maandag 08 november 2010
  9 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Wie heeft er ervaring met de youpa-la quicksmart buggy?

We zitten erover na te denken deze aan te schaffen
maar twijfelen over de kwaliteit. Wij gaan naar Thailand en is hij daar goed genoeg voor?

Wie o wie kan ons verder helpen?
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8186
Sanne, Het helpt als je er bijzet voor wie het is en wanneer je het wilt gebruiken. Als ik die kleine wieltjes zie, dan zie ik vooral veel ellende voor me. De stoepen in Azië vallen vaak wat tegen ;-) .
13 jaar geleden
·
#8187
Hallo Hans dank voor de tip.

De buggy is bedoeld voor mijn dochter van dan 20 maanden. Wij gaan in februari 3 weken naar Thailand en zijn niet echt van die mensen die alleen maar op 1 plek blijven zitten. Dus we zullen toch een aantal malen verkassen. Nu heb ik wat naslag werk gedaan en kwam ik uit bij deze lichtgewicht buggy die je helemaal kan in/opklappen en in een rugzak verder kan vervoeren. Lijkt mij heel erg makkelijk qua reizen, lekker klein, licht en makkelijk te vervoeren. Maar is hij wel bestand tegen ruig terrein? Geen idee dus graag jullie ervaringen?
13 jaar geleden
·
#8188
Wij hebben een Quinny Zap meegenomen naar Bali, naast een rugdrager voor de kleinste. Ging wel ok, maar een buggy is niet ideaal in Azie... Hobbeldebobbel...
13 jaar geleden
·
#8189
Wij hadden een Maclaren Quest buggy mee en een heupdrager (Hippychick). De buggy gebruikten wij voornamelijk op het vliegveld, dan sliep onze oudste van 5 in de buggy en onze jongste van toen 2 (bijna 3) zat dan op de heupdrager. En tijdens een wandeling door Bangkok vonden wij het ook handig voor onze oudste die na een tijdje wandelen wel erg moe werd. De jongste ging dan weer op de heupdrager en de oudste kon lekker zitten in de buggy
(het loopt wel niet handig met al die hoge stoepjes, enz., maar toch is het dan fijn om er eentje bij je te hebben).

Maar, ik begrijp dat jullie 1 kindje van 20 maanden hebben, dus als je een gewone buggy hebt, zou ik die meenemen en een opvouwbare rugdrager of heupdrager voor op de plaatsen waar je niet met een buggy kan komen (ik zou er in elk geval geen speciale lichtgewicht buggy voor aanschaffen).

Succes!!
13 jaar geleden
·
#8190
Dank je wel Klavertje voor je input.
Heb besloten hem niet aan te schaffen. Wij hebben zelf een Deuter rugdrager waar we heel erg tevreden over zijn en al veel hebben gebruikt. Ben alleen aan het twijffelen want het is weer zo'n groot ding om mee te nemen naast de rest van de bagage en een buggy! Maar het is echt wel ideaal dat we haar dan op onze rug kunnen dragen. Nou heb ik al zitten kijken naar een Patapum of iets soortsgelijks maar dan zou ik het alleen aanschaffen voor deze reis?? En dat is toch weer een behoorlijk bedrag en tweedehands zijn ze bijna niet te krijgen. Heb jij hier ervaring mee of zeg je neem toch lekker die grote goede draagrugzak mee??
13 jaar geleden
·
#8191
hallo sanne,

Ik vond een degelijke buggy onmisbaar voor het middagslaapje als je lekker op pad bent. De lichtgewicht buggys hebben meestal geen goede slaapstand. Zeker met de hitte en met een ander ritme sliep mijn zoontje op verschillende tijden. Mijn zoontje was destijds 22 maanden en naast het dutje was het ook een uitkomst bij het tafelen (lekker mee aan tafel, maar wel vast zodat de borden/drankjes op tafel bleven staan en meneertje niet makkelijk kon ontsnappen en wij ook fatsoenlijk een hapje konden nemen ;-)
Met alleen een rugdrager zal dat lastiger zijn. Ga je voor de intensieve lange wandelingen over onverharde wegen/jungle e.d. dan is zo'n rugdrager wel super natuurlijk. Verder vond ik het geen probleem met de buggy (quinny zapp) over de bijzondere stoepjes van thailand. Ik had een sarong mee voor lange wandelingen en zou de grote drager thuislaten. (zelfs nu de jongeman 4 is en we afgelopen zomer door de jungle van guatemala liepen....paste het prima).

Heerlijk vooruitzicht in iedergeval dat je lekker op reis gaat!
13 jaar geleden
·
#8192
Hoi Sanne,

Ik zou zelf niet kiezen voor de grote rugdrager en de buggy. Wel zou ik ervoor kiezen om een opvouwbare rugdrager en een buggy mee te nemen. Wij hebben onze Papatum gekocht via Ebay (zie verder in dit forum voor de rest van de info), via dit forum lazen we deze tip. Maar ons heupzitje beviel zo goed de afgelopen vakantie, dat de Papatum ongebruikt is gebleven. Misschien dat we 'm de volgende vakantie wel zullen gebruiken, want het is een handig ding en het neemt weinig plaats in. Anders proberen jullie het toch tijdens een weekend weg in NL, om te kijken hoe het gaat als jullie de buggy en jullie eigen Deuter rugdrager meenemen? Misschien valt het mee en dan hebben jullie wel jullie eigen vertrouwde drager bij je! En anders heb je nog tijd genoeg om een Papatum aan te schaffen (via Ebay ofzo).

Succes met jullie beslissing!

Groetjes, Diana
13 jaar geleden
·
#8193
Nou ik heb een ergo baby carrier weten te vinden op Marktplaats. Wat een super ding. Al een paar keer gebruikt om de hond uit te laten maar het bevalt mij veel beter dan de grote rugdrager. Je hebt veel meer bewegingsvrijheid dan met de Deuter. En Lize vindt het ook allemaal prima. Maar ja daar hebben wij ook een makkelijk aan wat dat betreft. Dus opgelost. We nemen mee: een buggy en de ergo carrier

Bedankt voor de feedback.

gr. Sanne
13 jaar geleden
·
#8194
Hoi hoi, ja wat een probeleem he?ik denk dat je het goed doet zo, zal je wel bevallen.

Ik heb ervaring met zowel buggy's als de patapum. Ik ben echt blij geweest met beide.

Ik had een buggy (prenatal eigen merk) mee naar Cuba (kinderhoofdjes steentjes, hij was toen nieuw; ([i:3r783mi0]heerlijk voor dutjes als we eruit wilden maar onze zoon (1 jaar toen) een dutje moest doen en als vrachtwagentje)[/i:3r783mi0].

Ik had en 2 mee naar Mexico; dan hadden beide kindjes een eigen karretje.

En vorig jaar naar Azie en Australie hadden we weer 1 mee (die ook al was meegeweest naar Cuba en Mexico, nog steeds een top ding) en hij leeft nog en gaat ws deze zomer ook mee naar Azie. Ik vind het fijn dat ze uit kunnen rusten; ook al kijken Aziaten wel raar als, een in hun ogen groot kind, zit te zitten; zij hebben meer met dragen. voor die A&A reis had ik ook een patapum gekocht, en daar konden ze allebei in; ook mijn zoon van bijna 4,5 jaar (toen 17 kilo schat ik) nog!! zal de Ergo ook wel oke zijn!!

succes met oefenen
groetjes Marjan
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!