zondag 15 september 2013
  7 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,
Na een fantastische zomervakantie in Costa Rica overwegen wij nu voor de volgende zomervakantie Myanmar. We hebben al tickets naar Bangkok gekocht (dus het wordt sowieso Thailand) en we kijken nu naar de verdere vluchten. Air Asia vliegt van Bangkok op Yangon en Mandalay. Nu zijn de binnenlandse vluchten die wij in Myanmar overwegen veel goedkoper vanaf Mandalay dan vanaf Yangon. Hamvraag wordt dan: kunnen we Yangon overslaan of missen we dan echt iets?

Groetjes,
Denise
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14161
dank je, Denise.
gr Ilse
10 jaar geleden
·
#14160
In het overzicht met de tijden/data staan de prijzen pp. In de booking summary aan de rechterkant zie je de prijs voor alle personen bij elkaar opgeteld.
10 jaar geleden
·
#14159
zijn prijzen die volgen na invullen traject, datum en personen, de prijzen per persoon?
of voor alle oersonen.
vlucht bangkok naar chiang mai, spuugt 35 euro uit.
op volgend scherm vul je dan persoonsgegevens in.....

wie weet dat?
gr Ilse
10 jaar geleden
·
#14158
Dank je wel Lianne! Precies toen jij je reactie schreef, boekte ik een vlucht van Bangkok naar Yangon met Air Asia. Die hebben nu namelijk BIG SALE voor vluchten t/m 5 augustus. Super tip die ik vanmiddag hier op het forum las. Terug vliegen we idd vanaf Mandalay. We hebben 2 weken de tijd en nog genoeg tijd om een mooie route samen te stellen. De maatschappij die jij noemt, kende ik nog niet! Ik ga het bekijken.
10 jaar geleden
·
#14157
Dag Denise,

Ik heb ook gedacht om Yangon over te slaan, omdat dat me het minst interessant leek. Uiteindelijk zijn wij ook vanaf Yangon binnen gekomen en vanuit Mandalay weer het land uit gegaan.
De Schwedagon Paya is idd een van de prachtigste tempels van heel Birma. Groots door de afmetingen, en er hangt een hele bijzondere sfeer. Het is de 5$ entree pp dubbel en dwars waard. Wij wachtten hier tot het donker werd en alle lampjes en kaarsjes aan gingen. En hoewel we daar een mega moussonbui hadden was het in 1 woord grandioos! Ik had het achteraf niet willen missen.

Je kunt goedkopere binnenlandse vluchten doen met Golden Myanmar, een nieuwe lowbudget maatschappij. Houdt hun site goed in de gaten, er worden steeds trajecten toegevoegd. Vooral het traject Yangon-Mandalay is heel goedkoop voor 40-45$ pp kan je er mee vliegen. Ze hebben ook een facebook pagina.
De andere vluchten zijn idd aan de prijs, wij deden alleen Yangon-Heho (voor Inle meer) en die was iets van 107$ pp (slik!) . Wij reisden met 3 personen en daarom was die auto met chauffeur ook veel te duur voor ons. Wel ben ik nog steeds enthousiast over de bustrajecten. Heel goedkoop en comfortabel.
Je zou kunnen overwegen om een combi tussen vliegen en bussen te doen.
10 jaar geleden
·
#14156
Dank je wel Karoline voor je uitgebreide antwoord. Wij kiezen voor het comfort van vliegen tov reizen over de weg. Ik denk dat we heen op Yangon en terug vanuit Mandalay gaan vliegen. Missen we Yangon iig niet!
10 jaar geleden
·
#14155
Hey Denise

Eest en vooral is Myanmar een practig land om te doen met kinderen (wij deden als onderdeel van onze lange reis). Yangon overslaan zou ik persoonlijk niet doen. De shwedagon pagoda vonden wij persoonlijk één mooiste dingen to see in Myanmar.
Waarom binnenlandse vluchten nemen? Wegens tijd tekort?
Toen ik onze reis aan het voorbereiden was begon ik eens al die binnenlandse vluchten te berekenen (2volw, 2 kinderen + 1 baby). Toen ik alles uitrekende kwam dat bijna even duur als dat we een auto zouden huren met driver.
Uiteindelijk zijn we dan zo (auto huren met driver) 4 weken rondgetrokken in Mynanmar. En wij zouden het zo opnieuw doen.
Voordelen waren:
-je ziet zeer veel van het binnelland,
- je kunt overal stoppen waar je wilt onderweg
-je leert de cultuur en gewoonten kennen,
-je komt soms op plaatsen waar bijna geen toeristen komen, chauffeur regelde de overnachtingen (en geloof me in land waar dat het toerisme hoger ligt dan het logiesaanbod is dit een luxe!)

nadelen waren dan weer
- duur (maar in vergelijking met binnenlandse vluchten valt dit in het niets)
- soms het gevoel dat je je zelfstandigheid kwijt bent ( maar aangezien we voor een tijdje onderweg waren en Myanmar dus maar een onderdeel vna onze reis was.Konden wij ons daar gemakkelijk overzetten)

Je kunt anders ook overwegen om de 2 te combineren.

groetjes
Karoline
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!