dinsdag 31 juli 2018
  5 Replies
  2.1K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij gaan met onze 2 dochters (4 en 2 jaar) in okt/nov 4,5 week naar Nieuw Zeeland. We gaan alleen naar het Zuidereiland en reizen met een camper van Apollo.
We overnachten in: Christchurch-Kaikoura-Blenheim-Abel Tasman-Punakaiki-Franz Josef-Wanaka-Queenstown-Te Anau-Invercargill-Kaka Point-Dunedin-Mount Cook-Lake Tekapo-Akaroa en verblijven veelal op Top 10 campings.

Weet iemand hoe het met de Wi-Fi is in NZ? Sommige campings hebben wel Wi-Fi maar we hebben ook iets gelezen over een pocket Wi-Fi of een lokale simkaart kopen. Heeft iemand ervaring hiermee?

Alvast heel erg bedankt.

Groetjes Patricia
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27803
Wij kregen (gratis) een navigatiesysteem met 1GB WiFi bij de camper. Niet om gevraagd, maar het was nieuw in 2017. We hadden wel een Camper van Britz.
We stonden ook op veel Top10 campings-> heb je al een kortingskaart?

Voor ons was het goed genoeg om campings te zoeken op de navigatie want daar stond campermate op. En ook om Polarsteps bij te houden. Wel langzaam soms. Het verschilt per Top10 camping hoeveel MB gratis WiFi je krijgt.
5 jaar geleden
·
#27804
Dank voor je berichtje.

We hebben inderdaad een Top 10 card. Ik ga even kijken of Apollo ook navigatie met WiFi heeft. Kon je daar dan met meerdere apparaten gebruik van maken?
5 jaar geleden
·
#27805
Over een navigatie systeem zou ik me geen zorgen maken. Op lange routes in NZ vind ik het lekkerder gewoon een papieren kaart op schoot te hebben (als bijrijder ;-), maar dat is persoonlijk natuurlijk. Op de route die jullie rijden is er meestal maar een weg (of misschien 2) om te volgen. Als er op de kaart maar een weg staat vermeldt, dan is dat ook vaak zo ;-). De kaart die wij ooit van de verhuur kregen (erg simpel) was meer dan genoeg, maar mogelijk dat dat tegenwoordig zo wie so al een GPS is. Rondom een grotere stad als Christchurch of zo kan GPS eventueel handig zijn wanneer je een specifieke straat zoekt, maar is geen 'must'.

Wifi, is over het algemeen goed te krijgen, al zijn er nog genoeg plekken waar geen bereik is (mn onderweg en op het Zuid Eiland aangezien het minder dicht bevolkt is). Op sommige plekken is het gratis, op andere zul je moeten betalen. Wij wonen hier en gebruiken de data van ons abonnement op onze telefoon indien nodig als we reizen of die van het onderkomen.

Het is een mooie route de jullie gaan doen, geniet ervan. Mocht je toch nog in Wellington komen, dan staat de koffie hier klaar :-)
5 jaar geleden
·
#27806
WiFi op de navigatie kan met meerdere personen ja. Het was soms wel langzaam hoor.
Was toeval/geluk dat we die kregen want we waren van plan met de routekaart te gaan. We hebben er ook niet extra voor betaald.
5 jaar geleden
·
#27807
Dank voor jullie berichtjes en dank voor de uitnodiging ☺. We hebben bewust voor 1 eiland gekozen om het iets rustiger te maken. Nu blijven we ook een paar keer 3 nachten op 1 plek. Hopelijk kunnen we het Noordereiland ook nog eens bezoeken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!