, daar een paar dagen en dan weer naar huis...

marc, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen straks. veel plezier!
13 jaar geleden
·
#8603
Hoi,

Leuk dat je naar Vietnam gaat met je kindjes! Wij gaan eind 2011 ook met onze kids van dan net 3 jaar en 16 maanden naar ZO-Azie. Wij willen Cambodja en Thailand aandoen (strand blijft lokken (-; ).

Zelf denk ik erover om 1 buggy en een drager mee te nemen. Wij hebben een Beco Butterfly (vergelijkbaar met de Ergo Carrier). Ik vond op onze vorige reis met oudste (toen 10 maanden) in Maleisie en Singapore de buggy met momenten heel handig om hem in te zetten als je hem gewoon even niet vast kon of wilde houden. Bv. met inpakken van de spullen, wachten op de bus, hem laten slapen. Voordeel is dat het voor jezelf en hem minder warm is. Nadeel is dat je op veel plekken moeilijk vooruit kan met een buggy door alle obstakels (slechte stoep, stalletjes, verkopers, etc. etc.). Ingeklapt of 'leeg' is de buggy anderzijds ook makkelijk mee te nemen, wij hadden er weinig last van. En als je binnenlandse vluchten of zo maakt, check je hem in en draag je je kindje lekker op je rug of buik.
Je vindt daar snel genoeg routine in (wat wanneer handig is).
Ik weet niet of je een draagdoek of draagzak mee wil nemen, maar ik zelf vind mijn doek te zwaar en teveel plek innemen als ik hem niet gebruik. Een vriendin van me zweert er echter bij (ook op haar vakantie in Costa Rica). Ze gebruikte hem voor alles: dragen, strandlaken, hangmat, etc.


Wij nemen voor beide kinderen een Deryan mee. Oudste slaapt dan relaxter. Hij is het gewend (gaat er ook vaak mee logeren) en het is op elke nieuwe hotelkamer weer zijn eigen vertrouwde slaapplek. Wel zo rustig. Ook hoef je dus geen moeite te doen om een extra bed te regelen voor hem of hem tussen je in te nemen.
De babyvariant past in de rugzak, de peuter weet ik niet. Ik neem de slaapzak die erbij hoort ook niet mee, dus dat scheelt inderdaad wat ruimte.

Mijn ervaring is dat je in Vietnam heel makkelijk slaapplaatsen vindt en ik zou gerust op de bonnefooi gaan. Maar ik weet niet of je met kinderen wil gaan 'zoeken' elke keer als je aankomt? Ik vond het noorden overigens veel leuker dan het zuiden.

Qua zwangerschap: geen ervaring met reizen vroeg in de zwangerschap. Wel naar Java en Bali geweest toen ik 27-32 weken zwanger was. Geen problemen gehad. Gewoon extra goed op de hygiëne letten zou ik zeggen. (Mijn verloskundige zei: een gezonde zwangerschap is normaal gesproken geen ziekte (-; )
Er staat trouwens op de hoofdpagina meer info over zwanger op reis zijn. Misschien heb je daar nog iets aan?

Nou, veel plezier met de voorbereiding en straks je reis!
13 jaar geleden
·
#8602
Hoi Surf,

Wij hebben vorig jaar zomer een maand door Vietnam gereisd met onze kids van toen 10 en 12 jaar. Wel een stukje ouder, maar misschien heb je wat aan onze ervaringen.
Neem een kijkje op ons web-log, daar vind je meer info over onze reis.

Wij hebben steeds via internet het volgende hotel op onze route geboekt. Soms ging dat goed, soms viel het hotel tegen. Vietnam heeft zoveel accommodatie dat je volgens mij altijd wel wat kunt vinden.
De keer dat we het via een touroperator regelden ging het fout. Na wat stennis te hebben gemaakt hebben we het grootste deel van ons geld teruggekregen en hebben we zelf een ander hotel gezocht.
Tip: altijd eerste even vragen of je de kamer(s) mag zien voor je je inschrijft.
Wij vonden Vietnam zeer relaxed reizen, heel makkelijk te regelen (op iedere hoek een reisbureautje).

Qua reizen en zwanger zijn kan ik je geen advies geven. Houd er wel rekening mee dat het heeeeeel warm kan zijn (wij hadden de eerste 14 dagen continu een graad of 38 met een hele hoge luchtvochtigheid. Dat is best afmattend en als je net zwanger bent kan ik mij voorstellen dat dat er extra hard inhaakt.

Houd je reisschema open en wees flexibel hebben wij geleerd. Juli/augustus is de tijd dat de orkanen langskomen. Niet iets om je direct zorgen over te maken, maar als je je hele planning hebt vastliggen is het volgens mij minder makkelijk switchen.

Heel veel plezier met voorbereiden.

Christel
13 jaar geleden
·
#8604
Hoi Surf,

Wij hebben ook plannen met onze 5 zonen naar Vietnam te gaan, dus was ik even je berichtje aan het lezen. Ik ben kinderarts en het lijkt me niet handig om met een verder gevorderde zwangerschap naar Vietnam te gaan. Vanaf 24 weken zijn de kindjes hier levensvatbaar (helaas vaak wel met veel kunst en vliegwerk en problemen). Voor die tijd kun je denk ik weinig verkeerd doen, het zal voor jezelf zwaarder zijn maar inderdaad is zwanger zijn geen ziekte. Ik denk dat mocht je daar na de 24e week problemen krijgen, bevallen en je kindje het niet halen, je je altijd af blijft vragen hoe het gelopen zou zijn wanneer je in een westers ziekenhuis je (veel) te vroeg geboren baby had gekregen.
Nog een "tip": probeer op reis of net daarna zwanger te worden, wordt je kindje in het voorjaar 2012 geboren: ideale tijd, virussen het land uit, geen snotneuzen van de oudste 2, baby gezond, wat wil je nog meer?

Succes met de overweging,
Saskia
13 jaar geleden
·
#8605
Wij hebben drie maanden door Vietnam gereist met de fiets. Onze kinderen zijn 7 en 9 en wij vonden het een fantastisch land om door te reizen. Het is echt een superveilig land en de mensen zijn zeer vriendelijk. Je kunt alles kopen alleen moet je wel even moeite doen waar je alles kunt vinden want alleen de grote steden hebben een supermarkt en verder moet je shoppen!! Je moet bij alles wat je doet duidelijk van te voren onderhandelen over de prijs en dit vastleggen om niet in vervelende situaties te komen. Wij hebben niets vervelend meegemaakt maar wij hebben het vervoer zelf geregeld, alles op de fiets, dus wij waren erg onafhankelijk. Je kunt overal komen met het openbaar vervoer. De bussen brengen je overal, de trein ook maar alles gaat erg langzaam. De vietnamesen zijn dol op kinderen en in het platteland willen ze de kinderen nogal eens knijpen omdat ze ze zo lief vinden, tja raar maar waar!! Mocht je nog vragen hebben dan reageer je maar!
Hilda
12 jaar geleden
·
#8606
Nu net terug van onze rondreis met ons dochtertje van 15 maanden.
Ik kan nu dus aantwoorden op je vragen:
- We willen het liefst weer de rugzakken gebruiken, is een buggy te gebruiken in Vietnam? Anders moet ik mijn draagdoek gebruiken voor de jongste, maar een draagdoek en rugzak is een beetje veel denk ik.:
Buggy vonden wij toch wel ideaal! . Wij hadden trouwens ook buikdrager bij ons, was met name hadnig voor wandelingen over strand en "ruigere" gebieden (oa. My Son) en boottochtjes
Je kan overal makkelijk rijden met de buggy; je moet effe de handigheid krijgen met oversteken in Ho Chi Minh, haha :)

- De deryan bedjes, passen die in de rugzakken? en is het handig om er 2 van te kopen? of alleen eentje voor de jongste?
Wij hadden Deryan bedje (peuter formaat) bij ons. Is zeer licht en makkelijk mee te nemen als "schoudertas".

- met z'n tweeen hebben we nooit iets van tevoren gepland, is het nodig om dat nu wel te doen, of is het in Vietnam makkelijk om iets te regelen?
Je kan alles op de bonnefooi doen!
Vietnam is erg toeristich:
Je kan makkelijk overal alles regelen (hotels, tickets etc). Je kan zelfs zonder reserveren hotels binnenstappen.
Internet heb je overal, zelfs gratis wifi !

- vaccinaties voor de kinderen, hebben ze daar veel last van?
Ons dochtertje had geen last van vaccianties Hep A en B

- het kan zijn dat ik weer zwanger ben tegen die tijd, is het veilig genoeg (qua gezondheidszorg) om dan daar te zijn?
Zeer veilig land, wij zijn echter niet de "binnenlanden" in geweest, dus daar kan ik niet over oordelen
In Ho Chi Minh en Hanoi zijn zelfs goede westerse (franse) ziekenhuizen
Toen mijn vrouw zwanger was, zijn we zelfs naar Bolivia gweest (niet naar malaria gebieden, maar wel hoogvlakte).
Daar was het veel minder toeristsich en "ruiger".

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
(zie ook mijn topic)

Veel plezier !!!!!
Het is echt super leuk om met kindje(s) rond te reizen in Vietnam
12 jaar geleden
·
#8607
Hey Surf, en anderen,

Ik ben wel heel beniewd naar jouw verhaal!! blog of reisverslag ergens?

Wij hebben net ons ticket geboekt en vliegen in juli 2012 naar Bangkok en met terugvlucht via Hanoi , We hebben voor een maand geboekt.

tips ivm met leuke slaapadresjes, uitstapjes? tips?

Nog een ander vraagjes:
Is er mogelijkheid om ergens kamers te huren met een deur tussen? (hadden we ooit in koh Samui maar staat niet op ons programma :-) want zo af en toe eens wat prive lijkt me leuk!

hoe zouden jullie de overgang van bangkok naar vietnam maken? direct per vlucht of toch nog eventjes thailand induiken?

Bedankt!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!