donderdag 13 januari 2022
  4 Replies
  1.8K Visits
  Subscribe
Tot nu toe heb ik voor de reizen die we hebben gemaakt zelf vluchten en verblijf geregeld. Is het aan te raden om voor komende zomer wel bij een reisorganisatie te boeken, zodat we nog geld terug kunnen krijgen of kunnen omboeken als covid roet in het eten gooit?
Waardeer dit bericht:
2 jaar geleden
·
#30190
Ik begrijp je vraag! Het is een afweging die je zelf moet maken. Je reis laten organiseren betekent dat er altijd een organisatie is die je helpt bij het oplossen van problemen als die zich voordoen. Voor vertrek, of tijdens de reis. Nu door corona de kans op problemen groter is, is het ook aantrekkelijker om bij een reisorganisatie te boeken.
Ik zag op de website van de consumentenbond een artikel over je rechten bij de annulering van een reis door corona. Daarin lees je vrij complete informatie. Ik lees bijvoorbeeld dat als het land waarheen je reis gaat ineens een quarantaine maatregel invoert, je het recht hebt om je pakketreis kosteloos te annuleren. Dat gaat meestal niet op als je zelf tickets en verblijf hebt geboekt, alleen als je dure flexibele tickets koopt.
Een goede tip: betaal je tickets of je reis met de creditcard. Bij de meeste creditcards geldt de charge-back-regeling: dat je je geld kunt terugeisen als een dienst niet is geleverd.
In 2020 moest ik echt superlang wachten tot ik m'n geld terugkreeg van het boekingskantoor waar ik m'n tickets had geboekt. Ik denk dat boeken direct bij de maatschappij zelf, ook al minder risicovol is.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

2 jaar geleden
·
#30193
Tsja. De mensen die bij D-reizen boekten wachten nog steeds op hun geld. Zelf regelen, betalen met een goede creditcard. Ik had mijn geld 8 dagen nadat we eigenlijk hadden moeten vliegen in 2020 terug van Qatar, maar anders had AMEX wel geholpen.
2 jaar geleden
·
#30194
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb offertes opgevraagd van reisbureaus, maar naast dat dit veel duurder uit zou pakken dan als ik het zelf zou organiseren, heb ik gemerkt dat ik het zelf verdiepen in een land en alles organiseren ook helemaal niet kan en wil loslaten.
2 jaar geleden
·
#30195
Da's dus ook wel een dingetje. Reis organiseren draagt zeer bij aan de voorpret.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!