vrijdag 19 januari 2018
  37 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
We willen graag naar Azië in de zomervakantie. Helaas zijn we nog geen leuke aanbieding tegen gekomen.

Wel goedkope tickets met Scoot vanaf Berlijn. Voor de bagage, eten en drinken moet er bijbetaald worden. Alsnog scheelt het ons enorm veel geld met andere maatschappijen. Uiteraard hebben we de reviews online gecheckt. Toch zijn we benieuwd of iemand hier ervaring heeft met deze vliegtuigmaatschappij?
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#26150
Duimpje
5 jaar geleden
·
#26149
Volgens mij zijn wij het helemaal eens hoor dhans! (zie ook de knipoog)

Als het rekenvoorbeeld van deze week op ons van toepassing zou zijn, zou ik er ook beslist niet voor kiezen om via Berlijn te reizen. Inderdaad goed kijken naar alle bijkomende kosten (en uren) als je kiest voor een andere luchthaven.
5 jaar geleden
·
#26148
Als je de tickets volgt dan herken je de 'koopjes'.
Precies!


Eens. Ik zou voor 2400 euro minder ook via Londen reizen. Maar niet voor 200.

@Dhans, Dus zeg maar wat je vindt Dhans, goede keuze of niet?! ;-)

We hadden ook met de auto kunnen gaan en geloof het of niet het kan goedkoper dan de 2e hands Dacia ;-) . Ik rijd auto van de zaak incl. tankpas Europa, dus hier geen extra kosten.


@RoAnVi Als je er gelukkig mee bent, is elke keuze die je maakt de goede. Ik zou ook best willen dat mijn werkgever mijn auto en benzine betaalt, maar daar heb ik de foute keuze gemaakt.

Nogmaals; vergelijken doe je op het moment dat je boekt (wilt boeken). Maar ben wel eerlijk naar jezelf en vergelijk de integrale verschillen. In mijn zeer actuele voorbeeld van eergisteren (2 volwassenen, twee kinderen) was dat verschil maar 100 euro. Of als je jezelf echt afkneep ongeveer 350. Zeg het maar wat je dan doet.
5 jaar geleden
·
#26147
Als je de tickets volgt dan herken je de 'koopjes'.

Precies!
5 jaar geleden
·
#26146
@Dhans, ik heb alle kosten in dit draadje al genoemd, maar nu dan even op een rijtje is wel zo prettig!

Allereerst wil ik even kwijt dat wij pas boekten in januari, dat is al 'niet eerlijk' vergelijken met de ticketprijzen die je nu al kan zien of binnenkort vrij gaan komen voor zomer 2019. Dus ter referentie: de andere prijzen die ik toen had voor retour Singapore en/of KL waren zo'n 750-800 pp voor opties die wij acceptabel vonden en ik heb zeer flexibel gekeken - ook retour Bangkok en door met AirAsia e.d. en anders was ik natuurlijk ook niet in Berlijn uitgekomen met zoeken. :-)

Zoals wij het deden - 2volw + 1kind van 5jr:

Vliegen met Scoot 336 pp + 43 voor 1x ruimbagage - € 1051
Directe vluchten op - voor ons - hele fijne tijden (lees: geen jetlag)

Trein NS Int. retour Roosendaal - Berlijn HBh, incl. stoelreserveringen - € 180 (had zo'n 20 euro goedkoper gekund als ik de heenreis eerder geboekt had of had gekozen voor minder interessante tijden met een kleuter). Familie heeft ons gebracht naar en afgehaald op station R'daal.

Hotel Berlijn - € 55

Alle OV in Berlijn - € 16,80 (3x enkele reis voor 2 volw.)

Eten/Drinken - Wij kochten drinken en broodjes voor de volgende dag gewoon bij de Aldi (net als thuis dus eigenlijk) en we aten 's avonds een Turkse Pizza + ijsje na. Niets bijzonders dus, zou dat laatste € 15/20 totaal gekost hebben!? Thuis hadden we ook moeten eten, dus laat dat zo'n € 10 duurder zijn geweest dan thuis koken, het zij zo bovendien nemen we thuis ook weleens iets van de afhaal. In de trein hadden we eigen koek en zopie mee. Eten/Drinken kan op onze manier eigenlijk buiten beschouwing worden gelaten.

Dus zo'n € 1300 totaal voor ons drieën retour Roosendaal - Singapore. Ik vind dat nogal een verschil met de € 2250-2400 die we anders kwijt zouden zijn geweest en ook dat is niet eerlijk, want dan hadden we ook nog naar de betreffende luchthaven gemoeten. Ja, het is zeker vakantie, helemaal waar, maar op deze manier konden we dit jaar toch wel ipv helemaal niet op reis. Dus zeg maar wat je vindt Dhans, goede keuze of niet?! ;-)

We hadden ook met de auto kunnen gaan en geloof het of niet het kan goedkoper dan de 2e hands Dacia ;-) . Ik rijd auto van de zaak incl. tankpas Europa, dus hier geen extra kosten. Dan hadden we deze ergens gratis geparkeerd en het laatste stukje met OV gereisd. We hebben gekozen voor het gemak van ons te laten rijden.

Het is niet dat ik zeg dat je dit zeker moet doen. Het is logischer wijs niet altijd de beste optie, ook niet voor ons en verre van ideaal. Wij hebben het dit jaar alleen wel zo gedaan en ik wilde onze manier en ervaring delen, wellicht heeft iemand er wat aan. En nogmaals, deze € 1000 -in ons gezin toch wel een bedrag- besparen op de heen- en terugreis was voor ons dit jaar nodig om überhaupt te kunnen reizen (en ons nichtje bezoeken), tja...dan maar zo! Toch?!
5 jaar geleden
·
#26145
Als je de tickets volgt dan herken je de 'koopjes'.

En het kan wel degelijk de moeite waard zijn.Wij zijn afgelopen zomer naar Australië gegaan voor ongeveer 690 euro pp. Vanuit NL was het minimaal 1250 euro pp want die tickets hield ik ook in de gaten (net als vertrek vanaf Dusseldorf). Die 690 euro is incl retourticket Londen en dan had ik de duurdere optie omdat we alleen op een bepaalde tijd konden vliegen ivm vliegen op laatste schooldag.

Je bent wel langer onderweg maar vanaf Londen scheelde het met vliegen vanuit NL geloof ik 4-5 uur. De vlucht naar Londen en daar wachten vonden we prima.

Met Scoot zag ik ook goede prijzen naar Australië, ook vanaf Athene maar daar was het ticket NL Athene bijna net zo duur en werd het verschil te klein voor het gedoe en evt risico dat je de vlucht niet haalt.

Vorig jaar waren we naar Australië voor 950 euro pp, dat is inclusief alle vluchten (in totaal 5 tickets). We vlogen toen via Singapore en Bali en hadden in Australië 2 binnenlandse vluchten.
5 jaar geleden
·
#26144
Met kinderen onder de 12 kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van railrunner optie.


Klopt. Kinderen zelfs helemaal gratis, maar dan moeten ze wel een chipkaart van 7,50 hebben.

De Scoot prijzen waar het om ging waren 336 euro pp...


Tsja, maar het is achteraf moeilijk nagaan wat op dat moment de ‘andere’ tickets hadden moeten kosten. Het is altijd een momentopname, maar voor volgend jaar zomer, met de prijzen van gisteren is het de ellende zeker niet waard. Het is ook vakantie hè...
5 jaar geleden
·
#26143
@ dhans: viel me op dat je niet met groepstickets rekent... hebben we toevallig afgelopen vakantie gedaan voor ons retourtje naar Schiphol.

Tip voor reizen met de trein: neem met je gezin een groepskaart! 2 volwassenen, 2 tieners kost dan 60 euro retour.

Met kinderen onder de 12 kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van railrunner optie.
5 jaar geleden
·
#26142
De Scoot prijzen waar het om ging waren 336 euro pp...


Ja precies, dat is zo een gat met goedkope reguliere prijzen dat het vooral bij meerdere tickets flink aantikt. En de reiskosten naar ov waren bij RoAnvi een stuk lager geloof ik.

Maar je moet je idd niet blind staren op alleen het ticket. Ik zag mooie ticketprijs vanaf Londen naar Bangkok met Qatar voor iets van 350 euro pp. Maar met de extra kosten werd dat uiteindelijk iets van 500 euro pp.
5 jaar geleden
·
#26141
De Scoot prijzen waar het om ging waren 336 euro pp...
5 jaar geleden
·
#26140
En wat ben / was je nou echt kwijt?

Dus ticketprijs + treinkosten + bagage + eten?

Ff een testje; naar Singapore volgend jaar in hoogseizoen zaterdag 1307 heen, 0308 retour

Vanaf Amsterdam: LOT €639, Lufthansa € 683
Vanaf Brussel: LOT €630, Lufthansa € 660
Vanaf Tegel: LOT € 624 geen Scoot vlucht

Die Scootvlucht is er wel op 1407. (Tot 0408)

Txl-Sin € 477
AMS-SIN is die dag € 660 met Lufthansa.

Laten we die twee eens vergelijken voor iemand die in Den Bosch woont. Ik zeg maar iets.2 volwassenen, 2kinderen van 9 en 11 jaar oud. Twee stuks bagage (wij nemen altijd wel wat spullen mee)

Amsterdam, Lufthansa €2460 trein den Bosch- Schiphol vv w 76 euro totaal € 2536, inclusief 4 stuks bagage, eten aan boord etc..

Tegel. Scoot. Vlucht €2006, bagage 164 euro, ns internationaal retour €328
Je moet een dag van tevoren, want de vlucht vertrekt 0940. Hotel met 4 slaapplekken circa € 100. Lokaal transport € 22. Totaal € 2620. En dan heb je nog niks gegeten. Het kan goedkoper. Geen ruimbagage, nachttrein met drie keer overstappen. 's morgens om 5 uur aankomen in Berlijn en dan geen hotel. Gaat er 264 euro af en ben je 2356 euro kwijt. 100 euro minder dan vanaf amsterdam en nog steeds niks gegeten (ook niet tijdens die lange treinreis).

Met de auto?

Autokosten Den Bosch Berlijn vv. 1320 kilometer in een tweedehands Dacia Sandero (goedkoopste auto van Nederland; ANWB: 28 cent/km)= 369 euro, parkeren, minimaal 1,50 euro per dag (op 15 minuten afstand met de bus), toch maar de trein dus.

DE MORAAL: staar je niet blind op een schijnbaar goedkoop ticket!
5 jaar geleden
·
#26139
Bedankt! Fijn die info en bedankt voor het testen haha
5 jaar geleden
·
#26138
Bedankt voor je reactie, ik hou hem zeker in gedacht hoor! Kan je toch een hoop geld schelen.
Maar je zou dan de volgende x liever vliegen op Tegel?


He, waar heb je anders een personal airline tester voor?! :-)

Zoals de tijden nu waren (09.30u vertrek vanaf Tegel en aankomst op Tegel 07.20u), zou ik een volgende keer kiezen voor heen met de trein of vliegen inderdaad, maar plus overnachting en terug vliegen naar bijv. Eindhoven.

Goed om te lezen, jullie ervaring.

Hoe was de ervaring met het hotel? Was er niet één op het vliegveld (of op loopafstand?)


Jawel, er is een Mercure praktisch op de luchthaven, maar die vond ik te duur. We hadden nu Central Hotel Tegel € 55 voor 2 pers kamer. Goede, grote bedden, alles lekker schoon. Ontbijt zou daar ook goed moeten zijn, maar hebben we overgeslagen, want moesten al vroeg weg. Het ligt naast een metro station, na aankomst deden we nog wat boodschapjes bij de Aldi 200mtr verderop en zijn wat eettentjes direct om de hoek voor een simpele hap, maar er zijn ook een aantal restaurants in de buurt. De volgende ochtend stonden we in een half uurtje op de luchthaven met OV (prijs pp is € 2,80 - kinderen onder 6(?) gratis). Je kan ook voor zo'n € 15 een taxi nemen. Dan doe je er een kwartiertje over, ze hebben een standplaats direct voor de ingang van het hotel en er staat de hele dag (ook 's nachts) minimaal een auto klaar, zo niet dan bellen ze en dan staat er een in een paar minuten.
5 jaar geleden
·
#26137
Goed om te lezen, jullie ervaring.

Hoe was de ervaring met het hotel? Was er niet één op het vliegveld (of op loopafstand?)
5 jaar geleden
·
#26136
Bedankt voor je reactie, ik hou hem zeker in gedacht hoor! Kan je toch een hoop geld schelen.
Maar je zou dan de volgende x liever vliegen op Tegel?
5 jaar geleden
·
#26135
O, en het is een inkopper, maar toch: er is dus geen entertainment systeem aan boord. We hadden eigen tablet en telefoon mee. Opladen kan, maar je raadt het al, dat kost geld :-) . Wij hadden een powerbank mee, maar in het vliegtuig totaal niet nodig gehad (en wel veel gebruik gemaakt van zowel telefoon en tablet).
5 jaar geleden
·
#26134
Ik had beloofd nog te laten weten hoe het vliegen met Scoot is bevallen. Bij deze:

Helemaal prima, we hadden zowel op de heen als op de terugweg keurige (nieuwe?) vliegtuigen. Zowel grond- als cabinepersoneel was gewoon vriendelijk en behulpzaam, geen chagrijnige gezichten ofzo.

Voor ALLES moet je betalen (ook voor water) en er staat overal dat je niets mag consumeren wat niet aan boord aangeschaft is, maar er werd niets van gezegd. Wij hadden op de heenreis eigen broodjes mee, chipjes e.d. en wat flesjes met water en dat was geen enkel probleem.

In Singapore werd de handbagage pas aan de gate gecontroleerd, daarna ontstond toen een flinke rij voor het enige drinkwater fonteintje. Aangezien wij dat niet wisten en altijd maar als laatste opstaan wanneer men gaat boarden hadden wij - en veel anderen - dus geen water (muv een gevuld Sigg flesje wat door security kwam omdat we kind mee hadden), maar mijn vriend eiste dat we water zouden krijgen en dat hebben we ook gekregen. (4 USD voor 0,25ml vonden we schandalig, anders hadden uiteraard gewoon een flesje gekocht)

Mocht je gokken op gratis extra beenruimte, zoals wij dat deden en wat meestal wel lukt - ook bijv bij AirAsia (vriend is 2mtr): jammer, ook als de stoelen vrij zijn mag je er alleen maar zitten als je er ook daadwerkelijk voor betaald hebt of dat alsnog ter plekke doet. En dat handhaven ze dan weer wel heel strikt.

Dus, als je goedkoop vervoer zoekt in een schoon, modern vliegtuig, self-catering of extra bijbetalen geen probleem vindt, dan is Scoot toch wel een aanrader!


Ervaring met de trein naar Berlijn:
Heen was prima - overnachting in Berlijn -, maar terug viel het toch wel tegen dat je dan nog zo lang in de trein moet zitten. Wij moeten naar Roosendaal, als je bijv. in Deventer woont scheelt dat weer een heel stuk. Natuurlijk wisten we het van te voren, je stelt je er ook op in en alles ging goed, maar of dat voor herhaling vatbaar is weet ik niet. Een evt. volgende keer vliegen wij vanaf Tegel denk ik, want ik denk dat we Scoot nog weleens zullen gebruiken... .
6 jaar geleden
·
#26133
Ik geloof niet dat er mensen zijn dien minder betaald hebben dan wij :) een paar weken eerder had ik dezelfde tickets kunnen boeken voor €100 in totaal minder maar lager heb ik ze echt niet gezien naar Denpasar.

Ik ben ook echt super blij met deze tickets! En de kids ook :)
De oudste wordt dit jaar 18 dus die mocht een bestemming kiezen voor zijn laatste verplichte vakantie met ons en hij koos voor Bali, de jongste vond dat niet eerlijk omdat ze al een paar jaar naar Londen op vakantie wil
(Dat is natuurlijk niet helemaal ons ding) dus nu plakken we er 2 nachten Londen achteraan en is iedereen tevreden.
6 jaar geleden
·
#26132
Plus voor dat geld staan we ook op een treinstation bij ons in de buurt en niet nog ergens op een luchthaven vanwaar je toch ook weer naar huis moet komen. Ik ben blij met deze oplossing! De volgende knoop die doorgehakt is, er moeten er nog vele volgen, kom niet echt lekker uit mijn route.... .

Plus € 600 voor jullie dus ook! Zo fijn dat het geregeld is he?!

Ik vraag me dan wel af wat de mensen die een paar weken eerder hebben geboekt betaald hebben. Kan nooit heel veel minder zijn dan wij betaald hebben (+/- € 350 pp), maar toch! (normaal houd ik het in de gaten, maar dit jaar liep het allemaal anders)
6 jaar geleden
·
#26131
Ja voor dat geld zou ik ook met de trein gaan hoor, is ook wel weer leuk qua reizen.
Ik heb ook nog eens gekeken naar wat onze tickets nu zouden kosten, daar wordt je niet vrolijk van alhoewel? Wij betaalde vanuit Londen naar Denpasar €480 pp dat is nu inmiddels al €630 pp geworden en vanuit Nederland, België of Duitsland sla je gewoon stijl achterover van de prijzen..... wat ben ik blij dat we die tickets al hebben zeg!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!