1. Inge
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. woensdag 03 april 2019
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo allemaal!

Wij zijn aan het dromen om begin 2020 (half januari/februari/maart) een week of acht met onze dochter van dan net 4 (net voordat ze naar school gaat...) en zoontje van 21 maanden naar Australie te gaan met de camper. We hebben al best veel gereisd (vooral voordat de kindjes er waren), maar Australie is groot en al die verschillende klimaten.... Dus zou het fijn zijn wat ervaringen te horen over oa de route, om als eerste te kunnen bepalen welke periode we precies willen gaan en grofweg welke route. Daar komen de vragen...

- Is Adelaide - Melbourne (via GOR) - Sydney - Brisbane (&evt iets hoger) te doen in een week of acht? Klopt het dat de route Sydney-Brisbane niet zo interessant is?
Maakt het nog veel uit of we begin januari vertrekken of pas begin februari?
- Een andere optie is om te vliegen op Sydney, na een paar dagen vliegen naar Adelaide en daar camper op te halen om via Melbourne naar Brisbanete rijden. Hoe klinkt dit?
- En ehhhh... Tasmanië staat ook op het wensenlijstje.... Hoeveel tijd zouden jullie hiervoor uittrekken en past dit in de route qua tijdsplanning?
- Ik begrijp dat Cairns niet aan te raden is in deze periode qua weer. Hoe zit dat voor de Whitsunday islands en Fraser island?
- Is Fraser island aan te raden met dreumes en kleuter?
- En als laatste een niet-route vraag: heeft iemand nog tips voor een camperverhuur bedrijf?

Zou super zijn als jullie willen meedenken? Alle beetjes info zijn welkom!

Groetjes,
Inge
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Zie ook de reacties op Facebook:
Verwijzing
 1. https://www.facebook.com/VerreReizenMetKinderen/
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn vorig jaar in april met de kinderen 3 en 4 van Sydney via Melbourne, great ocean Road en brokenhill naar adelaide gereden. Bij Sydney vonden wij manly een hele fijne plek, mooi strand relaxte sfeer. We verbleven daar in een hostel. Daarna de camper gepakt en op reis gegaan. Er zijn vele free campsides en goedkope kampeerplekken in Natural parks, vaak met toilet en plekken Om kampvuur te maken. De kinderen vonden dat fantastisch! Op deze plekken zijn ook vaak Kangaroos. Bij adelaide is kangaroo Island, daar hebben we behalve vele Kangaroos ook wilde koala’s gezien. Het camperverhuurbedrijf zou ik eventueel nog voor je kunnen opzoeken. We hadden in elk geval een fijne ruime camper, schoon en ik vond het chill dat we niet steeds de eetplek om hoefden te bouwen tot slaapplek. Veel plezier met de voorbereiding!

Ps. Ondanks dat de zomer al voorbij was, waren er veel bosbranden en moesten we soms omrijden. Ik weet niet hoe het met de temperatuur en de bosbranden is als je eerder gaat. ( omleidingen staan goed aangegeven, T voelde nooit beangstigend hoor)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi Aniek,

Bedankt voor je reactie! Klinkt heerlijk ...
We denken er nu over om het te houden bij Sydney Melbourne GOR Adelaide en niet hoger naar Brisbane te gaan. De periode wordt waarschijnlijk half januari tot eind maart. Hebben jullie wellicht ervaringen gehoord over mensen die ook naar Tasmanië zijn gegaan? Dat is ook nog een optie namelijk.
En zou super zijn als je een tip voor een camperverhuurde hebt! Sliepen jullie kindjes bovenin? Ik vraag me af of ze er dan niet uit kukelen?

Voorpret is alleen al leuk!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!