vrijdag 19 januari 2018
  37 Replies
  7.2K Visits
  Subscribe
We willen graag naar Azië in de zomervakantie. Helaas zijn we nog geen leuke aanbieding tegen gekomen.

Wel goedkope tickets met Scoot vanaf Berlijn. Voor de bagage, eten en drinken moet er bijbetaald worden. Alsnog scheelt het ons enorm veel geld met andere maatschappijen. Uiteraard hebben we de reviews online gecheckt. Toch zijn we benieuwd of iemand hier ervaring heeft met deze vliegtuigmaatschappij?
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26114
Geen ervaring maar we zien idd hele leuke aanbiedingen. Ook naar bijv. Australië...
6 jaar geleden
·
#26115
De eerste reviews die ik hier lees, zijn niet denderend... moet zeggen dat ik nog niet heb gekeken hoe de reviews zijn bij andere airlines (kan zijn dat iedereen hier klaagt...).
http://www.airlinequality.com/airline-reviews/scoot/
6 jaar geleden
·
#26116
Mmm, weet niet of je veel aan bovenstaande hebt... Als je de reviews leest van Emirates... die zijn ook bagger...
6 jaar geleden
·
#26117
Ik kwam uit op dezelfde review site. Ik had het idee dat het meer een klaag website is. Ik kwam nl weinig positiefs tegen. Later heb ik ook nog wat reviews gevonden op Tripadvisor. Daardoor hebben we nu wel een beter beeld. En zouden het wel aandurven als er een aanbieding voorbij komt.
6 jaar geleden
·
#26118
Gezien de prijzen denk ik dat ik -als we gaan deze zomer- voor Scoot ga kiezen.
We hebben al eerder met Ryan Air, WoW Air en Ukraine Airlines gevlogen en vinden het voor het geld dat je betaalt wel prima.

Retourtje Berlijn- Singapore voor € 336 pp (geen kinderkorting bij Scoot), dikke prima toch?!
Alleen handbagage, maar zo reizen wij ook, anders € 43 per extra tas en geen warme maaltijd, maar voor € 35 pp per vlucht bij te boeken. Voor dat geld nemen we zelf wel een broodje oid mee op de heenreis en de terugvlucht is 's nachts.

Treintickets zijn ook goed te doen, zo lijkt het nu althans, want de tarieven voor augustus zijn helaas nog niet beschikbaar. In Berlijn is vast wel een betaalbare overnachtingsplek te vinden voor de heenreis (want dagvlucht).
6 jaar geleden
·
#26119
Op welke data heb jij die prijs gevonden, Roanvi? Ik kwam vanochtend uit op ruim €500 pp. Vorige week had ik een ticketprijs van €345, dus dat scheelt erg veel geld.
6 jaar geleden
·
#26120
8 juli - 3 augustus (5 augustus terug is iets onder de € 400 pp, maar dus wel twee dagen extra....)
6 jaar geleden
·
#26121
We hebben de gok gewaagd en gaan vliegen met Scoot
6 jaar geleden
·
#26122
Super! Ik hoor graag hoe het is geweest!
Ik had ook nog gekeken, evt voor volgend jaar dan.... en ik was er al achter dat je het goedkoopst vanuit Dusseldorf naar Berlijn vliegt met eurowings, €60 pp. Ik zou dan wel een dagje eerder plannen omdat onze laatste vlucht met eurowings toen geannuleerd was zou ik niet het risico durven lopen dat ik weer een geannuleerde vlucht zou hebben, dat is toen overigens keurig opgelost hoor dus verder geen kwaad woord over eurowings.
6 jaar geleden
·
#26123
Haha, je persoonlijke airline tester staat weer paraat! ;-) Vorig jaar UIA, nu dan Scoot

Ik zat eigenlijk meer aan de trein te denken en dan een dag eerder (want vlucht is om 9.30u). Dat maakt qua reistijd weinig uit (inchecken, boarden etc). 7 juli voor ons drieën is het 80 Euro, terug kan ik nog niet zien. Maar...bedankt voor de tip!

Als iemand een goede optie weet om de auto op Berlijn TIX airport kwijt te kunnen hoor ik dat ook graag! Op de site staat Dat het zo'n 140 Euro per week is, maar er zal daar ook vast een slimmerik zijn bedrijf hebben die goedkoper is....
6 jaar geleden
·
#26124
Oh maar die trein is ook wel een koopje zeg!
En ik hoor natuurlijk weer heel graag hoe jullie ervaringen zijn geweest met scoot :)
Het is trouwens een dochteronderneming van Singaporeairlines en voorheen was scoot tigerair.
6 jaar geleden
·
#26125
De boefjes van Scoot hebben er wel € 42 'processing fee' aan toegevoegd zag ik later... . (niet dat ik het daarvoor zou laten, maar het verraste me) We hebben enkel nog een tas bijgeboekt, want we nemen nog het readybed mee voor zoontje. Misschien vonden ze dat te weinig?!

De trein valt mij ook niet tegen qua prijs. Is natuurlijk wel enkele reis en onze smurf is pas 5 dus die reist nog gunstig mee, maar dan nog!
6 jaar geleden
·
#26126
Heb je met je creditcard betaald?? Ik zie de laatste tijd steeds vaker dat je bij het kopen van je tickets een verzekering kan afsluiten van rond de 40 euro. Nee, willen we niet...

Vervolgens heb je keuze hoe je wilt betalen en daar komt aap uit de mouw: je kan met creditcard betalen (zodat je tickets via die maatschappij verzekerd zijn) maar dan geldt er wel een toeslag voor betalen met creditcard, kosten: rond de 40 euro!!
6 jaar geleden
·
#26127
Ah, dan zal dat het zijn! Heb inderdaad met creditcard betaald, maar verzekeren heb ik niet gezien. Misschien ergens een vinkje gemist. Inderdaad willen we geen verzekering.... . Enfin, het kwaad is geschied, maar dan is de volgende boeker bij Scoot gewaarschuwd even extra op te letten.
6 jaar geleden
·
#26128
We hebben de gok gewaagd en gaan vliegen met Scoot


Wat leuk! Jullie hebben dus een mooie reis in het vooruitzicht. Voor onze data kwam ik die scherpe prijs niet meer tegen, helaas. Uiteindelijk vliegen we nu met Qatar Airways voor iets minder dan €2600 naar Kuala Lumpur. Dus nu kunnen we verder gaan plannen. Ik ben wel echt benieuwd naar jullie ervaring met Scoot.

Ik had wel al gekeken naar parkeren bij TXL. Ik vind €140 per week echt aan de dure kant. Ik weet niet of ik de URL mag plaatsen? Maar ik kwam het volgende tegen: https://www.flughafen-berlin-parkplatz.de/en/prices.html. Ik heb nog geen reviews gecheckt, maar wie weet is het iets voor jullie.
6 jaar geleden
·
#26129
Url plaatsen mag hier gewoon, dank je wel! Dat is wel betaalbaar. We denken nog even verder of we trein pakken of zelf gaan rijden.

Mooie prijs voor zes personen! Nu lekker plannen
6 jaar geleden
·
#26130
Super! Ik hoor graag hoe het is geweest!
Ik had ook nog gekeken, evt voor volgend jaar dan.... en ik was er al achter dat je het goedkoopst vanuit Dusseldorf naar Berlijn vliegt met eurowings, €60 pp. Ik zou dan wel een dagje eerder plannen omdat onze laatste vlucht met eurowings toen geannuleerd was zou ik niet het risico durven lopen dat ik weer een geannuleerde vlucht zou hebben, dat is toen overigens keurig opgelost hoor dus verder geen kwaad woord over eurowings.


Ik heb gekeken naar vliegtickets (Brussel was ook nog interessant), maar toch gekozen voor de trein: heen eerste klas (verschil met tweede klas + stoelreservering was nihil) en terug tweede klas plus stoelreservering. Heb voor de terugreis zo'n 3 uur aangehouden tussen landen en vertrek vanaf Berlijn centraal. Neem aan dat we dat wel gaan redden.
Zo'n 180 euro totaal. Heb een hotelletje gezien voor € 55 + € 14 taxi naar luchthaven. In totaal dus nog steeds ruim onder de prijs voor de tickets die we destijds voorbij zagen komen.

Heb gisteren de tickets nog opgezocht die wij geboekt hebben bij Scoot, nu zouden we al ruim € 500 meer kwijt zijn!!
6 jaar geleden
·
#26131
Ja voor dat geld zou ik ook met de trein gaan hoor, is ook wel weer leuk qua reizen.
Ik heb ook nog eens gekeken naar wat onze tickets nu zouden kosten, daar wordt je niet vrolijk van alhoewel? Wij betaalde vanuit Londen naar Denpasar €480 pp dat is nu inmiddels al €630 pp geworden en vanuit Nederland, België of Duitsland sla je gewoon stijl achterover van de prijzen..... wat ben ik blij dat we die tickets al hebben zeg!
6 jaar geleden
·
#26132
Plus voor dat geld staan we ook op een treinstation bij ons in de buurt en niet nog ergens op een luchthaven vanwaar je toch ook weer naar huis moet komen. Ik ben blij met deze oplossing! De volgende knoop die doorgehakt is, er moeten er nog vele volgen, kom niet echt lekker uit mijn route.... .

Plus € 600 voor jullie dus ook! Zo fijn dat het geregeld is he?!

Ik vraag me dan wel af wat de mensen die een paar weken eerder hebben geboekt betaald hebben. Kan nooit heel veel minder zijn dan wij betaald hebben (+/- € 350 pp), maar toch! (normaal houd ik het in de gaten, maar dit jaar liep het allemaal anders)
6 jaar geleden
·
#26133
Ik geloof niet dat er mensen zijn dien minder betaald hebben dan wij :) een paar weken eerder had ik dezelfde tickets kunnen boeken voor €100 in totaal minder maar lager heb ik ze echt niet gezien naar Denpasar.

Ik ben ook echt super blij met deze tickets! En de kids ook :)
De oudste wordt dit jaar 18 dus die mocht een bestemming kiezen voor zijn laatste verplichte vakantie met ons en hij koos voor Bali, de jongste vond dat niet eerlijk omdat ze al een paar jaar naar Londen op vakantie wil
(Dat is natuurlijk niet helemaal ons ding) dus nu plakken we er 2 nachten Londen achteraan en is iedereen tevreden.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!