1. MarielleH
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. vrijdag 26 augustus 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Wij zijn ons aan het orienteren op Maleisie/Signapore voor 2017.

Qua plaatsen/ route denken we aan (niet perse in deze volgorde):
* Signapore, 4 nachten (Marine Park of Underwaterworld en of Adventure Cove, Gardens by the Bay, city, butterfly/insectpark, cable car, Sentosa Island)
* Johor Bahru, 3 nachten, Elegance Hotel, (Legoland, is 1 dag daar genoeg?)
* Tioman, 3 nachten, Berjaya
* Melakka, 3 nachten, Holiday Inn, (downtown, waterpark)
* Ipoh, 3 nachten ???
* Penang, 3 nachten ???
* Kota Bahru, 3 nachten, Pasir Belanda
* Perhitians, 3 nachten, Bubbels
* Kuala Lumpur, 3 nachten

Taman Negara, Lankawi en Cameron Highlands slaan we bewust over. We zijn daar al geweest en hoeven niet perse terug. Mocht het qua route toch handig zijn er een stop te maken kan dat uiteraard wel. Penang twijfel ik over omdat we er ook geweest zijn en ik me afvraag of we er nog een keer heen moeten gaan. Ipoh twijfel ik ook over, is dit leuk? Die laatste twee skippen zou wat ruimte geven voor extra dagen elders of een andere stop, maar willen we dat en waar dan?

Verder zit ik een beetje met de route, we zouden kunnen vliegen op KL op Signapore, zal afhangen van prijzen/tickets. Ben er al wel achter dan het stuk Kota Bahru/Perhitians-Tioman op de kaart weliswaar een logische route is, maar qua vervoer niet. Vooralsnog denken we aan het ov maar deels een huurauto sluit ik ook nog niet uit. Vind het alleen heel zonde die aan de wal te laten staan als wij op een eiland zijn. Voor zover ik kan vinden is een auto huren/inleveren in Mersing bij de boot naar Tioman geen optie.

Ik vraag me af:
- Wie heeft ervaring met een soortgelijk rondje en hoe loste jullie het stuk Kota Bahru/Perhitians-Tioman op qua vervoer?
- De hotels die ik er nu (in potlood) bij heb, goede/slechte ervaringen? Andere aanraders op dit vlak?
- Penang deden wij zonder kind. Nu twijfel ik. Wat deden jullie met de kids, zijn er specifiek voor kinderen leuke dingen?
- Maleisie heeft nogal wat pret- en waterparken, ervaringen hoor ik graag. We willen er wel wat doen maar zullen keuzes moeten maken.
Waardeer dit bericht:
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Mooi vooruitzicht. eerste gedachte als ik naar jullie route kijk.
* Signapore,
Ook de Singapore Zoo en/of night safari is erg leuk. In de Zoo is ook een splash park waar de kids in zwemkleding kunnen spelen met watertoestellen. Is achteraan dus lekker halverwegen een momentje om af te koelen.

* Johor Bahru, 3 nachten, Elegance Hotel, (Legoland, is 1 dag daar genoeg?)
De stad vonden wij niet super. Legoland is erg leuk. Vorig jaar in Augustus lukte het ons prima om het park in een dag te doen.
Ernaast is ook legoland waterpark (apart betalen) waar je ook nog wel een dag kan vermaken. Afhankelijk van of je een of 2 dagen legoland doet en hoe vroeg je in Mersing moet zijn zou ik 1 of 2 machten doen. 3 is teveel.

* Tioman, 3 nachten, Berjaya
Wij hadden een week op Tioman en vonden dat nog te weinig. Heerlijke plek met veel mogelijkheden voor dag excursies.
Besef ook dat de ferry ivm de getijden vroeg kan gaan dus dat je al om 10:00 in de ochtend op de ferry kan zitten. Dit kost je dus een dag.
Wij hadden een deal geloten met de taxi chauffeur die ons naar legoland bracht om ons te bregen en halen naar Mersing.

* Melakka, 3 nachten, Holiday Inn, (downtown, waterpark)
Wellicht beperken to 2 nachten. In 1x van Tioman naar Melakka per auto/bus is wel een lange dag hoor.

Hebben jullie al tickets?
Ik zou het zo doen KL (aankomst vliegtuig) -> Melakka -> Johor Bahru -> Singapore -> Rechtstreeks met de bus vanuit Signapore naar Mersing -> Tioman -> Kota Bahru/Perhentians -> Penang (Air asia Kota Bahru-Penang) -> KL (Taxi Bus)

Op Mersing is een grote parkeerplaatst. Als je lang huurt valt de huur per dag erg mee in Maleisie.
Let er wel op dat je wellicht ook niet Singapore in wilt/mag maar beter de auto kan laten staan bij de grens.

Wij vinden het een erg druk schema, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hou oud zijn jullie kids?
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019), Thailand (2022)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor de op- en aanmerkingen!
Onze zoon is zes tegen de tijd dat we gaan.

Een week op Tioman? Ben heel benieuwd wat jullie daar allemaal aan excursis hebben gedaan. Ik had het idee dat er niet zo veel was (iig niet voor een week) maar dat heb ik dan zeker mis! Omdat we ook nog de Perhentians hadden dacht ik aan voldoende strandtijd te komen (wij zijn overigens geen strand liggers!). Snorkelexcursies lijken me ook nog niet zo geschikt maar wellicht is dat tzt anders als hij (misschien??) zijn zwemdiploma's heeft. Volgend punt is of hij kan snorkelen maar dat zouden we thuis van te voren kunnen oefenen.

Op zich zou ik er geen probleem mee hebben Ipoh en/of Penang te skippen en evt. van Kota Bahru naar KL te vliegen om op die manier ruimte en tijd te creeren.

Dierentuin Signapore had ik uit het programma gelaten omdat we al veel dierentuinen hebben gezien en ik dan liever iets doe wat we nog minder gedaan hebben of thuis "beschikbaar" is. Vonden jullie de dierentuin specifiek heel leuk of speciaal?

Waar hebben jullie je autohuur gedaan? Ik vind de prijzen die ik vind op zich niet heel laag en zeker niet als je de auto ergens ongebruikt zou laten staan. Feit is wel dat ik in mijn maag blijf zitten met de transfer Tioman-Kota Bahru. Wellicht van Tioman naar Johor Bahru en vandaar naar het noorden met de auto?

Jullie zijn ook in Legoland geweest. Zijn er nog routes om dat budgettair iets minder schokkend te maken met aanbiedingen ofzo of is het gewoon even slikken en dan heel veel plezier hebben?
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Op Tioman hebben wij natuurlijk gesnorkeld. Onze kinderen waren toen 4 en 6 jaar.
Vanuit nederland hebben wij degelijke opblaasbare redingsvestjes mee die goed sluiten voor de borst en tussen de beentjes inclusief een steun in de nek waardoor ze lekker kunnen drijven zonder dat hun hoofdjes in het water komen. Op iedere boot gingen die verplicht aan en dan tijdens het snorkelen hadden ieder van ons een van de kinderen vast. Dit vonden ze heel leuk en konden ze ook een beetje meesnorkele. Als ze het bue waren bleven ze op de boot onder toezicht van de bootman of een andere volwassenen. (Wij waten vaak samen met een ander gezin met kleine kinderen) Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van kind tot kind maar wij hebben 2 waterratten :)

Verder nog een visserdorp bezocht samen met een waterval plus meertje in de jungle.
Ook nog een jungle tocht gedaan. Je bent best wel even onderweg naar en van Tioman. Zeker als eb en vloed een beetje ongunstig vallen dus in 7 dagen ben je al bijna 2 dagen kwijt om van bv Johor Bahru/Singapore en de ferry van Mersing naar Tioman plus dan nog de boot naar je hotel. Is een leuke trip hoor, maar kost wat tijd. Als je dan 3 dagen excursie hebt heb je nog 2 dagen vrij. (Bij ons duurde de trips praktisch de hele dag)
Wat wel uitmaakt is dat wij op een plekje zaten met een hele goede vibe en leuke mede reizigers. Was een klein resortje met 5 hutjes of zo. Zonder wifi en gsm dekking....

Als je ook nog naar de Perhentians gaat, ja dan is het misschien wat veel een week. ;)

Legoland is iets goedkoper als je minimaal een aantal dagen van te voren boekt. Volgens mij kan dit iets van 20% schelen. Ze hebben ook heel vaak acties dus je moet de website een beetje in de gaten houden. Volgens mij hadden wijeen aktie van kinderen 50% korting per betalende volwassenen of zoiets.

Singapore zoo vinden wij wel een van de mooiste dierentuinen. Maar als jeer een beetje op uitgekeken bent is misschien de night safari of het nieuwe River Safari leuker.

Wij hadden de auto gehuurd in Johor Bahru en zo langzaam terug naar KL airport via Malakka. Auto huur liep via Hawk.

De transfer van Mersing (aankomst ferry vanuit Tioman) naar Kotah Bahru is toch geen probleem? Opties genoeg lijkt mij https://www.rome2rio.com/s/Mersing/Kota-Bharu
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019), Thailand (2022)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Paar dingen:
-Ik ben geen grote dierentuinenfan, maar die van Singapore is echt een van de mooiste ter wereld. Zou ik wel doen. En neem een zwembroek mee voor je zoontje want er is een waterspeeltuin.

-Penang zou ik niet skippen. Georgetown vond ik heel fijne vibe hebben en dat eten.... fantastisch.

-Wij zijn ook geen strandgangers. Ik was na drie dagen de Perhentians helemaal beu :) maar de kinderen vonden het wel super. Onze oudste was toen 5 en hij is gewoon vanaf een bootje de zee in gesprongen om te snorkelen. Vond hij heel erg stoer, natuurlijk. Hij had toen wel al een zwemdiploma (maar natuurlijk wel met reddingsvestje).

-De Holiday Inn in Melakka is een fijn hotel, met een mooi zwembad op het dak en een super ontbijt, maar een vreselijke ligging. Het is echt een rotwandeling naar het centrum en zelfs even eten in de mall aan de andere kant van de straat is niet evident (of ze zouden ondertussen een voetgangersbrug of zo moeten gezet hebben - is alweer eventjes geleden)

Veel plezier!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Klint idd alsof drie dagen Tioman wat kort is....
Dank voor het zoeken naar de verbindingen. Dit had ik zelf ook gevonden. "Pobleem" is dat de kortste (dus aanstrekkelijkste) busverbinding 's morgens gaat (ik heb zowel half negen als half elf ergens gezien) en ik denk dat dat niet lukt met de boot vanaf Tioman waarvan ik overal lees dat de tijden afhangen van het tij en je geen haast moet hebben. De avondbus zou kunnen, maar dan kom je midden in de nacht in Kota Bahru aan, ook niet echt ideaal dus. Omdat Mersing niet echt een plek is om een nacht te blijven....
Oplossing heb ik wellicht gevonden in van Signapore naar Tioman gaan en daarna Johor Bahru te doen. Vanuit daar gaan zowel (nacht)bussen als vliegtuigen naar KB.

Dierentuin Signapore is dus zeker het heroverwegen waard! Op zich blijft een dierentuin altijd leuk.

Penang; het eten en Georgetown ziijn idd precies dingen waar wij voor terug zouden gaan! Twijfel blijft hoe leuk het is voor de kleine, wat doen we als gezin en welke opties zijn er als we dit laten?

Holiday Inn; goede tip. Ik begrijp dat het euvel is de straat over te steken?

Ondertussen kijk ik toch ook met een schuin ook richting een uitstapje naar Borneo. Als we Ipoh en evt. Penang skippen hebben we tijd "over". Wel moet er nog iets sneuvelen en/of ingekort worden maar het zou kunnen. Omdat er van Kutching naar Kota Bahru gevlogen kan worden los ik dan ook die logistiek op. (Of skippen we Tioman ook ten koste van een locatie aan/bij het strand op Borneo?)
Omdat we geen malaria-tabletten willen slikken had ik het eerst afgeschreven, maar volgens mij moet het best kunnen zonder.
Ik ga me daar ook eens verder op inlezen, veel info volgens mij op het forum!
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben 2 nachten in Ipoh geslapen, maar behalve enkele tempels rond de stad is daar eigenlijk niets te zien, ik zou dit zeker niet opnieuw doen.

Penang vond ik wel erg leuk. Wij hebben weinig gedaan daar, maar in Georgetown hebben we wel wat rondgewandeld (en lekker gegeten) en ik was eigenlijk ook graag naar het national park daar geweest, maar daarvoor hadden we uiteindelijk te weinig tijd. Nochtans goede reviews over gehoord van mensen die we daar tegenkwamen!
Zonder kinderen: Egypte, Guatemala, Zuid-Afrika, Thailand, Peru, Bolivië en heel wat trips binnen Europa
Met kinderen (°03/‘13 en 08/‘15): Maleisië (12/‘15), Zuid- en Midden-Amerika (07/‘18 tot 07/‘19)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We zijn vorig jaar geweest:
- van luchthaven zijn we direcht naar Melakka gegaan
- Melakka: Holiday Inn, we zijn wel een nachtje vroeger vertrokken omdat we niet zo onder de indruk waren van de stad; de ligging van de Holiday inn is wel oké, iets uit het centrum, maar we hebben dat nooit als een probleem ervaren, gewoon even opletten bij het oversteken van de drukke baan. Het zwembad is er wel zalig! Eettip: Capitol Satay
- Signapore: geweldige stad! zeker de moeite; we hebben de dierentuin niet gedaan; Novotel Clarke Quay; + 1 nachtje Marina Bay Sands (gewoon doen voor het zwembad + uitzicht over de baai)
- bus + boot naar Tioman: Berjaya resort - een aanrader! Geweldig zwembad voor de kinderen; we hebben wel niet daar gegeten, maar juist buiten het hotel zijn er eetgelegenheden + er staan altijd taxi's te wachten om je ergens naar toe te brengen. We hebben er 4 dagen niet zoveel gedaan: gesnorkeld + zwemmen + rusten + wandeling van Tekek naar Juara (is de moeite!)
- van Mersing bus naar Kuala Lumpur (is wel lange rit!)
- vlucht naar Kuching: we hebben nooit malariatabletten genomen en is in west-Borneo echt niet nodig
Permai Rainforest: de boomhutten zijn echt de moeite!
- overnachting in Bako national park: toch wel het hoogtepunt van onze reis; ik had dat met Borneo adventure geregeld. Misschien iets kostelijker, maar de gids heeft vaak op dieren gewezen waar we anders voorbij gewandeld zouden zijn
- in Kuching verbleven we in Basaga holiday; oké maar niet echt super; de stad hebben we niet echt gezien, we zijn nog een kayaktocht gaan doen, ook heel tof, + de oerangoetangs+ annah rais longhouse bezocht
- terug naar KL om nog 2 dagen uit te rusten in het Renaissance hotel
Laat maar weten als je nog meer info wil!
Ver zonder kinderen: Peru, Canada
Ver met kinderen:Marokko, Bali, Lombok, Maleisië (2015)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation

Ondertussen kijk ik toch ook met een schuin ook richting een uitstapje naar Borneo. Als we Ipoh en evt. Penang skippen hebben we tijd "over". Wel moet er nog iets sneuvelen en/of ingekort worden maar het zou kunnen. Omdat er van Kutching naar Kota Bahru gevlogen kan worden los ik dan ook die logistiek op. (Of skippen we Tioman ook ten koste van een locatie aan/bij het strand op Borneo?)
Omdat we geen malaria-tabletten willen slikken had ik het eerst afgeschreven, maar volgens mij moet het best kunnen zonder.
Ik ga me daar ook eens verder op inlezen, veel info volgens mij op het forum!


Onze route was:
-Aankomst KL en 3 nachten voor acclimatiseren en stad verkennen.
-Vlucht naar Kuching en door naar Permai Rainforest Resort. (Bako park en Kuching etc) dag of 5
-Vlucht naar Johor Bahru. 1 dag legoland en volgende ochtend door naar Mersing.
-Ferry naar Tioman en kleine week daar.
-Ferry retour en taxi naar Johor Bahru. Ophalen huurauto.
-Terug langs de kust via Malakka (raar genoeg vonden wij het erg fijn een auto te hebben in Malakka. Konden er prima mee rondkomen daar)
-Inleveren huurauto op KL airport.
Dit allemaal in een weekje of 3 met kinderen van toen 4 en 6.

Wij doen in 2017 een rondje Noord, dus daarom waren we vorig jaar een rondje Zuid :)

In Borneo was het een lekker strand hoor bij Permai, maar het echte strand/eiland gevoel hadden we op Tioman.
Borneo was voor ons echt meer flora en fauna waar de zee lekker verfrissend was om af te koelen.
In 2015 was er geen risico op Malaria als je in de buurt bleef van Kuching en de kust. Beste even navragen bij de GGD etc hoe het er nu voorstaat.
Zonder kinderen: Singapore, Thailand, Bali, USA, Marocco, Turkije, Egypte, Gambia
Met kinderen: Canarische eilanden, Tunesië, Singapore, Thailand, Maleisië & Borneo (2015), Singapore & Maleisië (2017), Boedapest (2018), Vietnam (2019), Thailand (2022)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor alle input!! Beetje bij beetje kom ik verder.

Hoewel de beslissing nog niet definitief is om Borneo erbij te doen neig ik er wel heftig naar.

Ik kijk nu naar:
- 2 nachten Kuala Lumpur, ervan uitgaande dat we op KL vliegen en een ticket met twee nachten hebben. Zouden we op Signapore kunnen vliegen dan skippen we KL misschien wel helemaal. Ik denk aan een combi ticket plus een of twee nachten omdat ik het toch wel fijn vind om, zo mogelijk, onder de sgr te vallen. Of dat gaat lukken hangt ook af van prijzen.....
Bus van KL naar Signapore.
- 4 nachten Signapore (Zoo, Marine Park, Cable car, Sentosa)
Bus van Signapore naar Johor Bahru
- 3 nachten Johor Bahru (Legoland, Legoland waterpark, laat komen en op tijd vertrekken)
Air Asia JB naar Kutching
- 3 nachten Kutching (kanoen in combi met oerang oetangs, stad)
Kutching Bako
- 2 nachten Bako
Bako Permai Rain Forrest
-4 nachten PRF
Via Kutching met Air Asia naar Kota Bahru
- 4 nachten KB
Kota Bahru -> Perhetians
- 4 nachten Perhetians
Perhetians -> Kota Bahru ->Kuala Lumpur
- 1 nach KL

Vragen / puntjes van overweging zijn:
- Ik lees zo veel positieve verhalen over de boomhutten bij Permai Rain Forest. Ook ik zie trouwens al dat men vol zou zitten op bepaalde data, maar lees nergens over de optie om een derde bed te plaatsen? Hoe deden anderen dat? Met z'n 3-en in een bed is niet echt een succes voor ons....
- Ik heb Tioman uit de planning gehaald en Perhetians erin gelaten. Op de kaart is dit niet zo heel logisch maar ik heb het idee dat de Perhetians nog mooier en idyllischer is. Doel zou zijn bijkomen en snorkelen op een mooi strand, bvk snorkelen vanaf het strand. Of bega ik nu een denkfout die me behoorlijk wat extra kilometers kost?
- Met de boot naar Bako. Kun je gewoon met koffer/bagage op de boot?
- Vanaf Permai Rain Forest naar Kutching om om 12.00 een vliegtuig te halen moet toch haalbaar zijn??
- Is in deze route 4 nachten Permair Rain Forest te veel? Liever 3?

Ook speelt nog door mijn hoofd dat als we wel op Signapore vliegen, we Kuala Lumpur helemaal uit de route kunnen halen en dan Tioman wel zouden kunnen toevoegen. KL zijn we eerder geweest en hoewel we ons er ook met zoon zonder twijfel kunnen vermaken zou ik mij zomaar kunnen voorstellen dat in die route Tioman gewoon handiger en beter is.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Gewoon uit nieuwsgierigheid, ik dacht eerst dat het een typefout was maar aangezien het steeds herhaald wordt, ... het is toch Singapore en geen Signapore? Enneh het is toch Kuching en geen Kutching??

En zo niet... dan leer ik daar weer wat van :-)
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Haha, nee hoor je hebt gewoon gelijk!
Ik merk als ik op internet of zoekmachines van ticketsites type ik er ook steeds naast zit. Het is hardnekkig in mijn hoofd en inderdaad blijf ik het fout spellen.
Hou het maar op mijn enthousiasme en gelukkig snapt iedereen wel waarover ik het heb:-))))
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
4 nachten Kotha Bahru is nu ook weer wat veel van het goede, lijkt mij :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We willen daar bij Pasir Belanda verblijven en hebben het idee dat er daar best een boel leuke dingen te doen zijn in de omgeving, niet zozeer de stad zelf. Met gedurende de dag aankomen en vroeg vertrekken blijven er drie dagen over om echt te besteden. Wij hadden het idee dat dat wel ok zou zijn.....
Nog eens naar kijken.....

Ben trouwens ook wel benieuwd naar de ervaringen van mensen die daar geweest zijn qua dingen te doen en tijdsbesteding.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij vonden het heerlijk bij Pasir Belanda. We zijn 3 nachten geweest. We kwamen heel vroeg aan daar, dus de eerste dag daar vanaf t ontbijt geweest. We hebben daar gewandeld en gefietst. Je komt dan echt in de kampungs uit. 3 dagen kun je je wel vermaken daar, maar het is vooral fietsen en wandelen. Ik weet niet hoe lang jullie kind dat leuk vind. Je ziu er 1 dag af kunnen snoepen, wanneer je tijd gebrek ergens anders hebt.

We zijn vanaf daar met de taxi naar de boot gegaan. Is goed te doen.

In Permai kunnen ze een matras in het boomhuisje bij plaatsen. Als je met ze mailt kun je dat aanvragen. Geen probleem.
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn met vieren dus 2 matrassen bijplaatsen zal wel niet kunnen in Permai denk ik.
Verre reizen (zonder kinderen): Bali, Mexico, Guatemala, Belize, USA, Canada, Curacao.
Met kinderen: Maleisie en Maleisisch Borneo (2017)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dat zal dan idd wel krap worden. Wij hadden 1 matras van hun en 1 eigen matje voor onze dochter van toen 2. 2 matrassen zou misschien passen, maar dan heb je geen loopruimte meer....
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bij ons hebben ze vorig jaar wel 2 matrassen bijgelegd in onze boomhut van Permai.
Ver zonder kinderen: Peru, Canada
Ver met kinderen:Marokko, Bali, Lombok, Maleisië (2015)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Gewoon uit nieuwsgierigheid, ik dacht eerst dat het een typefout was maar aangezien het steeds herhaald wordt, ... het is toch Singapore en geen Signapore? Enneh het is toch Kuching en geen Kutching??

En zo niet... dan leer ik daar weer wat van :-)


Dat heb ik met het lidwoord van het woordje forum:) Iedereen zegt hier het forum, maar het is toch de forum? Ik heb het zelfs opgezocht en het is echt de volgens verschillende taalsites :)
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
En hier zie ik dat het 'het forum' is...

http://www.muiswerk.nl/mowb/?word=forum

Ik heb me er (nog) niet verder in verdiept maar kan het ook liggen aan welke betekenis 'forum' heeft welk lidwoord erbij hoort??
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
En ook Van Dale heeft het over 'het': http://www.vandale.nl/gratis-woordenboe ... ands/forum
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Maleisië en Singapore - met de kids
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!