woensdag 27 januari 2016
  2 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Goedemorgen,
We vertrekken volgende week voor tien dagen Maleisië. Planning is 3 nachten Kuala Lumpur, 3 nachten Cameron Highlands en 4 nachten Penang.
Ik zit alleen wat te twijfelen aan transport ter plaatse. Nemen we het openbaar vervoer, maar ik lees dat wij als we naar bijvoorbeeld Malakka gaan al 2,5uur bus hebben enkel, naar Cameron Highlands is het 5 uur en van Cameron Highlands naar Penang nog eens 3 uur.
Dus of het openbaar vervoer en zelf een auto huren. Mijn man heeft zijn internationaal rijbewijs opgehaald dus het kan in principe wel, maar ik twijfel toch wat. De kostprijs van de auto, de brandstof, verzekering, andere kant van de weg rijden, we hebben zelf al een half jaar geen auto meer gereden, ... Een busje met chauffeur misschien? Gewone taxi is geen optie gezien we met vijf zijn.

We logeren in Capri by Fraser, Strawberry Resort en Bayview Beach Resort.

Iemand nog tips wat we zeker wel en zeker niet moeten doen?

Alvast bedankt voor de tips.

Groetjes
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20253
Sinds eergisteren terug van een leuke Maleisie vakantie. We hebben met volle teugen genoten van de zon, de zuivere lucht (zeker tov China), het lekkere eten, de tijd samen, de mooie uitzichten.

Cameron Highlands: supermooi uitzicht, het hotel dat we hadden vond ik wel niet correct qua prijs/kwaliteit, deden een tour naar theeplantages en andere attracties die wel leuk waren. Ik zou er wel geen twee volle dagen meer vertoeven, want je kan perfect doen wat je wil doen op een dag.

Kuala Lumpur: hop on hop off bus zeker niet de moeite, want zo veel verkeer dat je al wandel vlotter overal kwam. Dus we hebben deze bus voor enkele haltes genomen en de rest te voet gedaan. Petronas waren imposant. Vond het van buitenaf nog imposanter als vanbinnen want of je nu op de 80e verdieping van een gebouw staat of op de 44e dat maakt eigenlijk niet zo veel verschil uit qua uitzicht. Dus ik had gerust dat geld kunnen uitsparen en van overal in de stad van de torens kunnen genieten.

Melaka: keken we enorm naar uit, maar was voor ons een tegenvaller eigenlijk. We vonden er niet zo veel aan en hadden een totaal ander beeld hiervan. Misschien is het s avonds wel de moeite, maar we hielden het in de late namiddag al voor bekeken.

Penang: inderdaad niet de bounty stranden, maar dat wisten we ook op voorhand. We hebben ons hier echt wel goed vermaakt voor vier dagen. Vooral niets doen beviel ons wel: strand, zwembad, banaan, jetski, lezen, ...

Meeste geld hebben we uitgegeven aan vervoer.

Accommodaties: Kuala Lumpur Capri By Fraser (tevreden van, juiste prijs kwaliteit verhouding, we hadden appartement met drie slaapkamers, alles nieuw en vlakbij treinstation). Cameron Highlands Strawberry Park Resort (ok, maar prijs kwaliteit wat minder, alles enorm verouderd, veel tours niet beschikbaar, wel ruime kamers en vriendelijk personeel). Penang Bayview Beach Resort (hadden hier wel negatieve dingen over gelezen, maar vonden het zelf een goed hotel, wel verouderd, maar onderhouden, dus wel in orde, soms een jaren 80-90 gevoel, maar vlak bij strand, veel te doen, vriendelijk personeel en ruime kamers).
8 jaar geleden
·
#20252
Misschien dat je hier iets mee kan?
http://www.cameronsecrets.com of http://www.han-travel.com je zal ze misschien nog wel even moeten mailen voor de juiste route maar ik vond de prijzen nog wel meevallen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!